Warmtepomp Akmarijp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Akmarijp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt warmte uit grondwater, aarde of lucht. Dit is een economische en duurzame wijze uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €310,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het aanschaffen met een flinke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Als je iets verders scrollt vind je meer info over een warmtepomp kopen in Akmarijp.
warmtepomp-installateur-8541

 • Verwarmen en warm water op een duurzame manier
 • Verwarmen en koelen
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Relatief weinig onderhoud
 • Subsidie oplopend tot €2.100

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode-regio8541
Netnummer0566 (+31566)
Gasgebruik M31490 M3
Stroomgebruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Akmarijp

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? In dat geval heb je behoefte aan goed advies. Een warmtepomp installatiebedrijf in Akmarijp kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De vakman of loodgieter analyseert uitvoerig het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij vragen als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Akmarijp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Dankzij de warmtepomp-vergelijker doorzoek je vandaag nog leveranciers en installateurs in je postcodegebied. Je krijgt offertes van verschillende aanbieders. Op die manier bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (8541).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Voorbeelden zijn soort woning, de staat van isolatie, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit wordt veroorzaakt door de manier van isoleren. Verderop tref jij veelzijdige informatie inzake populaire warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Akmarijp kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water om te douchen en wassen op een duurzame manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €220,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €17.900. We spreken over vier verschillende soorten systemen. Het noemenswaardige verschil is de bron van energie. Elk systeem wordt gekenmerkt door eigenschappen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant neemt de energie uit de omgevingslucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt energie uit de omgevingslucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw moderne CV-ketel. Een goede manier om de energiekosten terug te dringen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik wordt gehalveerd. In de regel slaat dit op de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De tarieven liggen tussen de €2.850 en €7.475 bij een verwarmingsmonteur uit Akmarijp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-akmarijp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2022?

Zo’n warmtepomp is allereerst een flinke kostenpost. Maar, het leidt tot flink lagere energiekosten. Middels interessante subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €5500. Een hybride opstelling is er vanaf €2800. De eindfactuur komt tot stand door velerlei variabelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10400 – €23800Geen geluid, dure installatie
Water-water€16900 – €22400Relatief klein systeem
Lucht-lucht€5300 – €7000Niet duur, redelijk efficiënt
Lucht-water€4450 – €7300Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2275 – €6400Snelle terugverdientijd

Wat is de hoogte van het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Akmarijp consumeert pakweg 1490 m3 gas per jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Eneco of NLE. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing varieert van €210 tot €380. Met een hybride oplossing gebruik je deels stroom in plaats van gas. De jaarlijkse besparing komt iets lager uit, rond de €190 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1025m3€708
Buitenlucht2350kWh€467€241
Bodemwarmte1625kWh€326€382
Hybride1450 kWh + 450 M3€503€205

Veelgestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan verschillende bronnen als de buitenlucht of uit de bodem. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De hitte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Akmarijp?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden enkele voorwaarden: een goed geïsoleerde woning (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. In het geval van een hybride oplossing dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Hij is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de standaard ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente De Fryske Marren?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Dan is er een optie voor de unieke groene lening via jouw gemeente De Fryske Marren. Kort gezegd een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Alle info vind je op www.defryskemarren.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Subsidie aanvragen voor mijn installatie

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, meestal kan je profiteren van de ISDE-subsidie Akmarijp. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van het type en het vermogen van het gekozen model. De hoogte van de subsidies starten bij €675 tot ongeveer €3200. Benieuwd naar de hoogte van de subsidie in september 2022 voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Akmarijp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, hij is aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht verstrekken ze ong. €1850.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2225.
 • Voor een energiezuinig apparaat wordt het nog iets lucratiever (€175, bij een A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
FujitsuWaterstage Comfort DUO 108 KW€2100,-
ThermiaiTec 55 KW€1800,-
EnersoAWK-C 30 EVI27 KW€3850,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een woning zonder gas? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en geniet je van een gezond klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand doorloop je een nuttig stappenplan van de warmteservice Akmarijp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Daarmee zorg je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Goede isolatie is een goede uitgangspositie voor een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als goede isolatie aanwezig is, is het cruciaal dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie resulteert in een comfortabel leefklimaat zonder energieverspilling. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Veruit het belangrijkste deel van het gas en stroom dat we gebruiken kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en het aanmaken van warm water. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gas CV-ketel is daarom aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er zijn meer opties zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar het gevolg is wel een hoger stroomverbruik. De stroom die het gebruikt kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Akmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!