Warmtepomp Winssen

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Winssen? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat neemt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een zuinige en duurzame oplossing om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 35% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €280,00 per jaar. Doe je nu deze investering? Wacht niet te lang, want dan profiteer je van een zeer aantrekkelijke subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Hieraan ten grondslag liggen verscheidene randvoorwaarden. Op onze website check je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Winssen.
warmtepomp-installateur-6645

 • Draag bij aan een milieu
 • Efficiënt tijdens zomer en winter
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Veiliger dan een gasgestookte CV-ketel
 • Ieder jaar weer energiekosten besparen

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
Netnummer0487 (+31487)
Gasgebruik M31450 M3
Stroom-gebruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Winssen

Een warmtepomp laten installeren is een moeilijke handeling. Je vindt meerdere toepassingen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Winssen kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert uitvoerig de woonruimte en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor dilemma’s als:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en hoeveel ga ik besparen op de energiekosten?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Zoek jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Winssen? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Middels deze website doorzoek je zonder problemen erkende installateurs in jouw omgeving. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Zodoende worden de kosten een stuk lager. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef aan hoe we je kunnen bereiken en wat je postcode is (6645).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type en leeftijd huis, aangebrachte isolatie, en stroom/gasverbruik.
 3. Naar welke oplossing kijk je? Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Dien het formulier in. Binnen 5 dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp verwarmt jouw huis en tapwater zonder gebruik van gas. Hij gebruikt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we 2 soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen wanneer de warmtevraag erg groot is.

Niet elke oplossing rendeert in jouw woning. Veel hangt af van hoe je woning geïsoleerd is. Op deze pagina doorzoek je bruikbare gegevens inzake de soorten warmtepompen en wat past bij jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Winssen kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €345,00 p/jaar. De installatie draait 100% op elektriciteit. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €6.400 en €13.300. We werken op dit moment met vier verschillende type systemen. Het duidelijkste verschil is de bron van energie. Elk type wordt gekenmerkt door gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de warmte uit de aarde om de centrale verwarming te regelen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Het hybride systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas. Een voordelige manier om direct te bezuinigen op energiekosten en de CO-2 uitstoot te beperken. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Gemiddeld heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €4.625 bij een verwarmingsmonteur uit Winssen (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-winssen

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2022?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het leidt tot een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door middel van een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs geniet je van een goede terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €7300. Een hybride variant is beschikbaar vanaf €2200. De uiteindelijke kostprijs is gebaseerd op allerlei aspecten als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €27600Hoge besparing, prijzig
Water-water€15700 – €22900Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4050 – €6375Gemakkelijk te plaatsen
Lucht-water€3750 – €6875Kan ook koelen, veel stroom benodigd
Hybride€2700 – €5350Ook voor bestaande bouw

Is het rendement aantrekkelijk?
Een familie met CV-ketel in Winssen gebruikt pakweg 1450 m3 gas p/jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een leverancier als Delta of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De uiteindelijke besparing ligt tussen de €250 tot €300. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, gemiddeld €150 (12 maanden). Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een perfect geïsoleerd huis:

# InstallatieEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1250m3€676
Buitenlucht2400kWh€466€210
Bodemwarmte1600kWh€331€345
Hybride1525 kWh + 600 M3€500€176

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als buitenlucht, ventilatielucht of uit de bodem. Je warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan tevens met een voorraadvat worden gebruikt voor warm sanitair water.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Winssen?

Helaas, niet alle huizen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een paar vereisten: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er kan een buffervat geplaatst worden. In het geval van het hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Deze wint warmte terug uit ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. De energieconsumptie zal verminderen en hierdoor zal je energierekening lager worden. De pomp werkt samen met jouw “ouderwetse” gasketel, en komt dus in plaats van de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Beuningen?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Wacht niet te lang, want dan is er de aantrekkelijke groene lening bij gemeente Beuningen. Dit is een kortlopende lening met aanlokkelijke rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.beuningen.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen kan je profiteren van de ISDE-subsidie Winssen. Hoeveel deze tegemoetkoming is komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het gekozen model. Subsidiebedragen beginnen bij €600 tot wel €2750. Interesse hoeveel subsidie je in september 2022 krijgt voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Winssen (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal richtlijnen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), hij is in werking en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (5,5 kW) verstrekken ze ong. €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht verstrekken ze om en nabij €1675.
 • Bij de bodembron installaties start de tegemoetkoming bij zo’n €2500.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
CTCEcoPart 430 + CTC Basic32 KW€5000,-
RemkoHTS 90 Köln6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 316 KW€1900,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel klimaat in huis. Maar hoe realiseer ik dit? Hieronder kan je aan de slag met een actueel stappenplan van de warmteservice Winssen aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Leestijd: 5 minuten.

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Dan vermijd je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Een solide isolatie vormt de basis van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Populaire vormen zijn bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie mondt uit in een comfortabel wooncomfort zonder veel energieverlies. Voorbeelden zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie wordt teweeggebracht door onze verwarming en heet water uit de kraan. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasgestookte ketel is dan ook zeker aan te raden. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar werken op basis van stroom. De gevraagde elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!