Warmtepomp Zwartewaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Zwartewaal? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Dan krijg je een interessante subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen een aantal aspecten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Zwartewaal.
warmtepomp-installateur-3238

 • Vermindering Milieu-impact
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Streef naar een energieneutrale woning
 • Interessante salderingsregeling
 • Hoge subsidie

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBrielle
Postcode3238
Netnummer0181 (+31181)
Gasgebruik M31250 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energiekosten€151,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zwartewaal

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Je hebt keuze uit velerlei toepassingen. Maar wat is voor mij geschikt? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zwartewaal kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter analyseert jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De isolatiewaarden en de leefruimte zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Bent u op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in Zwartewaal? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels onze tool lees je eenvoudig de beste installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (3238).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als categorie woning, mate van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat zijn financiële eisen? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Rond het formulier af. Na zo’n 5 werkdagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie benut de warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. Er bestaan twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken zodra de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elke oplossing kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de isolatiewaarden. In de volgende paragraaf check je uitgebreide aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat strookt met jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Zwartewaal kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en de potentiële besparing ligt op €310,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kostprijs schommelt tussen de €5.800 en €17.500. We gaan verder in op vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is de input van energie. Elke installatie heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt warmte uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem werkt samen met jouw huidige gasketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.150 en €5.550 bij een verwarmingsmonteur uit Zwartewaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zwartewaal

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Gelukkig, het draait uit op lagere maandlasten door een lagere energienota. Via een subsidie oplopend tot €2.100 profiteer je van een goede terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €7200. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €3400. De uiteindelijke rekening wordt bepaald aan de hand van velerlei randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14100 – €23500Passief koelen, prijzig
Water-water€16900 – €21400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5050 – €7100Eenvoudige installatie
Lucht-water€4250 – €7100Goedkoop, veel stroomverbruik
Hybride€2800 – €6100Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Zwartewaal verbruikt grofweg 1250 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de kosten bij een leverancier als Engie of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing komt uit tussen de €265 tot €315. Bij hybride oplossingen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt vaak wat lager, plusminus €135 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€656
Buitenlucht2725kWh€446€210
Bodemwarmte2025kWh€315€341
Hybride1375 kWh + 475 M3€479€177

Veelgestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als omgevingslucht of uit de grond. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de bestaande cv-installatie. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Zwartewaal?

Niet alle soorten woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren verschillende vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), het afgiftesysteem is vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride opstelling is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Hij is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel, en vervangt zodoende de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Brielle?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er een optie voor de erkende groene lening via jouw gemeente Brielle. Het betreft een interessante lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.brielle.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Echter, gewoonlijk kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Zwartewaal. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door het type en het vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €900 tot maar liefst €1750. Benieuwd naar de maximale subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zwartewaal (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht krijg je plusminus €1775.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij zo’n €2500.
 • Voor een zuinige pomp ontvang je iets meer (€175, bij een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
Alpha InnotecAlterra brine SW 262H326 KW€4400,-
Magic Thermodynamic BoxLMTB III0 KW€1100,-
Alpha InnotecLWAV 122R3-WR 2.1-1-39 KW€2200,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? In het volgende stukje bieden we een nuttig stappenplan van de warmteservice Zwartewaal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Dan zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Gedegen isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Zodra de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van ons energieverbruik komt voort uit het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede keuze. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen gas, maar wel stroom. Dit stukje stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Brielle, Vierpolders, Zwartewaal, Recreatiestrook Brielse Maas.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!