Warmtepomp Dijken

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Dijken? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie gebruikt energie uit grondwater, aarde of lucht. Het gaat om een efficiënte en ecologische wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat ligt aan een aantal verschillende factoren. Als je iets verders scrollt tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Dijken.
warmtepomp-installateur-8528

 • Duurzame warmte
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Toekomstbestendig
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8528
Netnummer0513 (+31513)
Gas-gebruik M31490 M3
Stroom-gebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energiekosten€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Dijken

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tal van installaties. Wat is voor mij het beste alternatief? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dijken kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter onderzoekt het huis en kan een plan opstellen. De manier van isoleren en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat zijn de kosten, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Behoefte aan een erkende en goedkope warmtepomp in Dijken? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Aan de hand van de warmtepomp-vergelijker lees jij zonder moeite (verwarmings)installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8528).
 2. Beschrijf jouw woning. Onder andere soort huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Verzend het formulier. In een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem gebruikt warmte uit uit de lucht of het water wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel schakelt in wanneer er sprake is van piekbelasting.

Niet elke installatie is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de isolatie van je woning. Op deze pagina lees je handige toelichtingen inzake beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen en soort huis. De regionale verwarmingsinstallateur in Dijken kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en water water leveren op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing loopt op tot €220,00 p/jaar. Het is een volledig elektrische oplossing. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €3.000 en €15.400. We gaan verder in op 4 verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil valt samen met de bron. Elk apparaat wordt gekenmerkt door plus- en minpunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type neemt de energie uit grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van energie uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de omgevingslucht om het CV-water op te warmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem benut energie uit de lucht van buiten en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem wordt aangesloten op jouw moderne HR-ketel op gas. Een relatief goedkope manier om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk hebben we het over een mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.500 en €6.750 bij een verwarmingsmonteur uit Dijken (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dijken

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie een prijzige installatie. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot veel minder stookkosten. Middels een subsidie oplopend tot €2.100 realiseer je een interessante terugverdientijd. 0kan je aanschaffen vanaf €7000. De hybride warmtepomp kan je laten installeren voor €2700. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend door verschillende aspecten zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €27300Geen buitenunit, dure installatie
Water-water€18000 – €24600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5150 – €6875Relatief lage investering
Lucht-water€4150 – €6850Hoge subsidie, maakt relatief veel geluid
Hybride€2400 – €6850Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Dijken gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energierekening van een leverancier als Budget Energie of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing komt uit tussen de €205 tot €340. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €155 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een goed geïsoleerd eengezinswoning:

# WerkingEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1050m3€699
Buitenlucht2325kWh€482€217
Bodemwarmte1625kWh€343€356
Hybride1400 kWh + 500 M3€517€182

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht of warmte uit de grond. De warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. De warmte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Dijken?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van een hybride type is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Zo bespaar je veel energie en ga je veel minder betalen voor energie. De pomp werkt samen met jouw moderne gasgestookte CV-ketel, en komt dus in plaats van de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan is er de duurzame groene lening via jouw gemeente De Fryske Marren. Het is een kortlopende lening met beperkte rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Ga ook naar www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Dijken. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energieprestatie en vermogen van het product. De subsidies beginnen bij circa €625 tot plusminus €3450. Informeren naar de subsidie in oktober 2022 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Dijken (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het is een origineel en nieuw model, het systeem is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 kW) ontvang je ongeveer €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergoeden ze ong. €1875.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen mag jij rekenen op minimaal plusminus €2125.
 • Voor een energiezuinig systeem ontvang je iets meer (€275, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort 054 KW€1700,-
TherconDSWH2000 KW€1250,-
EnersoAWK-C 096 KW€1750,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Een woning zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en profiteer je van een optimale leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hieronder tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Dijken aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Op die manier vermijd je dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een energieneutraal huis. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en gevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er genoeg wordt geventileerd. Slim ventileren leidt tot een comfortabel leefklimaat zonder verlies van warmte. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een biomassaketel of warmtepomp zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar werken op basis van stroom. De stroom die het gebruikt kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!