Warmtepomp Ulicoten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor een warmtepomp in Ulicoten? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en verantwoorde methode om uw woning te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 55% en je bespaart al snel €270,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van een aantal randvoorwaarden. In het volgende kopje bekijk jij verdere details over een warmtepomp kopen in Ulicoten.
warmtepomp-installateur-5113

 • Helemaal van het gas af
 • Aangenaam leefcomfort
 • Innovatieve manier van verwarmen
 • Een zeer hoog rendement
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Postcode-regio5113
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M31710 M3
Stroomgebruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Ulicoten

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. We onderscheiden verschillende systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ulicoten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Ulicoten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels deze pagina lees je moeiteloos (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Zodoende bespaar je enorm. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (5113).
 2. Beschrijf jouw woning. Zaken als soort woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien de aanvraag in. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. We spreken over 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De gasketel werkt alleen wanneer er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke installatie kan je zomaar laten plaatsen. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Bijgaand lees jij waardevolle details inzake actuele warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Ulicoten kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €20.800. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft weer individuele voordelen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie haalt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing gebruikt de energie uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw reguliere gasketel. Een goede oplossing om te besparen op energiekosten waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over een combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.750 en €6.475 bij een verwarmingsmonteur uit Ulicoten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ulicoten

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Maar, het leidt tot veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie oplopend tot €2.100 heb je een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric pomp is beschikbaar vanaf €5600. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2100. De eindfactuur wordt mede bepaald door velerlei onderwerpen als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11600 – €23300Geen geluid, hoge investering
Water-water€13000 – €21900Koelende functie
Lucht-lucht€3950 – €6875Binnen- en buitenunit
Lucht-water€3850 – €6925Ruimte subsidie, vraagt veel stroom
Hybride€2300 – €5450Geschikt voor bestaande bouw

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ulicoten gebruikt grofweg 1710 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De maximale besparing varieert van €230 tot €365. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €160 (jaarlijks). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met als basis een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# InstallatieEnergiebehoefteKostenBesparingen
HR-ketel1025m3€727
Buitenlucht2800kWh€509€218
Bodemwarmte1900kWh€364€364
Hybride1375 kWh + 550 M3€545€182

Actuele vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of warmte in de aarde. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Ulicoten?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), de woning bevat speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Deze manier is heel effectief en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem is actief naast jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Baarle-Nassau?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In zo’n geval bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening in de regio Baarle-Nassau. Dit is een unieke lening met beperkte rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.baarle-nassau.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Gelukkig, dikwijls heb je recht op de ISDE-subsidie Ulicoten. Hoe hoog dat bedrag is wordt berekend a.d.h.v. energielabel en vermogen van het product. De subsidies variëren van €750 tot maar liefst €1950. Benieuwd hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Ulicoten (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. We onderscheiden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) ontvang je plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) vergoeden ze plusminus €1575.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem wordt het nog iets lucratiever (€100, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaAW-HT /CA-E 020245 KW€5650,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 9.0 E-S7 KW€2000,-
CIATEREBA 12HT7 KW€2000,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en realiseer je ook nog eens een prettig leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna bieden we een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ulicoten aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Indien de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren leidt tot een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Om en nabij de 75% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Baarle – Nassau, Ulicoten, Wijk 02.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!