Warmtepomp De Kwakel

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in De Kwakel? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Dit systeem gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een zuinige en verantwoorde wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €205,00 per jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een royale subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende randvoorwaarden. Als je iets verders scrollt vind je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in De Kwakel.
warmtepomp-installateur-1424

 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te programmeren
 • Lange levensduur

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode-regio1424
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroom-verbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Kwakel

Het laten installeren van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan flink wat versies. Wat is nu goed voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Kwakel biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter bekijkt het huis en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de grootte van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur is er voor punten zoals:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Op zoek naar een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Kwakel? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Door middel van onze tool tref jij bruikbare installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (1424).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn type woning, isolatiewaarden, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. De pomp haalt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We onderscheiden 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel schakelt in als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk apparaat is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna tref je omvangrijke info over de soorten warmtepompen en wat past bij jouw type woning en wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in De Kwakel kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en water water leveren met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en de potentiële besparing ligt op €340,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €6.300 en €11.700. We noemen hieronder 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elke leverancier heeft relevante gebruikstoepassing, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp benut energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de warmte uit de omgevingslucht om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten met een CO2 reductie tot wel 40%. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard gaat dit vaak over een combinatie van een luchtwarmtepomp en een moderne CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.500 en €4.475 bij een verwarmingsmonteur uit De Kwakel (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-kwakel

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (juli 2024), en wat levert het op?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het resulteert in een significant lagere energierekening. Middels aantrekkelijk subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is er vanaf €6700. Een hybride systeem koop je al vanaf €2300. De eindfactuur komt tot stand door allerlei variabelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13600 – €27600Geen buitenunit, relatief duur
Water-water€14100 – €24400Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4450 – €7350Relatief voordelig
Lucht-water€5500 – €6525Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2425 – €6500Interessante prijzen

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in De Kwakel consumeert ongeveer 1290 m3 gas op jaarbasis. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een energiemaatschappij als Budget Energie of Pure Energie. Dit verbruikt wel veel stroom. De energiebesparing schommelt tussen €205 tot €365. Met een hybride product gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €125 (per jaar). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

# SysteemEnergiebehoefteEnergieprijsBesparing
HR-ketel1225m3€680
Buitenlucht2625kWh€442€238
Bodemwarmte1650kWh€306€374
Hybride1525 kWh + 525 M3€476€204

Actuele vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Kwakel?

Niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor de zogenaamde hybride pomp is ook een moderne HR-ketel nodig.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo bespaar je veel energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Deze installatie werkt feitelijk samen met jouw reguliere gasgestookte HR-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Uithoorn?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Uithoorn. Dit is een speciale lening met een betaalbare rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.uithoorn.nl. Een ander alternatief: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, vaak is er de ISDE-subsidie De Kwakel. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het systeem. De subsidiebedragen schommelen tussen €950 tot doorgaans €1550. Benieuwd naar de actuele subsidie in juli 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming De Kwakel (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) vergeven ze zo’n €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit heb je recht op circa €1725.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij pakweg €2175.
 • Voor een energiezuinig systeem profiteer je van een hoger bedrag (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecNRK030054 KW€6550,-
iDMTERRA ML 11-18; 81030215 KW€2800,-
Western AirconditioningCORE 3754 KW€7200,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan bespaar je flink op de energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en profiteer je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe werkt dit? Hieronder bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice De Kwakel aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Op die manier voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Gedegen isolatie is een goede uitgangspositie voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn triple glas en zolderisolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Permanent ventileren is belangrijk voor een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Grote winst valt te behalen met een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Ruim 70% van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel stroom nodig. De elektra die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie, Veilinggebied, Meerwijk, Bedrijventerrein, Meerwijk, Glastuinbouwgebied, Veenweidegebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!