Warmtepomp Grootschermer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor een warmtepomp in Grootschermer? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De pomp benut de energie uit grondwater, aarde of lucht. Het is een economische en duurzame wijze uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 p/jaar. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welke installatie is geschikt voor mij? Hieraan ten grondslag liggen diverse elementen. Als je iets verders scrollt check je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Grootschermer.
warmtepomp-installateur-1843

 • Verantwoorde investering
 • Verkoeling in de zomer
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemakkelijke installatie
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode-regio1843
Netnummer0299 (+31299)
Gas-verbruik M31170 M3
Stroomgebruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Grootschermer

Een installatie van een warmtepomp is een ingewikkelde bezigheid. Het aanbod omslaat diverse toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Grootschermer kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De specialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. De mate van isolatie en de leefruimte zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met vragen zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat kost het, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Behoefte aan een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Grootschermer? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Gebruikmakend van onze website bekijk jij snel de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Hiermee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1843).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Zoals categorie woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Binnen een dag of 5 krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp benut de warmte uit bodem of buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan als er sprake is van piekbelasting.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat komt vooral door de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Op warmtepomprevolutie.nl bekijk je waardevolle details ten aanzien van de soorten warmtepompen en wat overeenstemt met jouw type woning en wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Grootschermer kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is een gasaansluiting overbodig geworden. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm sanitair water op een bewuste manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €305,00, ieder jaar weer. De installatie draait 100% op elektriciteit. De kostprijs schommelt tussen de €3.700 en €16.600. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke installatie heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant gebruikt de warmte uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie haalt energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem gebruikt de energie uit de lucht van buiten om uw woning duurzaam te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut energie uit de lucht van binnen en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp werkt slim samen met jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Standaard hebben we het over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.025 en €7.125 bij een verwarmingsmonteur uit Grootschermer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-grootschermer

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is primair best wel prijzig. Maar uiteindelijk betaalt zich dit wel terug, je krijgt te maken met lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van lucratieve subsidies geniet je van een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €5900. Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2200. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. velerlei onderwerpen als type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11400 – €26400Veel vermogen, lange terugverdientijd
Water-water€14400 – €22400Beste rendement
Lucht-lucht€4100 – €7050CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€4100 – €7325Gemakkelijk plaatsen, verbruikt veel stroom
Hybride€2475 – €5050Geschikt voor bestaande bouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Grootschermer verbruikt ong. 1170 m3 gas op jaarbasis. Door een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de kosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Powerpeers. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De potentiële besparing fluctueert tussen de €260 tot €345. Bij hybride installaties verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €170 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoeftePrijzenBesparingen
HR-ketel1075m3€716
Buitenlucht2525kWh€501€215
Bodemwarmte1650kWh€358€358
Hybride1600 kWh + 350 M3€537€179

Meest gestelde vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan bronnen uit de directe omgeving als omgevingslucht, ventilatielucht of aarde. De slimme warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het gesloten CV-circuit. De energie is ook toe te passen op een voorraadvat voor warm sanitair water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in Grootschermer?

Niet alle gebouwen en huizen zijn even interessant. Er zijn een aantalvereisten: een top-isolatie (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), de woning bevat vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor het hybride systeem is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem werkt slim samen met jouw bestaande CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Bij uitstek geschikt in flats en kleine appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Alkmaar?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval bestaat er tegenwoordig een speciale groene lening via de gemeente Alkmaar. Het gaat om een interessante lening met een lage rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. De voorwaarden vind je op www.alkmaar.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Grootschermer. De omvang van de subsidie hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies fluctueren tussen de €800 tot gemiddeld €3400. Interesse hoeveel subsidie je in juni 2024 krijgt voor een volledig elektrische (all-electric) of hybride warmtepomp voor verwarming Grootschermer (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is actief en er zit een periode van max. 6 maanden tussen installatie en aanvraag.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze om en nabij €1325 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) vergeven ze ong. €1950.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen mag jij rekenen op minimaal ongeveer €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ligt het bedrag nog weer wat hoger (€125, kijk naar het A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
Alpha InnotecLWD 7050A-HMD 212 KW€2500,-
Itho DaalderopWPU 35co – 5G3 KW€2800,-
AermecANKI0255 KW€1650,-

In vier stappen een gasvrije woning

Verwarming en warm water zonder gas? In een energieneutrale woning houd je elke maand flink geld over, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een prettig leefklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Grootschermer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Zodoende weet je zeker dat warme lucht je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een NOM (nul op de meter) woning. Populaire vormen zijn dakisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Ventilatie

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Innovatief ventileren leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Vaak gaat het om balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Verwarmen zonder gas

  Ruim 70% van de maandelijkse energienota vloeit voort uit onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Milieuvriendelijke systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar werken op basis van elektriciteit. Deze stroom kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!