Warmtepomp Ommel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Ommel? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Erg populair, want het is een zuinige en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan ontvang je een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van diverse zaken. Op deze pagina vind je meer info over een warmtepomp kopen in Ommel.
warmtepomp-installateur-5724

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • Volledig zelfvoorzienend zijn
 • Een zeer hoog rendement
 • Lagere energierekening

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
Postcodegebied5724
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31580 M3
Stroom-gebruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energiekosten€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Ommel

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Je hebt keuze uit verschillende installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ommel kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en bespreekt de details met je. Wat er aan isolatie gedaan is en het jaarlijkse energiegebruik zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor vraagstukken als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Ommel? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door onze tool vergelijk je vandaag nog installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5724).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan type woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat mag het project kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen een week krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De gasketel werkt alleen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp rendeert in jouw woning. Veel hangt af van de isolatie van je woning. Bijgaand lees jij accurate aanbevelingen die gaan over alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Ommel heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en water water leveren met een focus op duurzaamheid. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €230,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €14.500. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het duidelijkste verschil is de energietoevoer. Elke installatie heeft zijn eigen kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem benut warmte van het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de energie uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant benut warmte uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt slim samen met jouw moderne CV-ketel. Een relatief goedkope manier om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld spreken we dan over de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.600 en €6.625 bij een verwarmingsmonteur uit Ommel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ommel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juni 2024), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is in het begin een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Aan de hand van actuele subsidies haal jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrische variant kan je laten installeren voor €7700. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2900. De totaalprijs is gebaseerd op allerlei variabelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €23600Hoge besparing, dure installatie
Water-water€17100 – €20600Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3500 – €7175Relatief voordelig
Lucht-water€3950 – €6550Weinig onderhoud, neemt ruimte buiten in
Hybride€2600 – €6050Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Ommel verbruikt om en nabij 1580 m3 gas op jaarbasis. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De uiteindelijke besparing schatten we op €280 tot €325. Met een hybride oplossing blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, rond de €175 per jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1125m3€750
Buitenlucht2725kWh€510€240
Bodemwarmte1725kWh€360€390
Hybride1350 kWh + 375 M3€548€203

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het verwarmingssysteem in je huis. De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Ommel?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met meerdere vereisten: een hoge isolatiewaarde (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Hij is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Het apparaat is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Asten?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario is er een optie voor de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Asten. Het gaat om een interessante lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Ga ook naar www.asten.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Zit er subsidie op deze duurzame installaties?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in algemene zin kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Ommel. De hoogte van dit bedrag komt tot stand door het type en het vermogen van de installatie. Subsidiebedragen beginnen bij €575 tot plusminus €1900. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Ommel (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het systeem is nieuw gekocht, hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op ong. €1900.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij grofweg €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€200, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0025T DHW27 KW€2500,-
OilonMH 99 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /CA 0262P49 KW€6050,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Een woning zonder gas? In een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, reduceer je de uitstoot van CO2 en profiteer je van een comfortabel wooncomfort. Hoe werkt dit? Onderstaand doorloop je een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Ommel aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Hierdoor vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Een solide isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Je kunt denken aan isolatie van de spouwmuur en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Om en nabij de 75% van ons energieverbruik kunnen we herleiden tot verwarmen en warm sanitair water. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gas HR-ketel is een goede keuze. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp hebben geen gas nodig, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!