Warmtepomp Geldrop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Geldrop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het systeem gebruikt energie uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en ecologische oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de potentiële besparing ligt op €250,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van verschillende factoren. Als je iets verders scrollt check je verdere details over een warmtepomp kopen in Geldrop.
warmtepomp-installateur-5660

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Ook koelen is mogelijk
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcodegebied5660
Netnummer040 (+3140)
Gas-verbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Geldrop

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. Je kan kiezen uit diverse toepassingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Geldrop kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een praktische en goedkope warmtepomp in Geldrop? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Dankzij onze website tref je eenvoudig installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Zo bespaar je enorm. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (5660).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Denk aan categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur het formulier. Na 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem haalt energie uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De gasketel werkt alleen als er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elke warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. In de paragraaf hierna lees jij uitgebreide informatie aangaande de diverse warmtepompen en wat past bij jouw ideaalplaatje. De erkende verwarmingsinstallateur in Geldrop heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken op een bewuste manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €3.900 en €24.000. We differentiëren 4 verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de energie uit de aarde om het CV-water in huis te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem profiteert van warmte uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een uitstekende manier om maandelijkse lasten te verminderen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.575 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Geldrop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-geldrop

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Maar, het betekent veel lagere gaskosten. Door gebruik te maken van een zeer aantrekkelijke subsidie krijg jij een korte terugverdientijd. 0koop je al vanaf €7100. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3200. De eindfactuur wordt gecalculeerd door diverse factoren als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €23300Geen geluid, prijzig
Water-water€17900 – €21200Op basis van grondwater
Lucht-lucht€3600 – €6375Zeer betaalbaar
Lucht-water€4300 – €6575Laagdrempelig, hoog energiegebruik
Hybride€2775 – €6400Iedereen kan hier van profiteren

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Geldrop consumeert grofweg 1480 m3 gas per jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de nota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De maximale besparing schatten we op €235 tot €385. Met een hybride systeem blijf je altijd iets aan gas consumeren. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €200 per 12 maanden. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergiegebruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€747
Buitenlucht2425kWh€486€261
Bodemwarmte1950kWh€336€411
Hybride1350 kWh + 550 M3€523€224

Vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als ventilatielucht of uit de bodem. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze hitte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Geldrop?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar vereisten: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je beschikt over vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij werkt samen met jouw reguliere CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Geldrop-Mierlo?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dit scenario kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening van je gemeente Geldrop-Mierlo. Dit is een speciaal soort lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Bekijk ook www.geldrop-mierlo.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Geldrop. Hoe hoog dat bedrag is heeft te maken met energielabel en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €800 tot gemiddeld €2550. Benieuwd naar de juli 2024 subsidie voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Geldrop (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) verstrekken ze circa €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht heb je recht op om en nabij €1800.
 • Bij de bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal om en nabij €2050.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
ClimavenetaBWR 0041MS DHW211 KW€2600,-
OilonECO 1413 KW€3100,-
ClimavenetaNX-N /LN-CA 0252P46 KW€5750,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je nauwelijks energiekosten, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik dit? Hieronder komen we met een praktisch stappenplan van de warmteservice Geldrop aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is bodemisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Slim ventileren

  Op het moment dat de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren zorgt voor een optimaal klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik komt voort uit de verwarming en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken niet op basis van gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De nodige elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Geldrop, Mierlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!