Warmtepomp Graft

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Interesse in een warmtepomp in Graft? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. De installatie onttrekt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het betreft een economische en milieuvriendelijke wijze de woning te verwarmen en van warm tapwater te voorzien. De CO-2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing loopt op tot €285,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In zo’n geval profiteer je van een subsidie oplopend tot €2.100. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene variabelen. Als je iets verders scrollt lees jij handige info en adviezen over een warmtepomp kopen in Graft.
warmtepomp-installateur-1484

 • Milieubewuste keuze
 • Dubbele functie (koelen en verwarmen)
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking
 • Hogere woningwaarde
 • Flinke subsidies

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcodegebied1484
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31170 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Graft

Het laten installeren van een warmtepomp is een hele klus. Tegenwoordig kun je kiezen uit fors wat systemen. Wat is voor mij het beste alternatief? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Graft kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De leverancier of loodgieter analyseert de woonruimte en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de energievraag zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met dilemma’s als:

 • Kan een warmtepomp in mijn huis?
 • Heb ik uitsluitend een warmtepomp nodig?
 • Werkt het ook samen met mijn bestaande HR-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Op zoek naar een professionele goedkope warmtepomp in Graft? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is dan een slimme keuze. Door middel van onze tool vind je vandaag nog installateurs in je woonplaats. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Handig, want zo bespaar je tot wel 40% op de kosten. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (1484).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Aspecten als type huis, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Dit innovatieve systeem maakt slim gebruik van warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem in je huis. Hierna gaan we dieper in op de twee type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je CV-ketel start met werken zodra er sprake is van piekbelasting.

Niet elke oplossing is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door de isolatiewaarden. Bijgaand bekijk jij praktische raadgeving ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat in lijn is met jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Graft kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing is een gasaansluiting overbodig geworden. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm tapwater met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €235,00 p/jaar. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De kostprijs schommelt tussen de €3.000 en €16.000. We differentiëren 4 verschillende type producten. Het onderscheid is de bron van energie. Elke leverancier heeft zijn eigen pluspunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant benut energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water systeem onttrekt warmte uit de aarde voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem neemt de warmte uit de buitenlucht om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type neemt de energie uit de buitenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride opstelling werkt slim samen met jouw normale HR-ketel. Een uitstekende manier om een lagere energienota te realiseren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Doorgaans heb je dan te maken met de mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De totale investering ligt tussen de €2.600 en €4.775 bij een verwarmingsmonteur uit Graft (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-graft

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is in eerste instantie best wel prijzig. Het betaalt zich wel uit, je realiseert veel lagere gaskosten. Door middel van aantrekkelijk subsidies haal jij een snelle terugverdientijd. Een volledig elektrische variant is al op de markt vanaf €6500. De hybride warmtepomp laat je al plaatsen voor €3400. De factuur wordt getekend door diverse variabelen zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10900 – €25500Veel besparen, relatief duur
Water-water€15800 – €23700Uitstekend rendement
Lucht-lucht€4100 – €6000Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4450 – €7475Gemakkelijk plaatsen, hoog energiegebruik
Hybride€2725 – €6300Eenvoudig aan te sluiten

Hoe hoog is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Graft gebruikt ong. 1170 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een energie aanbieder als Essent of Powerpeers. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De totale besparing fluctueert tussen de €260 tot €315. Bij hybride installaties gebruik je nog wel deels gas. De gemiddelde besparing is iets minder, om en nabij de €125 (12 maanden). Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd met cijfers gebaseerd op een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1200m3€706
Buitenlucht2350kWh€473€233
Bodemwarmte2100kWh€332€374
Hybride1475 kWh + 400 M3€508€198

Meest gestelde vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. Je warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). De warmte is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Graft?

Niet alle gebouwen en huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. We onderscheiden meerdere voorwaarden: het betreft een goed geïsoleerde woning (of bereid tot verbouwen), het afgiftesysteem is vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Op het moment dat je kiest voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Wanneer is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Zo ga je efficiënt met energie om en daalt je energierekening. De pomp sluit je aan op jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt op die manier de reguliere ventilatiebox. Ook geschikt voor flats/appartementen.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er de duurzame groene lening in de regio Alkmaar. Dit is een interessante lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.alkmaar.nl. Een ander alternatief: het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een flinke investering. Gelukkig, doorgaans kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Graft. De hoogte van de tegemoetkoming komt tot stand door de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies starten vanaf €650 en lopen op tot wel €2100. Onderzoek doen naar de subsidie in mei 2024 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Graft (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Voor de aanvraag gelden een aantal regels: het betreft een nieuwe installatie, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergoeden ze ong. €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergoeden ze circa €1850.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen begint het subsidiebedrag bij plusminus €2175.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt profiteer je van een hoger bedrag (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
AermecNRL0300HL44 KW€5550,-
iDMTERRA SWM 3-13 (G/W)13 KW€3100,-
Western AirconditioningFUSIO WW 25e32 KW€5000,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Ga jij voor een energieneutrale woning? In dat geval houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een comfortabele leefomgeving. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Onderstaand doorloop je een handig stappenplan van de warmteservice Graft aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De woning grondig isoleren. Vergeet dit niet, want zo weet je zeker dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. Populaire vormen zijn triple glas en isolatie van buitengevel.

 2. Ventileren

  Zodra de woning geïsoleerd is, is het essentieel dat de woning constant geventileerd wordt. Een juiste ventilatie leidt tot een prettig binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Ruim 70% van ons energieverbruik heeft te maken met onze verwarming en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de gas CV-ketel is een goede stap voorwaarts. De warmtepomp is populair, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar sluit je aan op elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Op die manier kan je echt 0 op de meter realiseren in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!