Warmtepomp Castelre

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Castelre? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem haalt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden. Verderop vind je meer info over een warmtepomp kopen in Castelre.
warmtepomp-installateur-5114

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Onderhoudsarme investering
 • Interessante terugverdientijd

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode-regio5114
Netnummer013 (+3113)
Gas-verbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energiekosten€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Castelre

Een warmtepomp goed installeren is een hele klus. We hebben te maken met velerlei systemen. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Castelre biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de investering, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Ben je op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Castelre? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze website ontdek je direct leveranciers en installateurs die actief zijn in jouw regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5114).
 2. Specificeer de woning. Aspecten als soort huis, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken op het moment dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Op deze pagina check je veelzijdige gegevens over actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Castelre kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: het huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.100 en €24.500. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft relevante eigenschappen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een uitstekende oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met een combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.550 en €6.825 bij een verwarmingsmonteur uit Castelre (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-castelre

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het betekent flink lagere energiekosten. Dankzij een hoge subsidie profiteer je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5700. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2500. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op velerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €24000Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€17500 – €21300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5350 – €7025Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4650 – €6050Totaaloplossing, veel stroom benodigd
Hybride€2075 – €6750Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een woning met CV-ketel in Castelre gebruikt ongeveer 1710 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier van energie als Energiedirect of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing vinden we terug tussen de €215 tot €300. Met een hybride product blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ongeveer €180 jaarlijks. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1150m3€728
Buitenlucht2675kWh€473€255
Bodemwarmte1700kWh€328€400
Hybride1450 kWh + 525 M3€510€218

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of grondwater. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het koude water uit de cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Castelre?

Niet alle gebouwen en huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er enkele van deze zaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is plek voor een buffervat. Als het gaat om een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Baarle-Nassau?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? In dat geval kan je kiezen voor de interessante groene lening in de gemeente Baarle-Nassau. Het gaat om een speciaal soort lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Zie ook www.baarle-nassau.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, voor de meeste systemen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Castelre. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. Subsidiebedragen beginnen bij €925 tot maar liefst €1600. Onderzoek doen hoeveel subsidie je in september 2023 krijgt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Castelre (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergeven ze ong. €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ong. €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2225.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
ClimavenetaAW-HT /CA-E 026256 KW€6750,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 13 E-T10 KW€2300,-
CIATEREBA 15H8 KW€2100,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je een prettig binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Castelre aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Belangrijk, want zo zorg je dat warme lucht niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning goed is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Permanent ventileren zorgt voor een comfortabel klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van de energie die we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de CV-installatie en heet water uit de kraan. Een verantwoord alternatief voor de CV-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze elektra kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!