Warmtepomp Geldrop-Mierlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Geldrop-Mierlo? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Dit systeem benut de warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Feitelijk dus een voordelige en duurzame manier uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je bespaart al snel €330,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. Als je iets verders scrollt vind jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in Geldrop-Mierlo.
warmtepomp-installateur-5660

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Constante temperatuur
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Eenvoudig te programmeren
 • Veel geld besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gas-gebruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geldrop-Mierlo

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Je vindt fors wat oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geldrop-Mierlo kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakman of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat is de prijs, en wat bespaar ik per jaar?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een zuinige en goedkope warmtepomp in Geldrop-Mierlo? Het vergelijken van de installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door deze pagina lees jij direct erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (5660).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type woning, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. Na uiterlijk een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel gaat alleen aan wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Op deze website lees jij omvangrijke adviezen met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Geldrop-Mierlo kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater op een duurzame manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de potentiële besparing ligt op €285,00, ieder jaar weer. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €19.100. We differentiëren vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type haalt warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een betaalbare oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de basis betreft dit de mix van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.175 en €6.075 bij een verwarmingsmonteur uit Geldrop-Mierlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geldrop-mierlo

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (april 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Gelukkig, het betekent veel minder stookkosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €7500. Het hybride systeem is er vanaf €2400. De totaalprijs is afhankelijk van verschillende randvoorwaarden zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €25500Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€13300 – €20700Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4450 – €6775Relatief lage investering
Lucht-water€5300 – €6850Kan ook koelen, geplaatst met buitenunit
Hybride€2125 – €6700Simpele oplossing voor thuis

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Geldrop-Mierlo gebruikt om en nabij 1480 m3 gas per jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de rekening van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing komt uit tussen de €275 tot €330. Bij hybride producten behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €175 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als basis een normaal geïsoleerd huis:

# WerkingEnergiebehoefteEnergiekostenBesparing
HR-ketel1075m3€717
Buitenlucht2325kWh€466€251
Bodemwarmte1600kWh€323€394
Hybride1575 kWh + 525 M3€502€215

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming in de woning. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Geldrop-Mierlo?

Niet alle woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er gelden verschillende eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), je beschikt over vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is plek voor een buffervat. Bij een keuze voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het systeem is actief naast jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Geldrop-Mierlo?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening bij de gemeenten Geldrop-Mierlo. We hebben het over een een speciaal soort lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.geldrop-mierlo.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, normaal kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Geldrop-Mierlo. Hoe hoog dat bedrag is komt tot stand door het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies starten vanaf €875 tot doorgaans €3550. Interesse naar de april 2024 subsidie voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Geldrop-Mierlo (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze plusminus €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op om en nabij €1825.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen start de tegemoetkoming bij om en nabij €2200.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel ontvang je iets meer (€175, let op het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
iDMTERRA SW 26 Twin; 81034535 KW€5300,-
Mitsubishi ElectricPUHZ-SHW230 YKA + ERSD-VM2C25 KW€3800,-
VaillantgeoTHERM VWS 63/3 (0010009076)7 KW€2800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan gaat de energienota fors omlaag, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je ook nog eens een optimaal binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Geldrop-Mierlo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Hiermee verhinder je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Slim ventileren

  Zodra het huis voldoet aan de isolatienormen, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Ventileren betekent een prettige leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Populaire vormen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken heeft te maken met verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een efficiënt alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De elektra die hiervoor nodig is kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Geldrop, Mierlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!Alle plaatsen in deze gemeente