Warmtepomp Strijensas

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een warmtepomp in Strijensas? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem haalt energie uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een relatief goedkope en duurzame benadering uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 55% en je bespaart al snel €310,00 op jaarbasis. Kies je nú voor een warmtepomp? In dat geval profiteer je van een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Als je iets verders scrollt tref jij verdere details over een warmtepomp kopen in Strijensas.
warmtepomp-installateur-3292

 • Benut de warmte uit van de natuur
 • Aangenaam leefcomfort
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Een zeer hoog rendement
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Postcodegebied3292
Netnummer078 (+3178)
Gas-verbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Strijensas

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je kan kiezen uit diverse systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Strijensas kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De vakman of loodgieter inspecteert de woning en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Zijn de aanschafkosten hoog, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Strijensas? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door onze website ontdek jij vandaag nog verwarmingsinstallateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Hiermee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (3292).
 2. Beschrijf jouw woning. Feiten zoals type woning, de staat van isolatie, en je energieconsumptie.
 3. Geef uw voorkeuren door. Hoe kijk je prijstechnisch? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. In circa 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De warmtepomp benut de warmte uit buitenlucht, grond of water wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk systeem kan altijd worden ingezet. Een belangrijk aspect is de isolatie van je woning. Hierna lees je omvangrijke toelichtingen omtrent de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje. De regionale verwarmingsinstallateur in Strijensas heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €290,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.500 en €21.300. Er bestaan in Nederland vier verschillende type producten. Het duidelijkste verschil zit hem in de bron. Elke aanbieder heeft relevante voordelen, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de warmte uit grondwater om een warm huis te faciliteren.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type profiteert van warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van energie uit de buitenlucht voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is een aanvulling op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een uitstekende manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.375 en €7.375 bij een verwarmingsmonteur uit Strijensas (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-strijensas

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een forse investering. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je realiseert een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Dankzij actuele subsidies realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5600. Een hybride opstelling is al op de markt vanaf €2700. De eindfactuur wordt vastgesteld door verscheidene onderdelen zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11200 – €26000Geen geluid, niet goedkoop
Water-water€14800 – €20300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€4650 – €6150Werkt samen met HR-ketel
Lucht-water€5100 – €7250Hoge subsidie, veel stroom benodigd
Hybride€2275 – €5050Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Strijensas gebruikt ong. 1340 m3 gas per jaar. D.m.v. een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een energie aanbieder als Eneco of Oxxio. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing fluctueert tussen de €235 tot €330. Met een hybride product blijf je wel iets gas gebruiken. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €165 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een goed geïsoleerd eengezinswoning:

Type installatieEnergievraagKostenBesparingen
HR-ketel1175m3€680
Buitenlucht2425kWh€462€218
Bodemwarmte1700kWh€326€354
Hybride1300 kWh + 400 M3€496€184

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Strijensas?

Niet alle woningen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden een aantalzaken: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (of bereid tot verbouwen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Deze manier is heel effectief en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem wordt aangesloten op jouw bestaande CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Strijen?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar moet je op de kosten letten? Goed nieuws, want dan kan jij gebruik maken van de duurzame groene lening bij de gemeenten Strijen. Het is een unieke lening met een scherpe rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Zie ook www.strijen.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Maar, dikwijls kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie Strijensas. De omvang van de subsidie hangt af van het soort apparaat en vermogen van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €750 tot gemiddeld €2500. Nieuwsgierig naar de huidige subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Strijensas (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) ontvang je grofweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1650.
 • Bij de bodembron installaties beginnen de bedragen bij ong. €2175.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem ontvang je iets meer (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ArgoAEI1G80EMX + Emix Tank 3000 KW€1100,-
Mastertherm26Z10 KW€2800,-
Alpha InnotecWWC 440X42 KW€6000,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je significant minder CO2 uit en heb je een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Op warmtepomprevolutie.nl bieden we een waardevol stappenplan van de warmteservice Strijensas aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Je begint altijd met het aanbrengen van goede isolatie. Vergeet dit niet, want zo mag je ervan uitgaan dat warme lucht verloren gaat. Goede isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. Grote winst valt te behalen met HR++ glas en gevelisolatie.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat er schone en frisse lucht in huis is. Een juiste ventilatie mondt uit in een aangenaam binnenklimaat zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit de verwarming en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar hebben wel flink wat elektriciteit nodig. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Strijen en buitengebied.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!