Warmtepomp Mirns

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Mirns? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een efficiënte en duurzame wijze om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €245,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Werkt het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit hangt af van verscheidene elementen. In het volgende kopje bekijk je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Mirns.
warmtepomp-installateur-8573

 • Kies voor duurzame warmte
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Ruim aanbod in de regio
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8573
Netnummer0514 (+31514)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Mirns

Het plaatsen van de warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan verscheidene installaties. Maar welk model past bij onze woning? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Mirns kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter inspecteert de woning en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat bespaar ik per jaar?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Mirns? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Op basis van onze tool check je eenvoudig leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Hiermee kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (8573).
 2. Beschrijf jouw woning. Denk aan soort huis, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Hoe kijk je prijstechnisch? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Dien het formulier in. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie gebruikt energie uit lucht, bodem of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hierna gaan we dieper in op de 2 soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit wordt veroorzaakt door hoe je woning geïsoleerd is. Hierna ontdek jij toepasbare toelichtingen die gaan over populaire warmtepompen en wat matcht met jouw situatie. De regionale verwarmingsinstallateur in Mirns kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: het huis verwarmen en water water leveren waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €225,00 per jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijs ligt tussen de €3.600 en €20.100. We gaan verder in op vier verschillende soorten producten. Het duidelijkste verschil heeft te maken met de bron. Elke aanbieder wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type gebruikt de warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem haalt warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp maakt slim gebruik van energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw huidige gasketel. Een prima oplossing om de energiekosten terug te dringen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak spreken we dan over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.025 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Mirns (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-mirns

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Gelukkig, het mondt uit in flink lagere energiekosten. Middels interessante subsidies geniet je van een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2200. De totaalprijs is gebaseerd op velerlei facetten als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14500 – €23500Hoge besparing, lange terugverdientijd
Water-water€15200 – €23200Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3800 – €6775Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€4800 – €7275Gemakkelijk plaatsen, buitenunit maakt geluid
Hybride€2950 – €5450Goede tussenoplossing

Wat levert het op (rendement)?
Een woning met CV-ketel in Mirns gebruikt om en nabij 1490 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de rekening van een leverancier van energie als Essent of NLE. Je stroomverbruik neemt wel toe. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €280 tot €345. Bij hybride systemen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De besparing is nog steeds erg interessant, plusminus €145 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Soort installatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1050m3€722
Buitenlucht2700kWh€491€231
Bodemwarmte1900kWh€347€375
Hybride1550 kWh + 550 M3€527€195

Vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit diverse bronnen zoals lucht of grondwater. De interne warmtewisselaar draagt warmte over aan het koude water uit de cv-installatie. Deze hitte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Mirns?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Standaard zijn er meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (recent gebouwde huis voldoet), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Als het gaat om de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. De pomp wordt aangesloten op jouw huidige CV-ketel, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar moet je op de kosten letten? In dat geval kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten De Fryske Marren. Het is een speciaal soort lening met lagere rentes, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huur of lease van een van de besproken systemen.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, in de meeste gevallen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Mirns. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €725 tot ongeveer €2950. Nieuwsgierig naar de september 2022 subsidie voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Mirns (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) moet je rekenen op pakweg €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht vergoeden ze om en nabij €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal om en nabij €2150.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€250, zoek naar een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
Fujitsu AtlanticExtensa A.I. 108 KW€2100,-
ThermiaDiplomat Optimum G2 89 KW€2800,-
EnersoAiWa-23 EVI H OUT21 KW€3400,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Zonder gas verwarmen? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en heb je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna tref je een waardevol stappenplan van de warmteservice Mirns aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Belangrijk, want zo verhinder je dat de gerealiseerde warmte binnenshuis blijft. Degelijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een nul-op-de-meterwoning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de bodem en isolatie van de zolder.

 2. Ventilatie

  In het geval dat de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een prettig leefklimaat zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Bijna 80% van het gas en stroom dat we gebruiken heeft te maken met onze verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een pelletkachel of warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!