Warmtepomp De Rijp

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek jij een warmtepomp in De Rijp? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Deze installatie neemt energie uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Feitelijk dus een economische en ecologische aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 60% en het bespaart flink geld, tot wel €320,00 per jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? In zo’n geval kan je het laten plaatsen met een zeer aantrekkelijke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat wordt bepaald door een aantal verschillende aspecten. Op deze pagina lees jij bruikbare info over een warmtepomp kopen in De Rijp.
warmtepomp-installateur-1483

 • Verantwoorde investering
 • Meer leefcomfort
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig storingen
 • Royale subsidieregeling ISDE

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcodegebied1483
Netnummer0299 (+31299)
Gas-gebruik M31170 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in De Rijp

Het laten installeren van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Er bestaan meerdere onderdelen. Wat is voor mij het beste alternatief? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Rijp kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De specialist of loodgieter onderzoekt de woning / bedrijfspand en maakt een indicatie van de wensen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met onduidelijkheden als:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een efficiënte en goedkope warmtepomp in De Rijp? Het vergelijken van de installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Met onze website lees je binnen enkele minuten leveranciers en installateurs uit de buurt. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (1483).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Feiten zoals soort woning, wat er aan isolatie gedaan is, en stroom/gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verzend de aanvraag. Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De installatie profiteert van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De CV-ketel springt alleen bij wanneer de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk apparaat kan altijd worden ingezet. Veel hangt af van de manier van isoleren. Op warmtepomprevolutie.nl vind je toepasbare info over de diverse warmtepompen en wat strookt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in De Rijp heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: vloerverwarming aansturen en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 reductie kan oplopen tot 55% en de besparing loopt op tot €335,00 per jaar. De basis van dit systeem is elektriciteit. De totale investering ligt tussen de €6.100 en €15.900. We differentiëren 4 verschillende type installaties. Het noemenswaardige verschil is waar de energie vandaan komt. Elke aanbieder heeft weer individuele voordelen en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant neemt de warmte uit grondwater om je huis van warmte te voorzien.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water type neemt de energie uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing haalt warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem profiteert van warmte uit de lucht van buiten en zorgt voor een verwarmde woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem is actief naast jouw traditionele HR-ketel. Een prima manier om de energierekening te reduceren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de regel heb je dan te maken met de combi van een luchtwarmtepomp en een up-to-date HR-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.375 en €5.250 bij een verwarmingsmonteur uit De Rijp (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-rijp

Wat zijn de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

De warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Maar het mooie is, je realiseert veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van interessante subsidies heb je een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische variant laat je al plaatsen voor €7700. Een hybride oplossing is al op de markt vanaf €2700. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels verschillende variabelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11500 – €23600Geen buitenunit, hoge investering
Water-water€16000 – €21200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€5000 – €6625Relatief lage investering
Lucht-water€5200 – €7500Koelende functie, afhankelijk van buitentemp.
Hybride€2575 – €6350Niet uitsluitend voor nieuwbouw

Wat is de hoogte van het rendement?
Een huis met CV-ketel in De Rijp consumeert grofweg 1170 m3 gas p/jaar. Aan de hand van een all-electric warmtepomp bespaar je significant op de energienota van een energie aanbieder als Energiedirect of NLE. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing komt uit tussen de €280 tot €350. Bij hybride installaties gaat het gasverbruik niet naar 0. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, ga uit van €125 (per jaar). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergieverbruikKostenBesparingen
HR-ketel1100m3€705
Buitenlucht2600kWh€465€240
Bodemwarmte1700kWh€324€381
Hybride1425 kWh + 550 M3€501€204

Meest gestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit verschillende bronnen als ventilatielucht of bodem. Je warmtewisselaar geeft de warmte af aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze warmte is ook toe te passen op een voorraadvat wat resulteert in warm tapwater.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in De Rijp?

Niet alle type woningen hebben baat bij een warmtepomp. We noemen enkele vereisten: een hoge isolatiewaarde (recent gebouwde huis voldoet), het afgiftesysteem is vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg ruimte voor een buffervat. Wanneer je gaat voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een hybride systeem en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit product profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Zo ga je efficiënt met energie om en hierdoor zal je energierekening lager worden. Hij is actief naast jouw traditionele HR-ketel op gas, en is eigenlijk een vervanger voor de simpele ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is het gewoon te duur? In dat geval hebben we de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Alkmaar. Het is een kortlopende lening met een lage rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Zie ook www.alkmaar.nl. Een ander alternatief: het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een forse investering. Maar, vaak kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie De Rijp. Hoe hoog dat bedrag is hangt sterk af van zaken als het soort apparaat en vermogen van het product. De subsidies fluctueren tussen de €975 en lopen op tot wel €2650. Onderzoek doen naar de huidige subsidie in juli 2024 voor een hybride / volledig elektrische warmtepomp voor verwarming De Rijp (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Je hebt te maken met een aantal eisen: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) verstrekken ze pakweg €1375 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) ontvang je plusminus €1925.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2075.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je nog eens extra terug (€300, met name A++ labels).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecNRL0280HL38 KW€4950,-
iDMiPump T 3-13 (Sole)13 KW€3100,-
Western AirconditioningFUSIO WW 22e28 KW€4600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Een einde maken aan jouw gasverbruik? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een gezonde leefomgeving. Hoe kan ik dit verwezenlijken? Hierna kan je aan de slag met een praktisch stappenplan van de warmteservice De Rijp aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hierdoor vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Goed toegepaste isolatie is de basis van een duurzaam huis. Grote winst valt te behalen met isolatie van de bodem en kruipruimte isolatie.

 2. Goede ventilatie

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie leidt tot een optimaal klimaat in huis zonder warmteverspilling. Grote winst valt te behalen met ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Meer dan 65% van de maandelijkse energienota wordt veroorzaakt door het verwarmen van onze woning en warm water om te koken en douchen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de gasinstallatie is daarom aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, maar er is nog meer, bijvoorbeeld een biomassaketel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Zonnepanelen op het dak leggen

  Milieuvriendelijke systemen zoals een warmtepomp of zonneboiler zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar wel elektriciteit. De benodigde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!