Warmtepomp Poortugaal

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Poortugaal? Dankzij een warmtepomp is een gasgestookte ketel niet meer nodig. Het apparaat gebruikt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. We hebben het over een een economische en ecologische oplossing om uw woning en tapwater te verwarmen. De CO-2 reductie kan oplopen tot 50% en je profiteert van een besparing tot wel €305,00 p/jaar. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? In zo’n geval ontvang je een royale subsidie. Is mijn woning geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dit hangt af van allerlei facetten. Op warmtepomprevolutie.nl lees je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Poortugaal.
warmtepomp-installateur-3171

 • CO2 uitstoot beperken
 • Werkt met een slimme thermostaat
 • Los van de energieleverancier
 • Weinig onderhoud
 • Honderden euro’s p/jaar besparen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Gas-gebruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energiekosten€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in Poortugaal

Het inregelen van een warmtepomp is niet iets wat je zomaar even doet. Het aanbod omslaat allerlei versies. Maar welk model past bij onze woning? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Poortugaal kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter onderzoekt jouw huis of kantoor en biedt advies op maat. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de energievraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur ondersteunt bij onduidelijkheden als:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Moet ik wel kiezen voor een warmtepomp?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kost het, en wat is de terugverdientijd?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Behoefte aan een praktische en goedkope warmtepomp in Poortugaal? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan een onmisbare stap. Door middel van deze pagina vind je snel en eenvoudig de beste installateurs die actief zijn in jouw regio. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Op die manier kan je fors bezuinigen op de investering. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Vul als eerste je persoonlijke gegevens in (3171).
 2. Omschrijf de woning. Zoals type woning, de manier van isoleren, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. En hoe dit het met de kosten? Beschik je over zonnepanelen of een zonneboiler?
 4. Verstuur de gegevens. Na een paar dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van warmte uit bijv. de grond of uit de lucht wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor het CV-water. Hierna gaan we dieper in op de 2 type warmtepompen:

 1. De volledig elektrische – zelfstandige – warmtepomp: Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. De gasketel werkt alleen als het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elke oplossing is perse interessant voor jou. Een belangrijk aspect is bouwjaar en isolatie. Verderop bekijk je toepasbare adviezen omtrent de type warmtepompenen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen. De regionale verwarmingsinstallateur in Poortugaal kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone oplossing kan je het helemaal af zonder gas. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: je woning verwarmen en heet water uit de kraan met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 35% – 55% en de besparing loopt op tot €265,00, ieder jaar weer. Het is een volledig elektrische oplossing. De prijs ligt tussen de €6.200 en €20.200. We onderscheiden grofweg 4 verschillende type producten. Het onderscheid heeft te maken met de bron. Elke leverancier heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de energie uit grondwater om het CV-water in huis te verwarmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp haalt energie uit de aarde om uw woning duurzaam te verwarmen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om het huis lekker warm te stoken.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht variant gebruikt de energie uit de binnenlucht en verwarmd het huis via luchtkanalen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp werkt samen met jouw bestaande gasgestookte CV-ketel. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de basis heb je dan te maken met zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente CV-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.875 en €6.450 bij een verwarmingsmonteur uit Poortugaal (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-poortugaal

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is aanvankelijk een flinke kostenpost. Dat is niet voor niets, je realiseert veel minder stookkosten. Door gebruik te maken van ISDE subsidie realiseer je een goede terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €8000. Een hybride systeem kan je aanschaffen vanaf €3400. De uiteindelijke rekening wordt berekend door specifieke facetten als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€14800 – €26000Hoge subsidie, relatief duur
Water-water€17800 – €22300Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€3850 – €7350Verwarmen en koelen
Lucht-water€4500 – €6200Goedkope installatie, verbruikt veel stroom
Hybride€2250 – €5850Simpele oplossing voor thuis

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Poortugaal verbruikt ong. 1280 m3 gas p/jaar. Geholpen door een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de energierekening van een energiemaatschappij als Greenchoice of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing ligt tussen de €260 tot €340. Met een hybride systeem verbruik je zowel gas als stroom. Al met al bespaar je nog steeds, plusminus €190 op jaarbasis. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Type installatieEnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1175m3€737
Buitenlucht2750kWh€486€251
Bodemwarmte2075kWh€339€398
Hybride1600 kWh + 550 M3€523€214

Meest gestelde vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bronnen uit de directe omgeving als buitenlucht, ventilatielucht of aardwarmte. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan de bestaande cv-installatie. Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor heet tapwater.

Is een warmtepomp rendabel in mijn huis in Poortugaal?

Niet alle type woningen zijn efficiënt te verwarmen met een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat zaken: het huis moet goed geïsoleerd zijn (woningen jonger dan 20 jaar voldoen), er wordt gewerkt met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en er is genoeg (buffervat) ruimte beschikbaar. Als het gaat om een hybride systeem moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze installatie profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit bespaart veel energie en daalt je energierekening. Het apparaat werkt slim samen met jouw normale CV-ketel op gas, en vervangt op die manier de huidige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Albrandswaard?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar heb je onvoldoende budget? Dan kan je profiteren van de milieu georiënteerde groene lening bij de gemeenten Albrandswaard. Dit is een unieke lening met een scherpe rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Voor meer info zie www.albrandswaard.nl. Tevens een goede mogelijkheid: het leasen of huren van een installatie.


Subsidie aanvragen voor warmtepompen

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Goed om te weten, normaliter is er de ISDE-subsidie Poortugaal. De hoogte van dit bedrag hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de installatie. De subsidies fluctueren tussen de €650 tot ongeveer €3500. Benieuwd naar de actuele subsidie in juni 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Poortugaal (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. We onderscheiden een aantal voorwaarden: het gaat om een nieuw gekocht systeem, hij is aangesloten en binnen een half jaar na plaatsing is de aanvraag ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergeven ze plusminus €1450 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen op basis van buitenlucht vergoeden ze ongeveer €1775.
 • Bij systemen met een bodembron starten de bedragen vanaf ongeveer €2425.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem wordt het nog iets lucratiever (€125, bij het A++ label).
# MerkTypeVermogenSubsidie
Alpha InnotecSWC 42H16 KW€2800,-
LG Therma VHU091 U43 + CENTOWER 100/3016 KW€1900,-
Alpha InnotecLWD 7050A/RSX-HMD 2R12 KW€2500,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Een woning zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, reduceer je de uitstoot van CO2 en realiseer je ook nog eens een prettige leefomgeving. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand komen we met een handig stappenplan van de warmteservice Poortugaal aardgasvrij voor een “0 op de meter” woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Woning isoleren

  De belangrijkste stap is goede isolatie. Daarmee mag je ervan uitgaan dat de warmte niet naar buiten ontsnapt. Goede isolatie vormt de basis van een nul-op-de-meterwoning. Vaak gaat het om vloerisolatie en buitengevelisolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra de woning goed is geïsoleerd, is het nodig dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren resulteert in een optimale leefomgeving zonder dat er veel energie verloren gaat. Voorbeelden zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

 3. De gasketel de deur uit

  Bijna 80% van de energie die we gebruiken vloeit voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte HR-ketel is dan ook zeker aan te raden. De warmtepomp is populair, maar er is meer keuze, denk aan de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Installaties zoals een zonneboiler of warmtepomp werken niet op basis van gas, maar wel stroom. De gevraagde stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Poortugaal-Noord, Rhoon-Noord, Poortugaal-Zuid, Rhoon-Zuid, Buitengebied Albrandswaard, Portland, Rotterdam-Albrandswaard.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!