Warmtepomp Eesterga

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Eesterga? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Het systeem onttrekt energie uit buitenlucht, grond of water. Het gaat om een voordelige en milieuvriendelijke oplossing voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Daarmee vermindert u de CO-2 uitstoot tot wel 50% en de potentiële besparing ligt op €275,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In zo’n geval krijg je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk type past bij mijn woning? Het antwoord hangt af van meerdere facetten. Als je iets verders scrollt lees je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Eesterga.
warmtepomp-installateur-8534

 • Zet het milieu op 1
 • Constante temperatuur
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8534
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Eesterga

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Er bestaan meerdere onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Eesterga kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De verwarmingsinstallateur of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. Wat er aan isolatie gedaan is en de energievraag zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Rendeert het ook in mijn woning?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Wil jij een goede en goedkope warmtepomp in Eesterga? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. D.m.v. deze pagina lees je zonder moeite erkende installateurs in je postcodegebied. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8534).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Onder andere categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Rond het formulier af. In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je HR-ketel zal aanspringen wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de manier van isoleren. Op deze pagina lees jij accurate aanbevelingen ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Eesterga heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. De HR ketel heeft geen functie meer: een aangenaam warm huis en warm sanitair water op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 35% – 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €340,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €15.900. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het duidelijkste verschil is de energiebron. Elk systeem heeft zijn eigen voor- en nadelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type onttrekt warmte uit het grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing profiteert van warmte uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt slim samen met jouw huidige gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Standaard gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De prijs ligt tussen de €2.475 en €4.550 bij een verwarmingsmonteur uit Eesterga (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-eesterga

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in oktober 2022?

Een warmtepomp is in het begin een forse investering. Gelukkig, het resulteert in flink lagere energiekosten. Middels interessante subsidies heb je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is beschikbaar vanaf €6400. De zogenaamde hybride pomp is er vanaf €2100. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere onderwerpen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €25700Veel vermogen, relatief duur
Water-water€13400 – €21000Beste rendement
Lucht-lucht€3500 – €6275Buiten- en binnenunit
Lucht-water€3900 – €7475Totaaloplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2425 – €6850Zeer betaalbaar

Wat is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Eesterga gebruikt plusminus 1490 m3 gas p/jaar. Door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een maatschappij als Eneco of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De potentiële besparing schatten we op €230 tot €360. Met een hybride systeem gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing ligt vaak wat lager, zo’n €195 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagOnkostenBesparing
HR-ketel1000m3€702
Buitenlucht2625kWh€463€239
Bodemwarmte1825kWh€323€379
Hybride1400 kWh + 500 M3€498€204

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit (natuurlijke) bronnen als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Eesterga?

Helaas, niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met een stuk of wat eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), de woning wordt verwarmd met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Zo bespaar je veel energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp werkt samen met jouw huidige gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de simpele ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente De Fryske Marren?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Wacht niet te lang, want dan is er de duurzame groene lening in de regio De Fryske Marren. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.defryskemarren.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed om te weten, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Eesterga. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt af van de energiezuinigheid en het vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies beginnen bij circa €525 tot wel €3550. Interesse naar de actuele subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Eesterga (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het betreft een nieuwe installatie, het systeem is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1525.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen beginnen de bedragen bij ongeveer €2425.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort 108 KW€2100,-
ThermiaAtec 64 KW€1550,-
EnersoAWK-C 1712 KW€2350,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In een energieneutrale woning heb je nauwelijks energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een gezond leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hierna vind je een handig stappenplan van de warmteservice Eesterga aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende zorg je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Continu ventileren draait uit op een comfortabel klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Vaak gaat het om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van ons energieverbruik vloeit voort uit verwarmen en warm sanitair water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals infraroodpanelen of een warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!