Warmtepomp Oosterblokker

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Oosterblokker? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het systeem profiteert van warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een efficiënte en milieuvriendelijke wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €270,00, elk jaar opnieuw. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval heb je recht op een royale subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit hangt af van allerlei elementen. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Oosterblokker.
warmtepomp-installateur-1696

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook koelen is mogelijk
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1696
Netnummer0229 (+31229)
Gas-gebruik M31510 M3
Stroom-verbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energiekosten€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oosterblokker

Het plaatsen van de warmtepomp is een complex proces. We onderscheiden meerdere systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterblokker kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter onderzoekt jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de energievraag zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met dilemma’s als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en wat bespaar ik per jaar?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Oosterblokker? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Met de warmtepomp-vergelijker vind je direct warmtepomp installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1696).
 2. Specificeer de woning. Zoals type huis, de manier van isoleren, en je energieconsumptie.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoe kijk je prijstechnisch? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Onderstaand tref jij uitgebreide toelichtingen ten aanzien van populaire warmtepompen en wat conformeert aan jouw wensen en soort huis. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oosterblokker kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en warm sanitair water met een focus op duurzaamheid. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €320,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €4.100 en €15.400. We spreken over 4 verschillende type producten. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk type wordt gekenmerkt door voordelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing benut warmte van het grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem is een aanvulling op jouw reguliere HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit zo’n combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €6.100 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterblokker (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterblokker

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is eerst even een prijzige installatie. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het betekent veel lagere gaskosten. Middels een interessante subsidie behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €7500. Een hybride opstelling kan je laten installeren voor €3100. De factuur wordt gebudgetteerd middels diverse onderdelen als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14700 – €26200Zeer efficiënt, lange terugverdientijd
Water-water€17900 – €24400Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4100 – €6050Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4050 – €6625Lage installatiekosten, veel elektriciteit nodig
Hybride€2625 – €5900Voor praktische elke woning

Hoe hoog is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Oosterblokker verbruikt ong. 1510 m3 gas op jaarbasis. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energie aanbieder als Greenchoice of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing ligt tussen de €270 tot €395. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ongeveer €200 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# WerkingEnergieverbruikPrijzenBesparing
HR-ketel1150m3€660
Buitenlucht2775kWh€449€211
Bodemwarmte1875kWh€317€343
Hybride1525 kWh + 575 M3€482€178

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. Deze warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosterblokker?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. In het geval van een hybride type is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en kan je de energienota flink reduceren. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw normale gasgestookte HR-ketel, en is een vervanger voor de basis ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Drechterland?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Dan hebben we de milieu georiënteerde groene lening bij gemeente Drechterland. Dit is een speciaal soort lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bekijk ook www.drechterland.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed nieuws, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oosterblokker. Hoeveel je krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €500 tot ongeveer €1600. Onderzoek doen naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Oosterblokker (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (5 kW) ontvang je om en nabij €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je ongeveer €1975.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf ong. €2025.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€125, met name A++ labels).
# MerkModelPowerSubsidie
AirwellPAC-BT-UI-10-16KW-H11+PAC-BT-UE-12KW-H1310 KW€2300,-
InterClima-MTAHOCT 07026 KW€4400,-
AerforTHRON 14T AGR2 ST11 KW€2400,-

In vier stappen een gasvrije woning

Zonder gas verwarmen? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, verminder je de uitstoot van CO2 en krijg je een aangenaam binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij bieden we een handig stappenplan van de warmteservice Oosterblokker aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo voorkom je dat warmte uit de woonvertrekken weer kan ontsnappen. Degelijke isolatie is het startpunt voor een NOM (nul op de meter) woning. Je kunt denken aan isolatie van de bodem en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Goede ventilatie betekent een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Bijna 80% van het energiegebruik wordt veroorzaakt door verwarmen en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Hoogkarspel, Westwoud, Oosterblokker, Venhuizen, Wijdenes, Schellinkhout.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!