Warmtepomp s Gravenmoer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in s Gravenmoer? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit buitenlucht, grond of water. Dit is een economische en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00, ieder jaar weer. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van meerdere variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in s Gravenmoer.
warmtepomp-installateur-5109

 • Duurzame warmte
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Veel keuze in leveranciers
 • Weinig onderhoud nodig
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Postcodegebied5109
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31380 M3
Stroom-verbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energiekosten€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in s Gravenmoer

Een warmtepomp laten installeren is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat verschillende installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in s Gravenmoer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter inspecteert de woonruimte en brengt een warmteplan in kaart. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Op zoek naar een zuinige en goedkope warmtepomp in s Gravenmoer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Middels onze vergelijker vind jij zonder moeite warmtepomp installateurs uit jouw streek. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5109).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Onder andere categorie woning, de staat van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Dat komt vooral door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf bekijk jij toepasbare aanbevelingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in s Gravenmoer kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie is gas niet langer nodig. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00 p/jaar. Dit werkt volledig op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.000 en €19.600. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het noemenswaardige verschil valt samen met de bron. Elk systeem wordt gekenmerkt door voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van binnen en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasketel. Een uitstekende oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.250 en €4.100 bij een verwarmingsmonteur uit s Gravenmoer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-s-gravenmoer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, het leidt tot flink lagere energiekosten. Middels aantrekkelijk subsidies profiteer je van een korte terugverdientijd. Een full-electric model kan je aanschaffen vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €3000. De factuur is afhankelijk van diverse aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €24600Veel vermogen, prijzig
Water-water€13200 – €20900Kan ook koelen
Lucht-lucht€4700 – €6525Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4300 – €6900goede performance, neemt ruimte buiten in
Hybride€2425 – €6950Ook voor bestaande bouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in s Gravenmoer verbruikt grofweg 1380 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Essent of Nuon. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schatten we op €220 tot €335. Bij hybride producten gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, gemiddeld €130 jaarlijks. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een normaal geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€726
Buitenlucht2475kWh€501€225
Bodemwarmte1700kWh€356€370
Hybride1300 kWh + 400 M3€537€189

Actuele vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het CV-water. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in s Gravenmoer?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen meerdere randvoorwaarden: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Dongen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval hebben we de duurzame groene lening via de gemeente Dongen. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Check ook www.dongen.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, normaliter heb je recht op de ISDE-subsidie s Gravenmoer. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €925 tot gemiddeld €3900. Informeren naar de actuele subsidie in mei 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming s Gravenmoer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, hij is in werking en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op grofweg €1350 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht vergoeden ze circa €1725.
 • Bij de grotere bodembron installaties begint het subsidiebedrag bij circa €2000.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€100, bij een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaAW-HT /CA-E 015233 KW€4450,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 7.0 E-S7 KW€2000,-
CIATEREBA 12H8 KW€1950,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna tref je een nuttig stappenplan van de warmteservice s Gravenmoer aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een comfortabel wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening wordt teweeggebracht door het verwarmen van onze woning en het aanmaken van warm water. Een zuinig alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is een goede keuze. De warmtepomp is populair, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met elektriciteit. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Dongen, ’s Gravenmoer.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!