Warmtepomp Lemmer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Lemmer? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem benut de energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Dit is een relatief goedkope en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 40% – 60% en je bespaart al snel €170,00 p/jaar. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan heb je recht op een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verschillende elementen. Op ons warmtepomp-portaal lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Lemmer.
warmtepomp-installateur-8531

 • Vermindering Milieu-impact
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8531
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Lemmer

Een installatie van een warmtepomp is een hele klus. Je hebt keuze uit meerdere onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Lemmer kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het huis en ontwikkeld een voorstel. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de leefruimte zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een erkende en goedkope warmtepomp in Lemmer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. onze website bekijk jij zonder moeite de beste installateurs in jouw omgeving. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Zodoende worden de kosten een stuk lager. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8531).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals type huis, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp haalt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Er bestaan 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De HR-ketel ondersteunt als er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is geschikt voor elke situatie. Dit heeft te maken met leeftijd woning, isolatiewaarden. In het volgende stukje vind je omvangrijke gegevens over actuele warmtepompen en wat in lijn is met jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Lemmer heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: het huis verwarmen en warm water uit de kraan met een focus op duurzaamheid. De CO2 reductie kan oplopen tot 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €310,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €5.100 en €21.200. We onderscheiden grofweg vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is waar de energie vandaan komt. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt energie uit het grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt samen met jouw moderne HR-ketel op gas. Een voordelige oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de basis spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.475 en €4.500 bij een verwarmingsmonteur uit Lemmer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-lemmer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie een forse investering. Maar het mooie is, het leidt tot veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van een interessante subsidie behaal jij een beperkte terugverdientijd. 0laat je al plaatsen voor €7400. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €3200. De totaalprijs wordt gecalculeerd door diverse randvoorwaarden zoals soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €24500Veel vermogen, hoge investering
Water-water€14600 – €24100Koelende functie
Lucht-lucht€4900 – €6525Relatief lage investering
Lucht-water€3650 – €6650goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2125 – €5850Voor veel woningen interessant

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huishouden met CV-ketel in Lemmer gebruikt grofweg 1490 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een leverancier van energie als Engie of Vandebron. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing schatten we op €265 tot €310. Met een hybride product gebruik je deels stroom in plaats van gas. Al met al bespaar je nog steeds, rond de €175 (jaarlijks). Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een degelijk geïsoleerde woning:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€701
Buitenlucht2325kWh€456€245
Bodemwarmte1850kWh€315€386
Hybride1325 kWh + 525 M3€491€210

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een natuurlijke bron als de buitenlucht of aardwarmte. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De hitte wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Lemmer?

Helaas, niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er een paar voorwaarden: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (oude woning moeten eerst verbouwd worden), je hebt vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride variant is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Deze installatie onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De installatie is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en vervangt op die manier de eenzijdige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan hebben we de interessante groene lening in de regio De Fryske Marren. Kort gezegd een interessante lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Lemmer. Hoeveel je krijgt hangt af van model en vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €850 en kunnen oplopen tot €3650. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in oktober 2022 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Lemmer (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze ongeveer €1825.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf ong. €2225.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort 086 KW€1900,-
TherconDSWH300S0 KW€1250,-
EnersoAWK-C 139 KW€2050,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? In het geval van een energieneutrale woning gaat de energienota fors omlaag, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierbij doorloop je een actueel stappenplan van de warmteservice Lemmer aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zo voorkom je dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Gedegen isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Indien het huis voldoet aan de isolatienormen, is het nodig dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Innovatief ventileren is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door de verwarming en warm sanitair water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige elektra kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!