Warmtepomp Nuenen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Nuenen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. De pomp gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een zuinige en milieuvriendelijke manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de potentiële besparing ligt op €235,00 per jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je een aankoop doen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van diverse aspecten. Hierna vind je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Nuenen.
warmtepomp-installateur-5671

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Constante verwarming
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteNuenen, Gerwen en Nederwetten
Postcode-regio5671
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31660 M3
Stroom-verbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Nuenen

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. We onderscheiden verscheidene onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Nuenen kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter analyseert de woning en kan een plan opstellen. De mate van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Nuenen? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met behulp van warmtepomprevolutie.nl lees jij veelzijdige erkende installateurs die werken in jouw postcodegebied. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Handig, want zo bespaar je fors. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (5671).
 2. Specificeer de woning. Zaken als type huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat is het budget? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verstuur het formulier. In 3-4 dagen volgen de betreffende offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem neemt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar brengt dit over op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je HR-ketel zal aanspringen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk type warmtepomp is geschikt voor elke situatie. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl vind jij praktische adviezen die gaan over de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Nuenen kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren op een duurzame manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en je profiteert van een besparing tot wel €215,00, ieder jaar weer. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totaalprijs inclusief montage varieert van €5.000 en €18.500. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten modellen. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de warmte uit de omgevingslucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing neemt de warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om te besparen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.125 en €4.700 bij een verwarmingsmonteur uit Nuenen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-nuenen

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is allereerst best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het draait uit op een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij de hoge subsidie heb je een hele scherpe terugverdientijd. 0is al op de markt vanaf €6100. Een hybride opstelling kan je aanschaffen vanaf €2700. De uiteindelijke kostprijs kan men berekenen met verscheidene zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €25800Veel besparen, niet goedkoop
Water-water€13900 – €24900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5300 – €6000Eenvoudige installatie
Lucht-water€5100 – €7500Hoge subsidie, neemt ruimte buiten in
Hybride€2025 – €6900Iedereen kan hier van profiteren

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Nuenen verbruikt pakweg 1660 m3 gas op jaarbasis. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Dit verbruikt wel veel stroom. De totale besparing schatten we op €250 tot €385. Met een hybride oplossing blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing ligt vaak wat lager, om en nabij de €195 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een perfect geïsoleerd huis:

# SysteemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1150m3€748
Buitenlucht2775kWh€494€254
Bodemwarmte2000kWh€344€404
Hybride1425 kWh + 375 M3€531€217

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De aanwezige warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Nuenen?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat randvoorwaarden: een isolatieschil om de woning (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je kiest voor het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw moderne CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kan je het nu niet betalen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het is een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.nuenen.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Vergeet niet, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Nuenen. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met model en vermogen van het gekozen model. De subsidiebedragen schommelen tussen €575 tot maar liefst €1850. Onderzoek doen naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Nuenen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) heb je recht op circa €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht moet je rekenen op zo’n €1900.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2050.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je nog eens extra terug (€100, bij het A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
ClimavenetaBWR 0025TS MTD28 KW€2650,-
OilonMH 55 KW€2800,-
ClimavenetaNX-N /K 0262P46 KW€5750,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning dalen jouw maandelijkse energielasten fors, ben je een stuk energiezuiniger en heb je een comfortabel klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand is er een nuttig stappenplan van de warmteservice Nuenen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier verhinder je dat gewonnen warmte de woning ontglipt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Slim ventileren leidt tot een prettig klimaat in huis zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van ons energieverbruik vloeit voort uit de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken op basis van elektriciteit. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Nuenen, Gerwen, Nederwetten.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!