Warmtepomp Numansdorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Numansdorp? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Deze installatie benut de energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Het gaat om een zuinige en milieuvriendelijke aanpak voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €180,00 per jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van diverse factoren. Als je iets verders scrollt tref je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Numansdorp.
warmtepomp-installateur-3281

 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Geen airco nodig dankzij koelende functie
 • Het verwarmen van morgen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gas-verbruik M31350 M3
Stroom-verbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Numansdorp

Een warmtepomp uitzoeken en laten plaatsen is een moeilijke handeling. We hebben te maken met velerlei installaties. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Numansdorp heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig de woonruimte en ontwikkeld een voorstel. De staat van isolatie en de leefruimte zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Numansdorp? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met behulp van deze pagina check je zonder moeite leveranciers en installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3281).
 2. Specificeer de woning. Zaken als categorie woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Streef je naar een energieneutrale woning?
 4. Verzend het formulier. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen op momenten dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door wat er aan isolatie gedaan is. Onderstaand doorzoek jij bruikbare informatie omtrent alle verschillende warmtepompen en wat overeenstemt met jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Numansdorp kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met 25% – 50% en de potentiële besparing ligt op €245,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.000 en €12.600. Er bestaan in Nederland vier verschillende soorten installaties. Het cruciaalste verschil is de energiebron. Elke leverancier heeft zijn eigen gebruikstoepassing, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem neemt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgevingslucht om het CV-water in huis te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie benut energie uit de lucht van binnen en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing is een aanvulling op jouw traditionele gasgestookte HR-ketel. Een voordelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. In de praktijk spreken we dan over de mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.125 en €5.100 bij een verwarmingsmonteur uit Numansdorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-numansdorp

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel beslist niet goedkoop. Gelukkig, het leidt tot flink lagere energiekosten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet jij van een beperkte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is er vanaf €6300. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €1900. De eindfactuur wordt berekend door velerlei randvoorwaarden als de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12900 – €26400Veel vermogen, prijzig
Water-water€16100 – €21900Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4750 – €7400Werkt ook als een airco
Lucht-water€5300 – €7150Goedkope installatie, buitenunit in zicht
Hybride€2850 – €5000Niet volledig van het gas af

Hoe interessant is het rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Numansdorp verbruikt circa 1350 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Budget Energie of Qurrent. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing komt uit tussen de €215 tot €400. Bij hybride oplossingen gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing ligt dus iets lager, plusminus €150 jaarlijks. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

# InstallatieEnergiebehoefteOnkostenBesparing
HR-ketel1125m3€677
Buitenlucht2575kWh€440€237
Bodemwarmte1900kWh€305€372
Hybride1525 kWh + 500 M3€474€203

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verscheidene bronnen als o.a. ventilatielucht of warmte uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan het CV-water. De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Numansdorp?

Niet alle gebouwen en huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden enkele eisen: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), het huis wordt verwarmd op basis van laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride oplossing is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Het maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en ga je veel minder betalen voor energie. Hij sluit je aan op jouw “ouderwetse” CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Vaak toegepast in kleinere woningen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Cromstrijen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we de aantrekkelijke groene lening in de gemeente Cromstrijen. We hebben het over een een aantrekkelijke lening met verwaarloosbare rentes, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.cromstrijen.nl. Een ander alternatief: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Numansdorp. De hoogte van de tegemoetkoming wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De hoogte van de subsidies starten bij €675 en lopen op tot wel €3550. Benieuwd naar de huidige subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Numansdorp (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal voorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, het is netjes aangesloten en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5 kW) ontvang je pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht moet je rekenen op pakweg €1550.
 • Bij systemen met een bodembron lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2500.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets extra (€125, zoek naar een A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
ArgoAEI1G65EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-
MasterthermAQ60I33 KW€5100,-
Alpha InnotecWWC 190H/X18 KW€3600,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en behaal je een optimaal klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Numansdorp aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Alles begint met een goede isolatie. Zo vermijd je dat warmte uit de woonvertrekken je huis weer verlaat. Goed toegepaste isolatie vormt de basis van een energieneutraal huis. Je kunt denken aan driedubbelglas en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat er schone en frisse lucht in huis is. Permanent ventileren leidt tot een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Populaire vormen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een zuinig alternatief voor de gasinstallatie kan wat dat betreft uitkomst bieden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er zijn allerlei opties, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De benodigde elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Numansdorp, Klaaswaal.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!