Warmtepomp Klaaswaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Klaaswaal? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Hij benut de warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een zuinige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en het bespaart flink geld, tot wel €265,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Dit hangt af van een aantal verschillende randvoorwaarden. In het volgende kopje check jij meer info over een warmtepomp kopen in Klaaswaal.
warmtepomp-installateur-3286

 • Een verantwoorde warme woning
 • Beschikt over koelende functie
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Interessante subsidieregeling

ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3286
Netnummer0186 (+31186)
Gasgebruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Klaaswaal

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit meerdere systemen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Klaaswaal kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De installateur of loodgieter inspecteert jouw huis en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en de grootte van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Kan de warmtepomp samenwerken met mijn CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is de terugverdientijd?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een zuinige en goedkope warmtepomp in Klaaswaal? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Aan de hand van deze pagina vind jij moeiteloos installateurs uit jouw streek. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken bespaar je fors. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3286).
 2. Beschrijf jouw woning. Voorbeelden zijn soort woning, mate van isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Wat is het budget? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Klik op verzenden. In een week volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Het systeem gebruikt energie uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar brengt dit over op het CV-water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). Je CV-ketel start met werken als als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is de staat van isolatie. Bijgaand doorzoek je toepasbare gegevens met betrekking tot actuele warmtepompen en wat schikt naar jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Klaaswaal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing ben je vrij van aardgas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warme woning en warm tapwater op een duurzame manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de potentiële besparing ligt op €230,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.600 en €12.400. We onderscheiden grofweg vier verschillende type installaties. Het belangrijkste verschil valt samen met de bron. Elk type installatie heeft weer individuele pluspunten, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt warmte uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type onttrekt warmte uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing haalt energie uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw “ouderwetse” gasketel. Een relatief goedkope oplossing om maandelijkse lasten te verminderen met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik daalt met zo’n 50%. Vaak slaat dit op zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwe HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.275 en €4.425 bij een verwarmingsmonteur uit Klaaswaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-klaaswaal

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is allereerst een kostbaar systeem. Het betaalt zich wel uit, het resulteert in een fors lagere energierekening. Dankzij een flinke subsidie haal jij een goede terugverdientijd. 0is beschikbaar vanaf €5800. Een hybride oplossing is er vanaf €2400. De eindfactuur hangt af van specifieke aspecten als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13500 – €26700Geen buitenunit, erg duur
Water-water€17800 – €21900Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4850 – €6325Niet de duurste oplossing
Lucht-water€3750 – €6550Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2600 – €7000Snelle terugverdientijd

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Klaaswaal gebruikt pakweg 1350 m3 gas op jaarbasis. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de maandelijkse rekening van een leverancier als Essent of Pure Energie. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De energiebesparing komt uit tussen de €210 tot €335. Met een hybride oplossing behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, rond de €200 (per jaar). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als fundament een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergiegebruikOnkostenBesparingen
HR-ketel1100m3€679
Buitenlucht2800kWh€455€224
Bodemwarmte1725kWh€319€360
Hybride1425 kWh + 575 M3€489€190

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als buitenlucht, ventilatielucht of grondwater. Een warmtewisselaar draagt warmte over aan het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). De warmte is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm water om te douchen.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Klaaswaal?

Niet alle huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele van deze randvoorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Wanneer je gaat voor het hybride systeem dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het profiteert van warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daalt je energierekening. Dit systeem werkt slim samen met jouw huidige HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Cromstrijen?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan bestaat er tegenwoordig de duurzame groene lening bij de gemeenten Cromstrijen. We hebben het over een een kortlopende lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Check ook www.cromstrijen.nl. Een andere optie is huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een kostbaar systeem. Goed nieuws, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Klaaswaal. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. het max. vermogen en energielabel van het product. Subsidiebedragen beginnen bij €850 tot gemiddeld €3550. Benieuwd naar de subsidie in juni 2024 die geldt voor een volledig elektrische (full-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Klaaswaal (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal eisen: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je zo’n €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je grofweg €1825.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen starten de bedragen vanaf circa €2350.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
ArgoAEI1G80EMX + Emix Tank 2200 KW€1100,-
Mastertherm22Z8 KW€2800,-
Alpha InnotecWWC 280X27 KW€4500,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, daalt de CO2 uitstoot met de helft en heb je een gezonde leefomgeving. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Verderop doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Klaaswaal aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende mag je ervan uitgaan dat warme lucht de woning ontglipt. Goed toegepaste isolatie is het fundament van een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn isolatie van de bodem en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Als het huis voldoet aan de isolatienormen, is het noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goede ventilatie resulteert in een comfortabel wooncomfort zonder warmteverspilling. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van het energiegebruik wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en het genereren van warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasinstallatie is een goede keuze. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. De stroom die hiervoor nodig is kan je zelf genereren met zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Numansdorp, Klaaswaal.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!