Warmtepomp Stompetoren

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Stompetoren? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De pomp haalt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het is een zuinige en milieuvriendelijke benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 25% – 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een subsidie tot wel 50% van de aankoopprijs. Rendeert het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal facetten. Op ons warmtepomp-portaal vind jij verdere details over een warmtepomp kopen in Stompetoren.
warmtepomp-installateur-1840

 • Minder CO-2 belasting
 • Heeft dubbele functie (verwarmen en koelen)
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Royale subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1840
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Stompetoren

Een warmtepomp laten installeren doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit velerlei installaties. Wat past bij mijn situatie? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Stompetoren kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De expert of loodgieter bekijkt jouw woning en kan een plan opstellen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de grootte van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met punten zoals:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Wil jij een professionele goedkope warmtepomp in Stompetoren? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Geholpen door onze website vind jij binnen enkele minuten warmtepomp installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Zet alle offertes op een rijtje. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van postcode, huisnummer en persoonlijke gegevens (1840).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, wat er aan isolatie gedaan is, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp onttrekt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater en de warmtewisselaar brengt dit over op de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. Een hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De HR-ketel ondersteunt wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk type warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is hoe je woning geïsoleerd is. Hieronder check je samengestelde gegevens omtrent actuele warmtepompen en wat matcht met jouw type woning en wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Stompetoren heeft daarover ook veel kennis.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warme woning en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 reductie kan oplopen tot circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 p/jaar. Let op: het systeem gebruikt wel stroom. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €5.500 en €14.100. We noemen hieronder vier verschillende soorten producten. Het cruciaalste verschil is de bron van energie. Elk model heeft weer individuele eigenschappen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie maakt slim gebruik van energie uit grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing neemt de energie uit de aarde voor een energieneutraal verwarmd huis.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie gebruikt de energie uit de buitenlucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp is een aanvulling op jouw reguliere CV-ketel. Een prima manier om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Standaard betreft dit de combinatie van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €7.300 bij een verwarmingsmonteur uit Stompetoren (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-stompetoren

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie beslist niet goedkoop. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, het mondt uit in een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie krijg jij een aantrekkelijke terugverdientijd. Een full-electric variant kan je laten installeren voor €6300. De zogenaamde hybride pomp kan je aanschaffen vanaf €2900. De uiteindelijke kostprijs wordt mede bepaald door velerlei zaken zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14300 – €27500Hoge besparing, relatief duur
Water-water€14000 – €20200Koelende functie
Lucht-lucht€3700 – €7000Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4450 – €7050Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2700 – €6200Snel te plaatsen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Stompetoren verbruikt ong. 1170 m3 gas p/jaar. Op basis van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de energierekening van een maatschappij als Delta of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing fluctueert tussen de €250 tot €330. Bij hybride systemen behoud je jouw gasaansluiting. Al met al bespaar je nog steeds, ongeveer €175 per jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een uitstekend geïsoleerde woning:

# SysteemEnergieverbruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€714
Buitenlucht2600kWh€486€228
Bodemwarmte1675kWh€343€371
Hybride1450 kWh + 350 M3€521€193

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit verschillende bronnen als de buitenlucht of grondwater. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Stompetoren?

Niet alle woningen renderen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met enkele zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken om je huis te verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Dit systeem is een aanvulling op jouw moderne gasketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan je kiezen voor een speciale groene lening in de regio Alkmaar. Kort gezegd een interessante lening met een lage rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Ga ook naar www.alkmaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor huur of lease van een van de besproken systemen.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is een forse investering. Goed nieuws, voor de meeste systemen is er de ISDE-subsidie Stompetoren. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van de installatie. De subsidies beginnen bij circa €775 en lopen op tot wel €3100. Interesse naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Stompetoren (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Er zijn een aantal randvoorwaarden: de installatie is nieuw, het is volledig geïnstalleerd en de aanvraag doe je uiterlijk 6 maanden na installatie.

 • In de situatie van een hybride (lucht) warmtepomp (5,5 kW) krijg je grofweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) verstrekken ze om en nabij €1525.
 • Voor een systeem met bodembron beginnen de bedragen bij circa €2075.
 • Voor een systeem met een gunstig energielabel krijg je iets extra (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecLWD 50A-HMD15 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU 35i – 5G3 KW€2800,-
AermecANL340H47 KW€5850,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder is er een waardevol stappenplan van de warmteservice Stompetoren aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isolatie aanbrengen

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Dan voorkom je dat de gerealiseerde warmte de woning ontglipt. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. In de praktijk gaat het vaak om isolatie van het dak en isolatie van de kruipruimte.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Een juiste ventilatie resulteert in een gezond leefklimaat zonder verlies van warmte. Grote winst valt te behalen met balansventilatie en een WTW-systeem.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een uitstekende oplossing. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp verbruiken geen of amper gas, maar wel elektriciteit. Deze elektra kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!