Warmtepomp Mierlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Behoefte aan een warmtepomp in Mierlo? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de warmte uit grondwater, aarde of lucht. Het is een economische en ecologische wijze om uw woning en tapwater te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en de besparing loopt op tot €320,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je een aankoop doen met een flinke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door meerdere elementen. Op warmtepomprevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Mierlo.
warmtepomp-installateur-5731

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook werken als airco
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcodegebied5731
Netnummer0492 (+31492)
Gasgebruik M31480 M3
Stroom-gebruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mierlo

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van producten. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mierlo kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakspecialist of loodgieter inspecteert het verblijf en voorziet je van verdere info. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een praktische en goedkope warmtepomp in Mierlo? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij onze vergelijker check jij moeiteloos de beste installateurs uit jouw streek. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5731).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na uiterlijk een week krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming in de woning. We spreken over twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. Je CV-ketel start met werken zodra de warmtevraag erg groot is.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de staat van isolatie. Hierna bekijk jij accurate aanbevelingen inzake de type warmtepompenen wat conformeert aan jouw wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Mierlo kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem kan je helemaal van het aardgas af. Het is een vervangen voor de HR-ketel: jullie huis verwarmen en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 30% – 55% en je bespaart al snel €190,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De totale investering ligt tussen de €3.600 en €24.100. We werken op dit moment met 4 verschillende type modellen. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elk apparaat heeft weer individuele voor- en nadelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie gebruikt de energie uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie benut warmte uit de aardbodem om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de lucht van buiten voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.075 en €5.275 bij een verwarmingsmonteur uit Mierlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mierlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (mei 2024), en wat levert het op?

De warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Echter, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Door middel van lucratieve subsidies realiseer jij een hele scherpe terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5700. Een hybride systeem koop je al vanaf €3300. De factuur wordt berekend a.d.h.v. allerlei aspecten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13400 – €27500Geen buitenunit, niet goedkoop
Water-water€16400 – €20000Kan ook koelen
Lucht-lucht€3550 – €6700Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€5250 – €6475Gemakkelijk plaatsen, buitenunit in zicht
Hybride€2550 – €5650Iedereen kan hier van profiteren

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Mierlo gebruikt pakweg 1480 m3 gas p/jaar. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €280 tot €355. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €195 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een uitstekend geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1000m3€651
Buitenlucht2350kWh€456€195
Bodemwarmte1675kWh€326€326
Hybride1300 kWh + 350 M3€488€163

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) afgiftesysteem in de woning. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Mierlo?

Helaas, niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden verschillende mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning wordt verwarmd met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en reken je af met de hoge energierekening. Hij is actief naast jouw bestaande CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Geldrop-Mierlo?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de duurzame groene lening in de gemeente Geldrop-Mierlo. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Alle info vind je op www.geldrop-mierlo.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Mierlo. De hoogte van de tegemoetkoming wordt gecalculeerd aan de hand van de energiezuinigheid en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €1000 tot ongeveer €3850. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Mierlo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal randvoorwaarden: het is een origineel en nieuw model, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4,5 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je ong. €1850.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2150.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan wordt het nog iets lucratiever (€100, zoek naar een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0031T MTD210 KW€2650,-
OilonRE 3533 KW€5100,-
ClimavenetaNX-N /K 0302P52 KW€6350,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierbij kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice Mierlo aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Vaak gaat het om isolatie van de spouwmuur en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het essentieel dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Voldoende ventileren betekent een aangenaam klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Vaak gaat het om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken wordt veroorzaakt door de verwarming van ons huis en het genereren van warm tapwater. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Systemen zoals een biomassaketel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar werken op basis van stroom. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Geldrop, Mierlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!