Warmtepomp Bantega

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Bantega? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €215,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dat ligt aan verscheidene elementen. Op onze website check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Bantega.
warmtepomp-installateur-8538

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen
 • Relatief weinig onderhoud
 • Flinke subsidies

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcodegebied8538
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bantega

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Het aanbod omslaat verscheidene versies. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bantega kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter bekijkt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De mate van isolatie en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Bantega? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door gebruik te maken van onze website bekijk jij eenvoudig warmtepomp installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken kan je flink geld besparen. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8538).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn type en leeftijd huis, wat er aan isolatie gedaan is, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. Het apparaat neemt warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dit wordt veroorzaakt door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna tref je handige aanbevelingen aangaande alle verschillende warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bantega kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: een aangenaam warm huis en water water leveren met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €195,00 op jaarbasis. De installatie draait 100% op elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €5.600 en €22.400. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het echte verschil is de energietoevoer. Elke merk heeft relevante plus- en minpunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing onttrekt warmte uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw traditionele HR-ketel op gas. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.875 en €5.875 bij een verwarmingsmonteur uit Bantega (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bantega

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is primair beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Geholpen door een flinke subsidie haal jij een interessante terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing kan je aanschaffen vanaf €6500. Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €1900. De eindfactuur wordt bepaald door verschillende facetten als gas en stroom verbruik, isolatie en model installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26800Hoge besparing, prijzig
Water-water€15600 – €24900Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €6800CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3550 – €6550Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2125 – €5700Ook voor oudere woning

Hoe interessant is het rendement?
Een gezin met CV-ketel in Bantega verbruikt ongeveer 1490 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de rekening van een leverancier van energie als Delta of Oxxio. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €280 tot €330. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergievraagPrijzenBesparing
HR-ketel1200m3€706
Buitenlucht2500kWh€494€212
Bodemwarmte1950kWh€353€353
Hybride1475 kWh + 400 M3€530€177

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als de buitenlucht of uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Bantega?

Helaas, niet alle huizen zijn even interessant. We noemen meerdere vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Bij een keuze voor een hybride variant is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit systeem gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De installatie sluit je aan op jouw huidige gasketel, en vervangt de basis ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan jij gebruik maken van de interessante groene lening bij de gemeenten De Fryske Marren. Het is een unieke lening met een scherpe rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. Zie ook www.defryskemarren.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Echter, normaliter kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Bantega. De omvang van de subsidie wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van het artikel. De subsidies fluctueren tussen de €850 tot maar liefst €2150. Interesse naar de huidige subsidie in september 2022 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bantega (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) vergeven ze pakweg €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) ontvang je plusminus €1750.
 • I.v.m. kostbare bodembron modellen begint het subsidiebedrag bij ongeveer €2400.
 • Voor een energiezuinig apparaat krijg je iets meer terug (€300, zoek naar een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort DUO 065 KW€1800,-
ThermiaAtec 139 KW€2200,-
EnersoAWK-C 18 EVI15 KW€2650,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en geniet je van een aangenaam klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Bijgaand kan je aan de slag met een nuttig stappenplan van de warmteservice Bantega aardgasvrij voor jouw zogenaamde huis met 0 op de meter.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Grondige isolatie legt de basis voor een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Voorbeelden zijn vloerisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het belangrijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Permanent ventileren mondt uit in een prettig leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Het grootste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van stroom. Dit stukje elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!