Warmtepomp Ewijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Overweeg jij een warmtepomp in Ewijk? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het systeem benut de warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en duurzame methode om uw huis op een aangename manier te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €320,00 op jaarbasis. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Dan kan je het laten plaatsen met een royale subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van verschillende facetten. Op onze website vind je praktische info over een warmtepomp kopen in Ewijk.
warmtepomp-installateur-6644

 • Draag bij aan een milieu
 • Verkoeling in de zomer
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemakkelijke installatie
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Gas-gebruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energiekosten€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Ewijk

Een warmtepomp laten installeren is niet altijd eenvoudig. Er bestaan diverse producten. Wat past bij mijn situatie? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Ewijk heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De leverancier of loodgieter inspecteert het verblijf en maakt een indicatie van de wensen. De manier van isoleren en maandelijks energieverbruik zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft antwoorden voor punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de prijs, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Behoefte aan een efficiënte en goedkope warmtepomp in Ewijk? Het vergelijken van regionale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Met behulp van onze tool tref je vandaag nog erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (6644).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en je energieconsumptie.
 3. Wat zijn je voorkeuren? En hoe dit het met de kosten? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Klik op verzenden. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een manier om – zonder gas – de woning te verwarmen. Hij haalt warmte uit uit de lucht of het water en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. We definiëren twee soorten warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. Een hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De HR-ketel ondersteunt wanneer het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem rendeert in jouw woning. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. In de volgende paragraaf doorzoek jij actuele toelichtingen die gaan over populaire warmtepompen en wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Ewijk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en water water leveren op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot kunt u verminderen met circa 50% en je bespaart al snel €240,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.300 en €17.100. Er bestaan in Nederland 4 verschillende soorten producten. Het belangrijkste verschil is de bron van energie. Elke installatie heeft zijn eigen pluspunten, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem maakt slim gebruik van energie uit grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing benut warmte uit de aarde om de woning te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie haalt energie uit de binnenlucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp is actief naast jouw “ouderwetse” gasgestookte HR-ketel. Een goede manier om te besparen op energiekosten waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.200 en €4.175 bij een verwarmingsmonteur uit Ewijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-ewijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in september 2023?

Zo’n warmtepomp is initieel best wel prijzig. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Aan de hand van ISDE subsidie profiteer je van een interessante terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride systeem kan je laten installeren voor €3500. De factuur kan men berekenen met verscheidene facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14600 – €23100Veel besparen, relatief duur
Water-water€17400 – €25000Zelfstandig systeem
Lucht-lucht€3750 – €7425Relatief lage investering
Lucht-water€5100 – €7275Hoge subsidie, geplaatst met buitenunit
Hybride€2725 – €6350Geschikt voor bestaande bouw

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Ewijk verbruikt om en nabij 1450 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een energiemaatschappij als Eneco of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De totale besparing schommelt tussen €280 tot €325. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €175 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type installatieEnergiegebruikPrijzenBesparingen
HR-ketel1175m3€675
Buitenlucht2350kWh€459€216
Bodemwarmte2050kWh€324€351
Hybride1550 kWh + 575 M3€493€182

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af aan het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Ewijk?

Niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Er gelden meerdere mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), het huis wordt verwarmd op basis van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor de zogenaamde hybride pomp is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een energiezuinige oplossing en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit product is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij werkt slim samen met jouw normale HR-ketel, en vervangt de simpele ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Beuningen?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? In dit scenario is er de duurzame groene lening in de gemeente Beuningen. Kort gezegd een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Alle info vind je op www.beuningen.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoe werkt de subsidieregeling?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, meestal heb je recht op de ISDE-subsidie Ewijk. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als energielabel en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €750 tot plusminus €3200. Nieuwsgierig naar de subsidie in september 2023 die geldt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Ewijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Wel zijn er een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 kW) verstrekken ze plusminus €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht krijg je circa €1575.
 • Bij de grotere bodembron installaties mag jij rekenen op minimaal pakweg €2350.
 • Voor een zuinige pomp profiteer je van een hoger bedrag (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
CTCEcoPart 425 + CTC Basic26 KW€4400,-
RemkoHTS 90 Düsseldorf6 KW€1900,-
ClivetWSAN-Xmi 216 KW€1900,-

In vier stappen een gasvrij huis

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een gezond binnenklimaat. Hoe werkt dit? Hierna tref je een praktisch stappenplan van de warmteservice Ewijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat warme lucht de woning ontglipt. Grondige isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Wat veel toegepast wordt is vloerisolatie en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het van belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren leidt tot een gezond wooncomfort zonder veel energieverlies. Wat veel toegepast wordt is een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Veruit het belangrijkste deel van de energie die we gebruiken wordt teweeggebracht door verwarmen en het aanmaken van warm water. Een efficiënt alternatief voor de CV-ketel op basis van gas is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een biomassaketel of zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar sluit je aan op elektriciteit. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Het resultaat? Een daadwerkelijk duurzame woning in Beuningen, Ewijk, Eurt, Nssen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!