Warmtepomp Lierop

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Lierop? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt energie uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een efficiënte en ecologische benadering om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan ontvang je een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Hieraan ten grondslag liggen een aantal zaken. Op onze website tref jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Lierop.
warmtepomp-installateur-5715

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSomeren
Postcode-regio5715
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomgebruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Lierop

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei versies. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lierop heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energieconsumptie zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor vragen zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Lierop? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van onze tool ontdek jij zonder moeite leveranciers en installateurs uit de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Door te vergelijken kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (5715).
 2. Omschrijf de woning. Zaken als categorie woning, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. We spreken over 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel gaat alleen aan zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Bijgaand ontdek je actuele raadgeving aangaande alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Lierop kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je het helemaal af zonder gas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €260,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.700 en €20.400. We gaan verder in op 4 verschillende type producten. Het echte verschil zit hem in de bron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type benut warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp gebruikt de warmte uit de buitenlucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type gebruikt de warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel. Een goede oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Standaard betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.125 bij een verwarmingsmonteur uit Lierop (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lierop

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is primair een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel minder stookkosten. Geholpen door een hoge subsidie krijg je een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing koop je al vanaf €6100. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €3000. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door verschillende onderdelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14200 – €26600Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€14800 – €23300Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4200 – €7475Zeer betaalbaar
Lucht-water€5150 – €6850Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2300 – €6950Snel en goedkoop

Hoe hoog is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Lierop verbruikt pakweg 1620 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een aanbieder van gas en stroom als Delta of Qurrent. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De besparing per jaar fluctueert tussen de €220 tot €380. Bij hybride modellen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €150 jaarlijks. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als fundament een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# InstallatieEnergieverbruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€749
Buitenlucht2775kWh€502€247
Bodemwarmte2050kWh€352€397
Hybride1300 kWh + 500 M3€539€210

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de bestaande cv-installatie. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Lierop?

Niet alle type woningen zijn even interessant. Er zijn een paar zaken: een top-isolatie (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. De pomp werkt slim samen met jouw reguliere gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Someren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening via de gemeente Someren. Dit is een unieke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Alle info vind je op www.someren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een flinke investering. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Lierop. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De hoogte van de subsidies starten bij €625 tot ongeveer €2750. Informeren naar de juni 2024 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Lierop (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal zaken: het is een origineel en nieuw model, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) heb je recht op zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze plusminus €1750.
 • Bij systemen met een bodembron start de tegemoetkoming bij om en nabij €2250.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
ClimavenetaBWR 0025T MTD28 KW€2650,-
OilonMH 77 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /LN-K 0262P46 KW€5750,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en profiteer je van een optimaal wooncomfort. Hoe kan ik dit verwezenlijken? In het volgende stukje doorloop je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Lierop aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier voorkom je dat warme lucht naar buiten gaat. Degelijke isolatie is het fundament van een energiezuinig huis of bedrijfspand. Je kunt denken aan spouwmuurisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat de woning constant geventileerd wordt. Ventileren leidt tot een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de HR-ketel op gas kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar wel elektriciteit. De gevraagde stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Someren, Lierop, Someren-Eind, Somerense Heide, Wijk 09.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!