Warmtepomp Sibrandahûs

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Sibrandahûs? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Feitelijk dus een efficiënte en ecologische oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 60% en je profiteert van een besparing tot wel €230,00, elk jaar opnieuw. Kies je nú voor een warmtepomp? Dan heb je recht op een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type past bij mijn woning? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je praktische info over een warmtepomp kopen in Sibrandahûs.
warmtepomp-installateur-9106

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Veilige oplossing
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
Postcode-regio9106
Netnummer0519 (+31519)
Gasgebruik M31630 M3
Stroom-gebruik kWh2620 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Sibrandahûs

Het inregelen van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je vindt verschillende systemen. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Sibrandahûs kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de leefruimte spelen een belangrijke rol. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor onduidelijkheden als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Sibrandahûs? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Met behulp van onze vergelijker doorzoek je waardevolle (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (9106).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Feiten zoals type en leeftijd woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien de aanvraag in. Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De warmtepomp benut de energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming in de woning. Er bestaan 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing kan altijd worden ingezet. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Op deze pagina check je samengestelde toelichtingen die gaan over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw soort woning. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Sibrandahûs kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm sanitair water waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €250,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.100 en €15.100. We spreken over vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele plus- en minpunten en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem onttrekt warmte uit het grondwater voor een energieneutraal verwarmd huis.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van warmte uit de binnenlucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling is actief naast jouw “ouderwetse” CV-ketel op gas. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Gemiddeld gaat het om zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.675 en €6.225 bij een verwarmingsmonteur uit Sibrandahûs (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-sibrandahus

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (juni 2023) en wat is de opbrengst?

De warmtepomp is eerst even een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met een significant lagere energierekening. Aan de hand van een royale subsidie geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7000. De hybride warmtepomp koop je al vanaf €2500. Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. diverse facetten zoals gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11900 – €25500Hoog rendement, relatief duur
Water-water€17100 – €20100Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4150 – €6375Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€5150 – €6675Goedkope installatie, hoog energiegebruik
Hybride€2475 – €6100Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een huishouden met CV-ketel in Sibrandahûs verbruikt grofweg 1630 m3 gas op jaarbasis. Met een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de nota van een maatschappij als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing ligt tussen de €280 tot €355. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €130 per jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# SysteemEnergiebehoefteOnkostenBesparingen
HR-ketel1075m3€710
Buitenlucht2650kWh€469€241
Bodemwarmte2025kWh€327€383
Hybride1575 kWh + 600 M3€504€206

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan het CV-water. Deze energie is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Sibrandahûs?

Niet alle type woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We hanteren een paar eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (of bereid tot verbouwen), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Deze onttrekt warmte aan de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem is actief naast jouw huidige CV-ketel, en vervangt de normale ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Dantumadiel?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je geen financiële ruimte? In dit scenario is er een optie voor de unieke groene lening bij gemeente Dantumadiel. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Bekijk ook www.dantumadeel.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, meestal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Sibrandahûs. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €825 tot plusminus €3150. Benieuwd naar de maximale subsidie in juni 2023 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Sibrandahûs (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je circa €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze plusminus €1825.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf pakweg €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€225, bij het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
GallettiMCW 015HS13 KW€3100,-
VaillantflexoTHERM VWF 87/4 + VWW 11/4 SI (0010016678)12 KW€3000,-
GallettiMPED040H43 KW€5450,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, verminder je de uitstoot van CO2 en realiseer je een optimale leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand vind je een handig stappenplan van de warmteservice Sibrandahûs aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo verhinder je dat de warmte in huis niet naar buiten ontsnapt. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Voorbeelden zijn vloerisolatie en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Als goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Continu ventileren resulteert in een optimaal leefklimaat zonder onnodig warmteverlies. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Duurzaam verwarmen

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie heeft te maken met verwarmen en heet water uit de kraan. Een modern en verantwoord alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Centrum, Oost, Zuid, West.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!