Warmtepomp Oudorp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Oudorp? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Het apparaat onttrekt warmte uit buitenlucht, grond of water. We hebben het over een een economische en verantwoorde methode voor warm water voor je sanitair of centrale verwarming. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 op jaarbasis. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? In dat geval krijg je een interessante subsidie. Rendeert het ook in mijn woning? En welk type installatie rendeert het beste in mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen verschillende variabelen. Op warmtepomprevolutie.nl tref jij concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oudorp.
warmtepomp-installateur-1829

 • Beperkte broeikas uitstoot
 • Constante verwarming
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Een gunstiger energielabel voor de woning
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcodegebied1829
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oudorp

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Je hebt keuze uit honderden systemen. Maar welk model past bij onze woning? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oudorp kan je hierbij helpen (soms in winkel / showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het huis en biedt advies op maat. Hoe je woning geïsoleerd is, en de energieconsumptie zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met vragen als:

 • Kan het wel in mijn huis?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat zijn de kosten, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oudorp? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven moet je dan niet overslaan. Met de warmtepomp-vergelijker bekijk je in korte tijd erkende installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Daarmee bespaar je fors. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1829).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals soort woning, aangebrachte isolatie, en jouw jaarlijkse energiegebruik.
 3. Naar wat voor producten zoek je? Naar welke tarieven kijk je? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. Binnen 4-5 dagen ontvang je de offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp werkt voor mij het beste?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp onttrekt warmte uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). We definiëren 2 type warmtepompen:

 1. Een Stand Alone (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke warmtepomp past bij jouw woning en situatie. Dit heeft te maken met hoe je woning geïsoleerd is. Bijgaand check je bruikbare details met betrekking tot populaire warmtepompen en wat aansluit op jouw soort woning. De erkende verwarmingsinstallateur in Oudorp kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je helemaal van het aardgas af. De HR ketel heeft geen functie meer: een warm huis en warm water uit de kraan met oog voor het milieu. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en je profiteert van een besparing tot wel €350,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totaalprijs inclusief montage varieert van €4.000 en €16.900. We spreken over 4 verschillende type systemen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elk apparaat heeft weer individuele kenmerken, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt energie uit het grondwater om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem benut warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten voor een energieneutraal verwarmd huis.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing onttrekt warmte uit de omgevingslucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant sluit je aan op jouw traditionele CV-ketel op gas. Een voordelige manier om de energiekosten terug te dringen die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. Standaard betreft dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De totaalprijs inclusief montage varieert van €2.250 en €5.650 bij een verwarmingsmonteur uit Oudorp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oudorp

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Een warmtepomp is primair een prijzige installatie. Maar, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Door middel van de huidige subsidies behaal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing koop je al vanaf €7700. Een hybride variant kan je aanschaffen vanaf €3500. De uiteindelijke rekening wordt berekend door allerlei facetten zoals de isolatie, energieverbruik en type installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €23200Geen geluid, dure installatie
Water-water€13200 – €21600Uitstekend rendement
Lucht-lucht€5100 – €6700Kan ook als airco werken
Lucht-water€5450 – €6450Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2300 – €6200Hoge subsidie

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Oudorp gebruikt om en nabij 1170 m3 gas op jaarbasis. Gebruikmakend van een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de jaarlijkse kosten bij een leverancier van energie als Delta of Vandebron. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De besparing per jaar ligt tussen de €260 tot €305. Met een hybride product verbruik je zowel gas als stroom. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, plusminus €175 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een hoge isolatiewaarde:

# SysteemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€711
Buitenlucht2800kWh€462€249
Bodemwarmte1675kWh€320€391
Hybride1450 kWh + 400 M3€498€213

Interessante vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan een bron als omgevingslucht, ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het gesloten CV-circuit. De warmte kan ook gebruikt worden voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Oudorp?

Helaas, niet alle woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Hiervoor gelden een paar vereisten: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), je beschikt over radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit model onttrekt warmte aan de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Dit systeem werkt feitelijk samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Alkmaar?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je weinig financiële middelen? In dit scenario kan je profiteren van de aantrekkelijke groene lening van je gemeente Alkmaar. Kort gezegd een tijdelijke lening met verwaarloosbare rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Zie ook www.alkmaar.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Vergeet niet, vaak kan je profiteren van de ISDE-subsidie Oudorp. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met het soort apparaat en vermogen van het systeem. De subsidies beginnen bij circa €700 tot gemiddeld €2650. Informeren naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Oudorp (aardgasvrij)? De geldige ISDE apparatenlijst kan je bekijken op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal condities: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) moet je rekenen op pakweg €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit vergeven ze om en nabij €1675.
 • Bij de grotere bodembron installaties lopen de bedragen op vanaf grofweg €2125.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt krijg je nog eens extra terug (€100, let op het A++ label).
# MerkTypePowerSubsidie
Alpha InnotecKHZ LW60/4005 KW€1800,-
Itho DaalderopWPU 25i – 5G3 KW€2800,-
AermecNRL0280HE38 KW€4950,-

In vier stappen een gasvrij huis

Verwarming en warm water zonder gas? In het geval van een energieneutrale woning heb je een minimale energierekening, verminder je de uitstoot van CO2 en geniet je van een optimaal klimaat in huis. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Hierna is er een praktisch stappenplan van de warmteservice Oudorp aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Jouw huis isoleren is een uitstekend begin. Dan voorkom je dat de warmte de woning ontglipt. Fatsoenlijke isolatie is het startpunt voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn spouwmuurisolatie en isolatie van buitengevel.

 2. Voldoende ventileren

  Indien de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Innovatief ventileren mondt uit in een aangenaam leefklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Ruim 70% van onze gas- en stroomconsumptie wordt veroorzaakt door verwarmen en warm water. Een zuinig alternatief voor de CV-ketel op gas is een uitstekende oplossing. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn meer opties zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar werken op basis van elektriciteit. Deze elektra kan je in eigen beheer opwekken middels zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!