Warmtepomp Rhoon

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Rhoon? De warmtepomp zorgt dat jouw CV-ketel niet meer nodig is. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht. Het gaat om een economische en duurzame aanpak om uw woning te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel circa 50% en je bespaart al snel €300,00 p/jaar. Doe je nu deze investering? In dit scenario krijg je een subsidie oplopend tot €2.100. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En welk type past bij mijn woning? Hieraan ten grondslag liggen diverse aspecten. Hierna check jij verdere details over een warmtepomp kopen in Rhoon.
warmtepomp-installateur-3161

 • Minder impact op het milieu
 • Kan ook dienen als koeling
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Veilige en regelbare warmte
 • Snel terugverdiend

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode-regio3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroom-gebruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Rhoon

Een warmtepomp laten installeren is een hele klus. Je vindt tientallen installaties. Wat past bij mijn situatie? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Rhoon kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De vakspecialist of loodgieter analyseert het huis en kan een plan opstellen. Wat er aan isolatie gedaan is en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Werkt het ook in mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik het aansluiten op mijn huidige CV-ketel?
 • Wat is de prijs, en wat is de terugverdientijd?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Bent u op zoek naar een erkende en goedkope warmtepomp in Rhoon? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Middels de warmtepomp-vergelijker vind jij snel warmtepomp installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Daarmee bespaar je tot wel 40% op de kosten. Dit doe je op de volgende manier.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (3161).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Aspecten als type woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Is het idee een woning met 0 op de meter?
 4. Dien het formulier in. Binnen 3-4 dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor soort warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie benut de warmte uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door de verwarming in de woning. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij als het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk soort installatie rendeert in jouw woning. Dit hangt af van aspecten als de staat van isolatie. In de volgende paragraaf vind jij bruikbare informatie omtrent beschikbare warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De lokale verwarmingsinstallateur in Rhoon kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie kan je de woning verwarmen zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: een warm huis en warm water uit de kraan op een milieuvriendelijke manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.500 en €22.400. We spreken over 4 verschillende soorten systemen. Het cruciaalste verschil heeft te maken met de bron. Elk model heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem haalt energie uit het grondwater om de centrale verwarming te regelen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water variant profiteert van energie uit de aardbodem om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water pomp benut energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt warmte uit de lucht van buiten en brengt dit warm de woning weer in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om te bezuinigen op de energierekening waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je hebt nog maar de helft van het huidige gasverbruik nodig. In de praktijk betreft dit een combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere CV-ketel. Qua kosten moet je denken aan ergens tussen de €2.800 en €4.125 bij een verwarmingsmonteur uit Rhoon (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-rhoon

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is in eerste instantie een kostbaar systeem. Maar, het betekent een fors lagere energierekening. Door middel van een flinke subsidie realiseer jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem is er vanaf €7000. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €3200. Het prijskaartje wordt mede bepaald door meerdere randvoorwaarden zoals isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11000 – €24400Hoog rendement, lange terugverdientijd
Water-water€17400 – €20500Beste rendement
Lucht-lucht€4200 – €7275Relatief lage investering
Lucht-water€4250 – €6475Laagdrempelig, neemt ruimte buiten in
Hybride€2250 – €6800Snelle terugverdientijd

Wat kan gezegd worden over het rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Rhoon gebruikt om en nabij 1280 m3 gas p/jaar. Met behulp van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energienota van een leverancier als Delta of Nuon. Jou elektriciteitsverbruik zal aanzienlijk stijgen. De jaarlijkse besparing vinden we terug tussen de €215 tot €385. Bij hybride installaties behoud je jouw gasaansluiting. De besparing ligt dus iets lager, zo’n €190 (jaarlijks). Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met als uitgangspunt een degelijk geïsoleerde woning:

Type systeemEnergievraagEnergieprijsBesparing
HR-ketel1025m3€735
Buitenlucht2325kWh€515€221
Bodemwarmte1775kWh€368€368
Hybride1450 kWh + 500 M3€551€184

Recente vragen (FAQ)rondom een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. buitenlucht, ventilatielucht of aarde. De warmtewisselaar draagt warmte over aan de centrale verwarming. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven wat resulteert in warm tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Rhoon?

Niet alle soorten woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er zijn een aantalzaken: de isolatie mag niets te wensen overlaten (recent gebouwde huis voldoet), de woning bevat vloerverwarming of een andere vorm van laagtemperatuurverwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Wanneer je gaat voor het hybride systeem is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Wat is een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en vervangt feitelijk de mechanische ventilatie box. Dit is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Deze manier is heel effectief en reken je af met de hoge energierekening. Een dergelijk systeem wordt aangesloten op jouw huidige HR-ketel op gas, en vervangt zodoende de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Albrandswaard?

Verwarmen zonder hoge CO-2 uitstoot? Maar kan je het nu niet betalen? Dan kan je kiezen voor de duurzame groene lening via de gemeente Albrandswaard. Het is een aantrekkelijke lening met een betaalbare rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Alle info vind je op www.albrandswaard.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: huren of leasen van een systeem.


Kan ik subsidie aanvragen voor mijn installatie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Goed nieuws, doorgaans kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie Rhoon. Hoe hoog dat bedrag is hangt samen met energielabel en vermogen van het systeem. Subsidiebedragen beginnen bij €675 tot ongeveer €3500. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Rhoon (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal condities: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4 kW) vergoeden ze grofweg €1500 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met een buitenunit moet je rekenen op zo’n €1750.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij pakweg €2250.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je nog eens extra terug (€150, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
Alpha InnotecSWCV62K36 KW€2800,-
LG Therma VHU051 U43 + CENTOWER 100/3016 KW€1900,-
Alpha InnotecLWD 5050A/RSX-HMD 2R10 KW€2300,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

De gasaansluiting de deur uit? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, stoot je minder CO-2 uiten krijg je een optimale leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Hieronder kan je aan de slag met een omvangrijk stappenplan van de warmteservice Rhoon aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Dan zorg je dat de warmte verloren gaat. Een solide isolatie legt de basis voor een energieneutraal huis. Grote winst valt te behalen met bodemisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het nodig dat er goed wordt nagedacht over ventileren. Goed ventileren zorgt voor een prettig leefklimaat zonder verspilling van energie. In de praktijk gaat het vaak om ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Om en nabij de 75% van het gas en stroom dat we gebruiken wordt teweeggebracht door de centrale verwarming en warm sanitair water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of pelletkachel zijn niet meer afhankelijk van duur aardgas maar sluit je aan op elektriciteit. De gevraagde elektra kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!