Warmtepomp Driehuizen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Driehuizen? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Deze installatie gebruikt warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een zuinige en milieuvriendelijke oplossing de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €350,00, ieder jaar weer. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten. Op onze website lees jij uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Driehuizen.
warmtepomp-installateur-1847

 • Geen gebruik van fossiele brandstoffen
 • Kan ook verkoeling brengen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Subsidie tot 50% van aankoopprijs

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode-regio1847
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Driehuizen

Het inregelen van een warmtepomp is een hele klus. Je kan kiezen uit verschillende versies. Wat is nu goed voor mij? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Driehuizen heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig het huis en ontwikkeld een voorstel. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energievraag zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor issues zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Installatiebedrijven in de buurt contacten voor een offerte
Op zoek naar een praktische en goedkope warmtepomp in Driehuizen? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Gebruikmakend van deze website vergelijk je in enkele stappen warmtepomp installateurs in je woonplaats. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten. Probeer het zelf met de volgende 4 stappen.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1847).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zaken als categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Naar welke tarieven kijk je? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend de aanvraag. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming in de woning. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt op het moment dat er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de isolatie van je woning. Hieronder lees je accurate informatie omtrent beschikbare warmtepompen en wat in lijn is met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Driehuizen heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone systeem heb je geen gas meer nodig. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: een warme woning en heet water uit de kraan met het milieu vooropgesteld. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 25% – 50% en je bespaart op de energierekening, tot wel €255,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €6.500 en €11.000. We werken op dit moment met 4 verschillende soorten modellen. Het voornaamste verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem neemt de warmte uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type profiteert van warmte uit de omgevingslucht om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van binnen en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw traditionele gasketel. Een goede oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld hebben we het over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.750 en €7.425 bij een verwarmingsmonteur uit Driehuizen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-driehuizen

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is aanvankelijk een kostbaar systeem. Maar, het betekent een significant lagere energierekening. Met behulp van de hoge subsidie realiseer jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch model kan je laten installeren voor €7300. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald aan de hand van verscheidene aspecten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26300Hoog rendement, niet goedkoop
Water-water€15300 – €24000Kan ook koelen
Lucht-lucht€5150 – €6725Flexibel systeem (ook als airco)
Lucht-water€3900 – €6075Hoge subsidie, veel stroomverbruik
Hybride€2975 – €5950Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat levert het op (rendement)?
Een familie met CV-ketel in Driehuizen gebruikt ongeveer 1170 m3 gas p/jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energiemaatschappij als Budget Energie of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De energiebesparing ligt tussen de €255 tot €340. Bij een hybride installatie gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €200 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een normaal geïsoleerd huis:

# SysteemEnergiebehoefteEnergiekostenBesparingen
HR-ketel1000m3€718
Buitenlucht2650kWh€474€244
Bodemwarmte1900kWh€330€388
Hybride1550 kWh + 400 M3€510€208

Actuele vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de bodem. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming in de woning. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Driehuizen?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. Standaard zijn er een stuk of wat vereisten: de woning moet redelijk geïsoleerd zijn (bestaande woning van na 1980), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride systeem is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en kan je de energienota flink reduceren. De installatie werkt feitelijk samen met jouw traditionele gasgestookte CV-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Alkmaar?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario kan je profiteren van de unieke groene lening van je gemeente Alkmaar. Kort gezegd een interessante lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. De voorwaarden vind je op www.alkmaar.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, voor de meeste systemen kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Driehuizen. Hoeveel je krijgt wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €900 tot maar liefst €4000. Nieuwsgierig naar de maximale subsidie in juni 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Driehuizen (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is netjes aangesloten en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergeven ze pakweg €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je plusminus €1875.
 • Bij de grotere bodembron installaties beginnen de bedragen bij grofweg €2500.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€200, zoek naar een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 70A-HMD17 KW€2000,-
Itho DaalderopWPU 45c – 5G4 KW€2800,-
AermecANKI0459 KW€2050,-

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Helemaal van het gas af? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval gaat de energienota fors omlaag, daalt de CO2 uitstoot met de helft en behaal je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een actueel stappenplan van de warmteservice Driehuizen aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Zo vermijd je dat de warmte in de woning niet naar buiten ontsnapt. Grondige isolatie is het fundament van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn triple glas en buitengevelisolatie.

 2. Ventilatie

  Op het moment dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren resulteert in een prettige leefomgeving zonder verlies van warmte. Vaak gaat het om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Verwarmen zonder gas

  Zo’n 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de CV-installatie en warm tapwater. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of zonneboiler verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De nodige stroom kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!