Warmtepomp Oost West en Middelbeers

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in Oost West en Middelbeers? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit natuurlijke bronnen zoals lucht, water of grond. Feitelijk dus een efficiënte en verantwoorde methode om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 55% en je bespaart op de energierekening, tot wel €345,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Wacht niet te lang, want dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dat wordt bepaald door verscheidene randvoorwaarden. In het volgende kopje tref je bruikbare info over een warmtepomp kopen in Oost West en Middelbeers.
warmtepomp-installateur-5091

 • Een verantwoorde warme woning
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Tot €300 per jaar besparen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode-regio5091
Netnummer013 (+3113)
Gas-gebruik M31610 M3
Stroom-verbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energiekosten€190,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Oost West en Middelbeers

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. We hebben te maken met verschillende toepassingen. Wat is voor mij het beste alternatief? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oost West en Middelbeers kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De monteur of loodgieter bestudeert jouw huis of kantoor en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij issues zoals:

 • Is mijn woning wel geschikt?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Wat is de prijs, en wat levert het op?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Oost West en Middelbeers? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Door deze website vergelijk jij moeiteloos leveranciers en installateurs uit de omgeving. Je ontvangt meerdere offertes op maat. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (5091).
 2. Omschrijf de woning. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat zijn financiële eisen? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Dien het formulier in. Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp is voor mijn huis geschikt?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het apparaat onttrekt warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Hiermee kan de HR-ketel de deur uit.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De HR-ketel schakelt in op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatiewaarden. Hierna ontdek jij omvangrijke toelichtingen aangaande de soorten warmtepompen en wat schikt naar jouw type woning en wensen. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Oost West en Middelbeers kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem is gas niet langer nodig. De gasketel kan helemaal uit je woning: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €200,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijs ligt tussen de €5.200 en €14.700. We differentiëren vier verschillende type modellen. Het doorslaggevende verschil zit hem in de bron. Elke pomp heeft zijn eigen kenmerken en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type benut energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp benut warmte uit de omgevingslucht en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant is actief naast jouw huidige gasketel. Een uitstekende oplossing om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans heb je dan te maken met de combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.525 en €4.925 bij een verwarmingsmonteur uit Oost West en Middelbeers (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oost-west-en-middelbeers

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in het begin een kostbaar systeem. Dat is niet voor niets, je realiseert lagere maandlasten door een lagere energienota. Dankzij een subsidie oplopend tot €2.100 geniet jij van een interessante terugverdientijd. Een full-electric systeem kan je laten installeren voor €5700. Het hybride systeem kan je laten installeren voor €1900. De uiteindelijke rekening is gebaseerd op diverse facetten als soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€12800 – €26400Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€14700 – €23400Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5150 – €6775Kan ook als airco werken
Lucht-water€5450 – €6025Aansluitbaar op CV, verbruikt veel stroom
Hybride€2775 – €6300Snelle terugverdientijd

Is het rendement aantrekkelijk?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in Oost West en Middelbeers verbruikt grofweg 1610 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de energienota van een energieleverancier als Engie of Pure Energie. Wel zal je afname van stroom (kWh) meer zijn. De uiteindelijke besparing schommelt tussen €245 tot €400. Met een hybride oplossing verbruik je zowel gas als stroom. De besparing is nog steeds erg interessant, ga uit van €155 (12 maanden). Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1100m3€722
Buitenlucht2600kWh€469€253
Bodemwarmte1725kWh€325€397
Hybride1525 kWh + 350 M3€505€217

Veelgestelde vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een bron als omgevingslucht of grondwater. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Oost West en Middelbeers?

Niet alle gebouwen en huizen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden een stuk of wat mitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning bevat radiatoren (LTV) of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Op het moment dat je kiest voor een hybride systeem is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Dit systeem is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en kan je een mooie maandelijkse besparing realiseren. Het systeem wordt aangesloten op jouw reguliere gasgestookte CV-ketel, en is eigenlijk een vervanger voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Oirschot?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de duurzame groene lening bij gemeente Oirschot. Het gaat om een speciaal soort lening met lagere rentes, in het leven geroepen voor een ieder die de woning wil vergroenen. De voorwaarden vind je op www.oirschot.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de lease of huur van een energiezuinige installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Goed nieuws, in de meeste gevallen heb je recht op de ISDE-subsidie Oost West en Middelbeers. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het type en het vermogen van de geplaatste artikelen. De hoogte van de subsidies starten bij €575 tot doorgaans €4000. Benieuwd naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oost West en Middelbeers (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal voorwaarden: het systeem is nieuw gekocht, hij is actief en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Wanneer we het hebben over een hybride warmtepomp (5 kW) vergoeden ze om en nabij €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die werken op buitenlucht ontvang je circa €1750.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product lopen de bedragen op vanaf pakweg €2000.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
ClimavenetaAWR-HT /CA-E 015233 KW€4450,-
NefitEnviLine A/W Monoblock 9.0 TS-S7 KW€2000,-
Carrier61WG-050A (B/W)50 KW€6800,-

Stappenplan voor energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een comfortabel leefklimaat. Hoe werkt dit? Hierna tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Oost West en Middelbeers aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  Alles begint met een goede isolatie. Zodoende zorg je dat warmte uit de woonvertrekken de woning ontglipt. Gedegen isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Voldoende ventileren betekent een optimaal klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Meer dan 65% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we terugbrengen naar de verwarming van ons huis en warm water. Een efficiënt alternatief voor de gas HR-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen gas, maar sluit je aan op stroom. Deze stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Oirschot, Spoordonk, Middelbeers en Westelbeers, Oostelbeers.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!