Warmtepomp De Falom

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor een warmtepomp in De Falom? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem haalt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een economische en verantwoorde oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en de potentiële besparing ligt op €235,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door meerdere factoren. Op ons warmtepomp-portaal tref jij praktische info over een warmtepomp kopen in De Falom.
warmtepomp-installateur-9109

 • Groene investering
 • Ook koelen is mogelijk
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke besparing

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcodegebied9109
Netnummer0511 (+31511)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomgebruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Falom

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een complex proces. Tegenwoordig kun je kiezen uit allerlei oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Falom kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Ben je op zoek naar een goede en goedkope warmtepomp in De Falom? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Middels onze vergelijker tref je veelzijdige warmtepomp installateurs in jouw omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Handig, want zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (9109).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Voorbeelden zijn categorie huis, isolatiewaarden, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk soort installatie is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Hierna tref jij handige aanbevelingen met betrekking tot de type warmtepompenen wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in De Falom kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met oog voor het milieu. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 30% – 55% en je bespaart al snel €230,00, ieder jaar weer. Het systeem werkt op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €6.500 en €23.600. We differentiëren vier verschillende type installaties. Het onderscheid is de energietoevoer. Elke pomp heeft relevante kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing neemt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Gemiddeld gaat het om de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.250 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit De Falom (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-falom

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2023?

Een warmtepomp is primair een flinke kostenpost. Maar het mooie is, je realiseert een fors lagere energierekening. Middels een hoge subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is er vanaf €6800. Het hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €2100. De uiteindelijke kostprijs wordt gebudgetteerd middels meerdere aspecten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11300 – €23300Hoge besparing, prijzig
Water-water€15900 – €21200Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €7000Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4400 – €6800goede performance, veel stroom benodigd
Hybride€2150 – €5150Hoge subsidie

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gezin met CV-ketel in De Falom gebruikt grofweg 1630 m3 gas per jaar. Dankzij een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €230 tot €365. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, ga uit van €145 op jaarbasis. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparing
HR-ketel1150m3€713
Buitenlucht2400kWh€492€221
Bodemwarmte1725kWh€349€364
Hybride1450 kWh + 475 M3€528€185

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarmingsinstallatie van de woning. De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in De Falom?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. We noemen enkele mitsen en maren: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het apparaat is een aanvulling op jouw normale HR-ketel op gas, en komt dus in plaats van de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de duurzame groene lening van je gemeente Dantumadiel. Dit is een unieke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.dantumadeel.nl. Een ander alternatief: huren of leasen van een systeem.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, vaak kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie De Falom. Hoeveel je hiervoor krijgt komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €975 tot gemiddeld €3400. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juni 2023 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Falom (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1200 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1625.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2025.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ligt het bedrag nog weer wat hoger (€250, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 022HS19 KW€3700,-
VaillantflexoTHERM VWF 197/4 + VWW 19/4 SI (0010016681)27 KW€4500,-
GallettiMPEDT030H25 KW€3650,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en realiseer je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? In het volgende stukje doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice De Falom aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Hiermee voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Wat veel toegepast wordt is HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Ventilatie

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren resulteert in een optimaal wooncomfort zonder onnodig warmteverlies. Voorbeelden zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de maandelijkse energienota heeft te maken met de verwarming en warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of biomassaketel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!