Warmtepomp Broeksterwâld

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Broeksterwâld? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een economische en duurzame manier voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €220,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dat geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal variabelen. Op deze pagina ontdek je praktische info over een warmtepomp kopen in Broeksterwâld.
warmtepomp-installateur-9108

 • Geen fossiele brandstoffen
 • Aangenaam leefcomfort
 • Klaar voor de toekomst
 • Gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode9108
Netnummer0511 (+31511)
Gas-verbruik M31630 M3
Stroom-verbruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Broeksterwâld

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. We onderscheiden meerdere versies. De vraag is; wat is de beste? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Broeksterwâld kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter bestudeert jouw woning en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Geïnteresseerd in een praktische en goedkope warmtepomp in Broeksterwâld? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze website check jij snel leveranciers en installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (9108).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem benut de energie uit buitenlucht, grond of water en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. Verderop check je uitgebreide info m.b.t. de type warmtepompenen wat schikt naar jouw situatie. De erkende verwarmingsinstallateur in Broeksterwâld heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: het huis verwarmen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot daalt met 55% en de besparing loopt op tot €210,00 op jaarbasis. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.800 en €11.300. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elk model heeft relevante plus- en minpunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem neemt de energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw “ouderwetse” HR-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de basis betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.900 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Broeksterwâld (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-broeksterwald

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in februari 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Gelukkig, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Door gebruik te maken van interessante subsidies heb je een interessante terugverdientijd. 0is er vanaf €5800. De zogenaamde hybride pomp kan je laten installeren voor €2600. De uiteindelijke investering wordt getekend door allerlei aspecten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13100 – €23200Hoge subsidie, erg duur
Water-water€16800 – €24300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3750 – €6650Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€4250 – €7450Kan ook koelen, geleverd met buitenunit
Hybride€2800 – €6650Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Broeksterwâld verbruikt grofweg 1630 m3 gas per jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing fluctueert tussen de €265 tot €390. Bij hybride oplossingen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €180 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een hoge isolatiewaarde:

# InstallatieEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1250m3€712
Buitenlucht2325kWh€484€228
Bodemwarmte1675kWh€342€370
Hybride1300 kWh + 450 M3€520€192

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan (natuurlijke) bronnen als de buitenlucht of grondwater. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de bestaande cv-installatie. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Broeksterwâld?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze eisen: het huis moet goed geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. Zodra je gaat voor een hybride opstelling dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw reguliere gasketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan je profiteren van de interessante groene lening in de gemeente Dantumadiel. We hebben het over een een unieke lening met een betaalbare rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.dantumadeel.nl. Een andere optie is de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, veelal is er de ISDE-subsidie Broeksterwâld. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met energielabel en vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €750 tot gemiddeld €3300. Benieuwd naar de huidige subsidie in februari 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Broeksterwâld (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze pakweg €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze pakweg €1625.
 • Bij systemen met een bodembron kan je uitgaan van minimaal plusminus €2375.
 • Voor een energiezuinig apparaat ontvang je iets meer (€250, bij een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 020HS18 KW€3600,-
VaillantflexoTHERM VWF 157/4 + VWW 19/4 SI (0010016680)19 KW€3700,-
GallettiMPED066H54 KW€6550,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, ben je een stuk energiezuiniger en geniet je van een optimaal wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een actueel stappenplan van de warmteservice Broeksterwâld aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De woning grondig isoleren. Daarmee weet je zeker dat de warmte weer kan ontsnappen. Goede isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Je kunt denken aan HR++ glas en kruipruimte isolatie.

 2. Voldoende ventileren

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Ventileren mondt uit in een optimaal leefklimaat zonder warmteverspilling. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. CV-ketel vervangen

  Het grootste deel van de maandelijkse energienota komt voort uit het verwarmen van onze woning en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!