Warmtepomp Rotterdam-Albrandswaard

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor een warmtepomp in Rotterdam-Albrandswaard? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Het apparaat gebruikt warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het gaat om een efficiënte en duurzame aanpak uw woning of bedrijfsruimte te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 40% – 60% en je bespaart al snel €170,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In dit scenario kan je het aanschaffen met een hoge subsidie. Is mijn woning geschikt? En welk type warmtepomp kan ik het beste kiezen? Het antwoord hangt af van diverse elementen. Hierna vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Rotterdam-Albrandswaard.
warmtepomp-installateur-3165

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verkoeling in de zomer
 • Een keuze voor de toekomst
 • Weinig storingen
 • Bespaar tot €300 per jaar

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Gasgebruik M31280 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rotterdam-Albrandswaard

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. Je hebt keuze uit tal van oplossingen. Maar wat is voor mij geschikt? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rotterdam-Albrandswaard kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert jouw huis of kantoor en brengt een warmteplan in kaart. Hoe je woning geïsoleerd is, en maandelijks energieverbruik zijn doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij punten zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een erkende en goedkope warmtepomp in Rotterdam-Albrandswaard? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door deze pagina vergelijk je vandaag nog verwarmingsinstallateurs uit de regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je fors bezuinigen op de investering. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3165).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Onder andere type huis, wat er aan isolatie gedaan is, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De warmtepomp profiteert van energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. We spreken over twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. De CV-ketel springt alleen bij op het moment dat als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elke soort warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door hoe je woning geïsoleerd is. In de volgende paragraaf bekijk jij uitgebreide raadgeving met betrekking tot alle verschillende warmtepompen en wat matcht met jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rotterdam-Albrandswaard heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: je woning verwarmen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met circa 50% en je profiteert van een besparing tot wel €180,00 per jaar. Dit werkt volledig op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €7.000 en €18.400. We gaan verder in op vier verschillende type systemen. Het belangrijkste verschil is de energiebron. Elk type wordt gekenmerkt door voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp onttrekt warmte uit het grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Het grond-water systeem profiteert van warmte uit de aarde voor warm water in de woning (+ verwarming).
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water type neemt de energie uit de lucht van buiten voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp haalt warmte uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een relatief goedkope manier om maandelijkse lasten te verminderen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Je gaat de helft minder gas gebruiken. In de praktijk heb je dan te maken met zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een zuinige CV-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.575 en €6.925 bij een verwarmingsmonteur uit Rotterdam-Albrandswaard (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rotterdam-albrandswaard

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp (mei 2024) en wat is de opbrengst?

Een warmtepomp is aanvankelijk een forse investering. Gelukkig, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. D.m.v. de hoge subsidie krijg je een beperkte terugverdientijd. Een full-electric model is beschikbaar vanaf €6500. Een hybride oplossing kan je aanschaffen vanaf €2200. De totaalprijs wordt getekend door allerlei facetten zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €27700Hoog rendement (COP), dure installatie
Water-water€15200 – €20200Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€3650 – €7175Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€3950 – €6650Goedkoop, buitenunit maakt geluid
Hybride€2475 – €6650Niet volledig van het gas af

Wat is het rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Rotterdam-Albrandswaard gebruikt pakweg 1280 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energiemaatschappij als Engie of Vandebron. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De jaarlijkse besparing schommelt tussen €250 tot €395. Met een hybride systeem blijf je wel iets gas gebruiken. De besparing is nog steeds erg interessant, gemiddeld €180 (jaarlijks). Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een degelijk geïsoleerde woning:

# WerkingEnergiebehoefteEnergieprijzenBesparingen
HR-ketel1050m3€736
Buitenlucht2700kWh€478€258
Bodemwarmte1675kWh€331€405
Hybride1325 kWh + 350 M3€515€221

Interessante vragen (FAQ)rondom het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit verschillende bronnen als lucht van buiten of warmte uit de grond. De slimme warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. De warmte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm sanitair water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Rotterdam-Albrandswaard?

Niet alle soorten woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren een aantalmitsen en maren: de woning voldoet aan de huidige isolatienormen (bestaande huizen van na 1985), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). In het geval van een hybride oplossing is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en kan worden gebruikt bij huizen met mechanische ventilatie. Het systeem onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen. Deze manier is heel effectief en ga je veel minder betalen voor energie. De installatie sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Albrandswaard?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar is de investering nu te groot? In dit scenario is er de duurzame groene lening in de gemeente Albrandswaard. We hebben het over een een kortlopende lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. De voorwaarden vind je op www.albrandswaard.nl. Een ander alternatief: het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Kan ik subsidie aanvragen?

Een warmtepomp is een forse investering. Echter, normaal kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Rotterdam-Albrandswaard. Hoeveel deze tegemoetkoming is hangt af van het soort apparaat en vermogen van het artikel. De hoogte van de subsidies starten bij €550 tot doorgaans €3000. Interesse naar de hoogte van de subsidie in mei 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rotterdam-Albrandswaard (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. We onderscheiden een aantal condities: het systeem is nieuw gekocht, het is netjes aangesloten en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (6 kW) moet je rekenen op plusminus €1425 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen die warmte onttrekken aan buitenlucht ontvang je zo’n €1675.
 • Wanneer we het hebben over bodembron systemen lopen de bedragen op vanaf om en nabij €2225.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt ontvang je iets meer (€300, bij een A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWCV162K316 KW€3400,-
LG Therma VHU071 U43 + CENTOWER 100/3016 KW€1900,-
Alpha InnotecLWD 50A/RSX-HMD 1RS5 KW€1800,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, neem je jouw verantwoordelijkheid voor het klimaat en behaal je een aangenaam leefklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Bijgaand tref je een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Rotterdam-Albrandswaard aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Daarmee vermijd je dat de warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een nul-op-de-meterwoning. Voorbeelden zijn isolatie van de spouwmuur en isolatie van de zolder.

 2. Goede ventilatie

  Als de woning geïsoleerd is, is het cruciaal dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Goede ventilatie betekent een aangenaam klimaat in huis zonder warmteverspilling. Voorbeelden zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van de totale energierekening kunnen we terugbrengen naar verwarmen en warm tapwater. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel is daarom aan te raden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen werken niet op basis van gas, maar de stroomrekening gaat wel omhoog. De gevraagde stroom kan je zelf opwekken via zonlicht dankzij zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!