Warmtepomp Zuidschermer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Zuidschermer? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit grondwater, aarde of lucht. Erg populair, want het is een relatief goedkope en milieuvriendelijke aanpak om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je bespaart al snel €240,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? In dit scenario kan je het laten plaatsen met een flinke subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal zaken. In het volgende kopje bekijk je handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Zuidschermer.
warmtepomp-installateur-1846

 • Kies voor duurzame warmte
 • Kan ook werken als airco
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte
 • Een zeer hoog rendement
 • Hoge subsidies zijn mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode-regio1846
Netnummer0299 (+31299)
Gasgebruik M31170 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Zuidschermer

Een warmtepomp goed installeren is niet iets wat je zomaar even doet. Er zijn tientallen systemen. Maar wat is voor mij geschikt? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zuidschermer biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter inspecteert jouw huis of kantoor en voorziet je van verdere info. Leeftijd woning, isolatiewaarden en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Zuidschermer? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Op basis van onze website vind je snel warmtepomp installateurs die werken in jouw postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (1846).
 2. Omschrijf de woning. Feiten zoals categorie huis, hoe je woning geïsoleerd is, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verzend het formulier. Na zo’n 5 werkdagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp biedt verwarming voor de woning zonder gas. Het systeem profiteert van warmte uit lucht, bodem of grondwater en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in het CV-water. Hieronder behandelen we twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt in een systeem samen met de HR-ketel (gecombineerd). De gasketel werkt alleen zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing past bij jouw woning en situatie. Dit hangt af van aspecten als de manier van isoleren. Op deze pagina vind jij bruikbare info inzake beschikbare warmtepompen en wat matcht met jouw soort woning. De regionale verwarmingsinstallateur in Zuidschermer kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric installatie heb je geen gas meer nodig. Het is een vervangen voor de HR-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 25% – 50% en de besparing loopt op tot €250,00 p/jaar. Het systeem werkt op stroom. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €5.000 en €23.500. We spreken over vier verschillende soorten installaties. Het echte verschil is de input van energie. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing, voorwaarden en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water installatie neemt de warmte uit grondwater om uw woning duurzaam te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant neemt de energie uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing onttrekt energie uit de lucht van buiten voor een goed verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type profiteert van energie uit de lucht van buiten en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt samen met jouw “ouderwetse” gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige oplossing om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de regel spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.375 en €7.150 bij een verwarmingsmonteur uit Zuidschermer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zuidschermer

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juni 2024?

De warmtepomp is in eerste instantie een flinke kostenpost. Maar het mooie is, het resulteert in flink lagere energiekosten. Geholpen door een hoge subsidie realiseer jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant laat je al plaatsen voor €5700. De hybride warmtepomp is beschikbaar vanaf €2600. De uiteindelijke rekening wordt vastgesteld door verschillende factoren zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12200 – €24000Zeer efficiënt, erg duur
Water-water€16900 – €24300Ook koelende functie
Lucht-lucht€4750 – €7000Zeer betaalbaar
Lucht-water€3600 – €7300Koelende functie, hoog stroomgebruik
Hybride€2850 – €6450Snel te plaatsen

Wat levert het op (rendement)?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Zuidschermer gebruikt circa 1170 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een leverancier van energie als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De maximale besparing ligt tussen de €210 tot €355. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, om en nabij de €135 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een uitstekend geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1225m3€717
Buitenlucht2400kWh€466€251
Bodemwarmte1850kWh€323€394
Hybride1350 kWh + 400 M3€502€215

Actuele vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als omgevingslucht, ventilatielucht of uit de grond. Een warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de centrale verwarming. Deze hitte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp geschikt voor mijn woning in Zuidschermer?

Niet alle gebouwen en huizen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren enkele mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), het afgiftesysteem is radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en ga je veel minder betalen voor energie. Een dergelijk systeem is actief naast jouw reguliere CV-ketel op gas, en is dus meteen het alternatief voor de huidige ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, want dan kan je profiteren van de unieke groene lening bij de gemeenten Alkmaar. Het betreft een speciaal soort lening met een lage rente, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. Voor meer info zie www.alkmaar.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed om te weten, meestal is er de ISDE-subsidie Zuidschermer. De hoogte van dit bedrag wordt berekend a.d.h.v. de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €625 en lopen op tot wel €2450. Nieuwsgierig naar de actuele subsidie in juni 2024 voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Zuidschermer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er zijn een aantal randvoorwaarden: het betreft een nieuwe installatie, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze ong. €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht verstrekken ze zo’n €1775.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product mag jij rekenen op minimaal circa €2175.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan ontvang je iets meer (€275, kijk naar het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecLWD 7070A-HDM 214 KW€2700,-
Itho DaalderopWPU 45i – 5G4 KW€2800,-
AermecANKI0407 KW€1850,-

In 4 stappen naar een energieneutraal huis

Zonder gas verwarmen? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en krijg je een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik dit? Hierbij komen we met een nuttig stappenplan van de warmteservice Zuidschermer aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Daarmee mag je ervan uitgaan dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Gedegen isolatie is de basis van een nul-op-de-meterwoning. Grote winst valt te behalen met spouwmuurisolatie en isolatie van de kruipruimte.

 2. Ventilatie

  Indien de isolatie gedaan is, is het cruciaal dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Goed ventileren is belangrijk voor een prettig klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Grote winst valt te behalen met balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken vloeit voort uit het verwarmen van onze woning en warm water. Een duurzaam alternatief voor de gasinstallatie kan veel uitstoot en geld besparen. De warmtepomp ligt voor de hand, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of biomassaketel hebben geen gas nodig, maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!