Warmtepomp Rinsumageast

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar een warmtepomp in Rinsumageast? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Hij benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. We hebben het over een een relatief goedkope en ecologische aanpak om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €280,00, ieder jaar weer. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Hierna vind je meer info over een warmtepomp kopen in Rinsumageast.
warmtepomp-installateur-9105

 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Weinig storingen
 • Veel geld besparen

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcodegebied9105
Netnummer0511 (+31511)
Gas-gebruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Rinsumageast

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Het aanbod omslaat tal van oplossingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rinsumageast kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vraagstukken als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Zoek jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Rinsumageast? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Met deze pagina vergelijk je vandaag nog leveranciers en installateurs in jouw omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (9105).
 2. Specificeer de woning. Onder andere soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Klik op verzenden. Na 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij onttrekt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel gaat alleen aan op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als hoe je woning geïsoleerd is. In het volgende stukje check je samengestelde toelichtingen met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Rinsumageast kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. De HR ketel heeft geen functie meer: vloerverwarming aansturen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €195,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.400 en €11.600. We spreken over vier verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de bron van energie. Elk type installatie wordt gekenmerkt door voordelen en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem haalt energie uit het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp gebruikt de energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt energie uit de omgevingslucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel. Een goede oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Doorgaans gaat het om zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.675 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Rinsumageast (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rinsumageast

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (maart 2024) en wat is de opbrengst?

Zo’n warmtepomp is in het begin best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, het mondt uit in lagere maandlasten door een lagere energienota. D.m.v. een royale subsidie haal jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je aanschaffen vanaf €6800. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3200. De totaalprijs wordt bepaald aan de hand van meerdere zaken als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€15000 – €26200Veel besparen, erg duur
Water-water€13000 – €23100Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5400 – €6325Kan ook als airco werken
Lucht-water€4250 – €6825goede performance, geleverd met buitenunit
Hybride€2675 – €6650Geschikt voor bestaande bouw

Wat is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Rinsumageast verbruikt plusminus 1630 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De totale besparing schommelt tussen €225 tot €330. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €190 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met data van een stevig geïsoleerde woning:

Type installatieEnergievraagPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€709
Buitenlucht2450kWh€461€248
Bodemwarmte1700kWh€319€390
Hybride1425 kWh + 425 M3€496€213

Recente vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan diverse bronnen zoals lucht of uit de grond. Je warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het koude water uit de cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Rinsumageast?

Niet alle huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We noemen enkele van deze vereisten: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), je hebt laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Deze installatie is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. De installatie werkt samen met jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening in de gemeente Dantumadiel. Het is een kortlopende lening met verwaarloosbare rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.dantumadeel.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, in de meeste gevallen kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Rinsumageast. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als de energieprestatie en vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidiebedragen schommelen tussen €925 tot plusminus €2850. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in maart 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Rinsumageast (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal eisen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) heb je recht op om en nabij €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze ongeveer €1950.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2350.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan profiteer je van een hoger bedrag (€300, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
GallettiMCW 012HS11 KW€2900,-
VaillantflexoTHERM VWF 57/4 + VWW 11/4 SI (0010016677)7 KW€2800,-
GallettiMPED035H28 KW€3950,-

Een energieneutrale woning in 4 stappen

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een optimale leefomgeving. Hoe werkt dit? Onderstaand tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Rinsumageast aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Op die manier voorkom je dat de warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is de basis van een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn isolatie van de vloer en isolatie van de kruipruimte.

 2. Voldoende ventileren

  Als de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat de woning constant geventileerd wordt. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Het grootste deel van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar werken met stroom. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!