Warmtepomp Mookhoek

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Mookhoek? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie profiteert van warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Erg populair, want het is een efficiënte en duurzame benadering uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 reductie kan oplopen tot 55% en je bespaart al snel €335,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. Hierna lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Mookhoek.
warmtepomp-installateur-3293

 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Verwarmt als het koud is en koelt als het warm is
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Een structureel lagere energierekening

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcodegebied3293
Netnummer078 (+3178)
Gas-gebruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mookhoek

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit allerlei onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mookhoek biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en ontwikkeld een voorstel. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vraagstukken als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Mookhoek? Het vergelijken van de installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met warmtepomprevolutie.nl vergelijk jij bruikbare verwarmingsinstallateurs uit de buurt. Maak een goede vergelijking van de offertes. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3293).
 2. Specificeer de woning. Denk aan type en leeftijd huis, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem onttrekt energie uit bodem of buitenlucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke installatie past bij jouw woning en situatie. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. In het volgende stukje lees je veelzijdige details ten aanzien van actuele warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Mookhoek kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je het helemaal af zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warme woning en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 50% en de besparing loopt op tot €215,00 per jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De totale investering ligt tussen de €5.200 en €24.700. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt warmte uit het grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de warmte uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw huidige gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Vaak gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.225 en €6.900 bij een verwarmingsmonteur uit Mookhoek (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mookhoek

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Echter, het resulteert in veel minder stookkosten. Middels aantrekkelijk subsidies krijg je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2900. Het prijskaartje is gebaseerd op allerlei onderwerpen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13300 – €25500Veel besparen, erg duur
Water-water€13600 – €21500Kan ook koelen
Lucht-lucht€4050 – €6450Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3650 – €6150Goedkoop, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2650 – €5200Ook voor oudere woning

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Mookhoek gebruikt om en nabij 1340 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Eneco of Qurrent. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing komt uit tussen de €240 tot €400. Bij een hybride installatie blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €150 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1125m3€681
Buitenlucht2750kWh€470€211
Bodemwarmte2100kWh€334€347
Hybride1300 kWh + 475 M3€504€177

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit diverse bronnen zoals lucht of aardwarmte. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mookhoek?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. De pomp werkt slim samen met jouw normale HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Strijen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Strijen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.strijen.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, dikwijls kan je profiteren van de ISDE-subsidie Mookhoek. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van het gekozen model. De subsidies variëren van €725 tot plusminus €1550. Informeren naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Mookhoek (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 kW) ontvang je plusminus €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je om en nabij €1800.
 • Voor een systeem met bodembron mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2000.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€300, bij een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
ArgoAEI1G110EMX + Emix0 KW€1100,-
Mastertherm30Z11 KW€2900,-
Alpha InnotecWWB 202 KW€2800,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten realiseer je ook nog eens een aangename leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Onderstaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Mookhoek aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Hiermee mag je ervan uitgaan dat de gerealiseerde warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om driedubbelglas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Goede ventilatie betekent een comfortabele leefomgeving zonder verspilling van energie. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik heeft te maken met de CV-installatie en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een zonneboiler of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De benodigde elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Strijen en buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!