Warmtepomp Heusden

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Heusden? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een zuinige en verantwoorde wijze om uw woning te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 40% – 60% en de besparing loopt op tot €175,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit heeft te maken met diverse facetten. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Heusden.
warmtepomp-installateur-5725

 • CO-2 uitstoot beperken
 • Zowel koelen als verwarmen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Weinig onderhoud
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcodegebied5725
Netnummer0493 (+31493)
Gas-verbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Heusden

Het laten installeren van een warmtepomp is niet altijd eenvoudig. Er zijn tal van onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Heusden kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De installateur of loodgieter inspecteert de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Heusden? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze pagina vind jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die actief zijn in jouw regio. Maak een goede vergelijking van de offertes. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5725).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Hoeveel wil je uitgeven? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien de aanvraag in. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De installatie gebruikt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op deze website vind jij bruikbare informatie met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Heusden kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €350,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €4.500 en €16.600. We spreken over 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke vorm wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie onttrekt energie uit het grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de lucht van binnen en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is actief naast jouw normale CV-ketel op gas. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Standaard gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.850 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Heusden (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-heusden

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in april 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk best wel prijzig. Dat is niet voor niets, het betekent veel minder stookkosten. Aan de hand van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs haal jij een hele scherpe terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €7600. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3300. Het prijskaartje wordt gecalculeerd door diverse onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26500Geen geluid, dure installatie
Water-water€17500 – €22600Kan ook koelen
Lucht-lucht€5300 – €7275Kan ook als airco werken
Lucht-water€4000 – €7125Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2700 – €5300Interessante prijzen

Wat is het rendement?
Een familie met CV-ketel in Heusden verbruikt om en nabij 1580 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Essent of Vandebron. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €345. Bij hybride systemen gebruik je nog wel deels gas. De besparing ligt dus iets lager, ga uit van €130 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1225m3€650
Buitenlucht2300kWh€449€202
Bodemwarmte1975kWh€319€332
Hybride1525 kWh + 400 M3€481€169

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. Deze hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Heusden?

Niet alle soorten woningen renderen met een warmtepomp. Er gelden meerdere zaken: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Zodra je gaat voor de zogenaamde hybride pomp moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Dit beperkt het verbruik van energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt feitelijk samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Asten?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan bestaat er tegenwoordig de interessante groene lening van je gemeente Asten. Dit is een speciale lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.asten.nl. Een ander alternatief: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, in de meeste gevallen kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Heusden. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van het gekozen model. De subsidies starten vanaf €950 en lopen op tot wel €2850. Nieuwsgierig naar de april 2024 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Heusden (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal richtlijnen: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) ontvang je grofweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht heb je recht op pakweg €1850.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product start de tegemoetkoming bij grofweg €2325.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0031TS MTD210 KW€2650,-
OilonMH 1110 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0262P49 KW€6050,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je ook nog eens een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Heusden aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Goede isolatie is het fundament van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om dakisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er genoeg wordt geventileerd. Een juiste ventilatie betekent een aangenaam binnenklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een efficiënt alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een pelletkachel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op stroom. De benodigde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!