Warmtepomp Echtenerbrug

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Echtenerbrug? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een voordelige en duurzame benadering voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. De CO-2 reductie kan oplopen tot circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €210,00 op jaarbasis. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan profiteer je van een interessante subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dit hangt af van diverse factoren. In het volgende kopje lees je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Echtenerbrug.
warmtepomp-installateur-8539

 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Veilige oplossing
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8539
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroom-verbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Echtenerbrug

Het inregelen van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je vindt tal van onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Echtenerbrug kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De leverancier of loodgieter checkt grondig het huis en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en de grootte van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Neem contact op met lokale installatiebedrijven voor offerte
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Echtenerbrug? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met onze tool vergelijk je in een zeer korte periode (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee bespaar je enorm. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (8539).
 2. Specificeer de woning. Onder andere categorie huis, de staat van isolatie, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoeveel wil je uitgeven? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Klik op verzenden. Binnen 7 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem haalt energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt in het geval dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk soort installatie is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de manier van isoleren. In de volgende paragraaf check je waardevolle toelichtingen aangaande de diverse warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Echtenerbrug kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: een aangenaam warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot 25% – 50% en je bespaart al snel €320,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijs ligt tussen de €6.800 en €24.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten producten. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elke leverancier wordt gekenmerkt door eigenschappen, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de lucht van buiten om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van warmte uit de buitenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is een aanvulling op jouw traditionele CV-ketel. Een betaalbare oplossing om de energierekening te reduceren en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis gaat het om een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.900 en €5.400 bij een verwarmingsmonteur uit Echtenerbrug (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-echtenerbrug

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (oktober 2022), en wat levert het op?

Een warmtepomp is initieel een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot lagere maandlasten door een lagere energienota. Geholpen door aantrekkelijk subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing kan je laten installeren voor €6300. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt vastgesteld door verscheidene facetten zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €27200Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€13000 – €22200Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€5350 – €6375Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€3900 – €6350goede performance, vraagt veel stroom
Hybride€2675 – €5950Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een woning met CV-ketel in Echtenerbrug gebruikt ongeveer 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Budget Energie of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De potentiële besparing schatten we op €265 tot €300. Bij hybride producten gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €195 (per jaar). Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als basis een nieuwbouwwoning (goede isolatie):

Soort installatieEnergievraagEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1125m3€707
Buitenlucht2300kWh€460€247
Bodemwarmte1625kWh€318€389
Hybride1575 kWh + 525 M3€495€212

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het koude water uit de cv-installatie. De energie is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Echtenerbrug?

Helaas, niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. We hanteren een stuk of wat voorwaarden: een top-isolatie (of bereid tot verbouwen), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Zodra je gaat voor een hybride type moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Deze gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de reguliere ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan kan jij gebruik maken van de erkende groene lening bij gemeente De Fryske Marren. Het is een speciaal soort lening met verwaarloosbare rentes, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Bekijk ook www.defryskemarren.nl. Mogelijk ook interessant: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Goed nieuws, normaal kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Echtenerbrug. Hoeveel deze tegemoetkoming is wordt berekend a.d.h.v. model en vermogen van het artikel. Subsidiebedragen beginnen bij €650 en lopen op tot wel €2400. Nieuwsgierig naar de hoogte van de subsidie in oktober 2022 voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Echtenerbrug (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. We onderscheiden een aantal zaken: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergeven ze zo’n €1825.
 • Bij de grotere bodembron installaties start de tegemoetkoming bij pakweg €2275.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort DUO 086 KW€1900,-
ThermiaAtec 1812 KW€2350,-
EnersoAWK-C 23 EVI19 KW€3050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je significant minder CO2 uit en realiseer je een comfortabel leefklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Echtenerbrug aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Zo weet je zeker dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om triple glas en isolatie van de kruipruimte.

 2. Goede ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Slim ventileren zorgt voor een aangenaam binnenklimaat zonder energieverspilling. Vaak gaat het om een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Duurzaam verwarmen

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken komt voort uit de centrale verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte HR-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel werken (grotendeels) zonder gas maar worden gevoed door stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!