Warmtepomp Oosterzee

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een warmtepomp in Oosterzee? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een relatief goedkope en verantwoorde wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €290,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit heeft te maken met een aantal verschillende zaken. Verderop bekijk je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Oosterzee.
warmtepomp-installateur-8536

 • Lagere CO2-uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Los van de energieleverancier
 • Beperkt jaarlijks onderhoud
 • Tot de helft aan subsidie terugvragen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8536
Netnummer0514 (+31514)
Gas-verbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oosterzee

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Er zijn diverse toepassingen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oosterzee kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De leverancier of loodgieter checkt grondig de woning en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Wat zijn de kosten, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Oosterzee? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door de warmtepomp-vergelijker tref je bruikbare (verwarmings)installateurs die actief zijn in jouw regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee worden de kosten een stuk lager. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (8536).
 2. Specificeer de woning. Feiten zoals soort huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verstuur het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de staat van isolatie. Bijgaand doorzoek jij bruikbare informatie over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Oosterzee heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. De gasketel kan helemaal uit je woning: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €270,00 per jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.300 en €16.600. Er bestaan in Nederland 4 verschillende type installaties. Het echte verschil is de bron van energie. Elke merk wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie onttrekt energie uit de aarde om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp profiteert van energie uit de binnenlucht en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw normale gasketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Vaak hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.825 en €5.575 bij een verwarmingsmonteur uit Oosterzee (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oosterzee

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een vrij grote investering. Maar het mooie is, je krijgt te maken met veel minder stookkosten. Via een royale subsidie geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrische variant koop je al vanaf €6000. De zogenaamde hybride pomp koop je al vanaf €3500. De eindfactuur wordt bepaald aan de hand van specifieke onderwerpen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24400Geen geluid, lange terugverdientijd
Water-water€16900 – €20700Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€5350 – €7050Relatief voordelig
Lucht-water€4750 – €7475Aansluitbaar op CV, hoog stroomgebruik
Hybride€2825 – €5000Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Oosterzee verbruikt circa 1490 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een leverancier als Delta of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar varieert van €205 tot €400. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €170 per 12 maanden. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

# SysteemEnergievraagEnergiekostenBesparing
HR-ketel1025m3€704
Buitenlucht2725kWh€479€225
Bodemwarmte2025kWh€338€366
Hybride1450 kWh + 500 M3€514€190

Interessante vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als lucht van buiten of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oosterzee?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Er zijn een paar vereisten: de isolatie mag niets te wensen overlaten (bestaande huizen van na 1985), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Bij een keuze voor de zogenaamde hybride pomp is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. Hij is actief naast jouw traditionele CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de eenzijdige ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er een optie voor de unieke groene lening via de gemeente De Fryske Marren. We hebben het over een een tijdelijke lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Gelukkig, meestal kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Oosterzee. De hoogte van dit bedrag heeft te maken met de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies fluctueren tussen de €675 tot ongeveer €1850. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oosterzee (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) moet je rekenen op ongeveer €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht ontvang je ong. €1900.
 • Voor een systeem met bodembron start de tegemoetkoming bij circa €2050.
 • Voor een zuinige pomp ligt het bedrag nog weer wat hoger (€300, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantPowerSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort 1611 KW€2250,-
ThermiaAtec 1610 KW€2300,-
EnersoAWK-C 09 EVI7 KW€1850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je ook nog eens een optimaal leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna komen we met een waardevol stappenplan van de warmteservice Oosterzee aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De woning grondig isoleren. Zodoende verhinder je dat warmte uit de woonvertrekken naar buiten gaat. Een solide isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Vaak gaat het om vloerisolatie en zolderisolatie.

 2. Ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van belang dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren betekent een gezond binnenklimaat zonder veel energieverlies. In de praktijk gaat het vaak om balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de totale energierekening komt voort uit de centrale verwarming en warm sanitair water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. Deze stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!