Warmtepomp De Heurne

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in De Heurne? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Dit is een economische en ecologische wijze om uw woning te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €220,00 p/jaar. Kies je nú voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan ontvang je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En wat is voor mijn huis het beste systeem? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Op warmtepomprevolutie.nl lees je bruikbare info over een warmtepomp kopen in De Heurne.
warmtepomp-installateur-7095

 • Goed voor het milieu
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Lange garanties en goede voorwaarden
 • Veilige en regelbare warmte
 • Subsidies tot wel €2.000

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode-regio7095
Netnummer0315 (+31315)
Gasgebruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Zoek een warmtepomp installateur in De Heurne

Een warmtepomp goed installeren is een moeilijke handeling. We onderscheiden diverse installaties. De vraag is; wat is de beste? Daarvoor is goed advies nodig. Een warmtepomp installatiebedrijf in De Heurne kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De expert of loodgieter checkt grondig het huis en kan een plan opstellen. De isolatiewaarden en beschikbare ruimte/warmtevraag zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt uitkomst bij punten zoals:

 • Is het een slimme keuze voor mijn woning?
 • Is een warmtepomp wel de beste keuze in mijn geval?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat kun je zeggen over de aanschafprijs, en wat is het rendement?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in De Heurne? Het vergelijken van meerdere installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Dankzij deze pagina check jij vandaag nog erkende installateurs in je postcodegebied. Zet alle offertes op een rijtje. Op die manier kan je flink geld besparen. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7095).
 2. Specificeer de woning. Onder andere type en leeftijd woning, isolatiewaarden, en stroom/gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? Hoeveel wil je uitgeven? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In een week volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De pomp neemt energie uit bodem of buitenlucht en je warmtewisselaar zorgt ervoor dat dit terecht komt in de verwarming (vaak vloerverwarming of LTV). Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. Je CV-ketel start met werken in het geval dat de warmtepomp het niet alleen af kan.

Niet elk type warmtepomp is interessant voor jouw huis. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Bijgaand doorzoek jij veelzijdige aanbevelingen omtrent alle verschillende warmtepompen en wat strookt met jouw wensen. De regionale verwarmingsinstallateur in De Heurne kan dit natuurlijk verder toelichten.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem kan je de woning verwarmen zonder gas. Het is een vervangen voor de HR-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en warm tapwater waarbij duurzaamheid op plek 1 staat. De CO2 reductie kan oplopen tot 60% en je bespaart al snel €285,00 op jaarbasis. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De totale investering ligt tussen de €4.500 en €12.000. We werken op dit moment met 4 verschillende type producten. Het voornaamste verschil is de input van energie. Elke pomp heeft zijn eigen voor- en nadelen, totaalprijs en vermogen.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem neemt de energie uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van energie uit de aardbodem voor een goed verwarmde woning.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant onttrekt warmte uit de buitenlucht voor warm water in de woning (+ verwarming).
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie neemt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw normale CV-ketel op gas. Een relatief goedkope oplossing om de energierekening te reduceren die ook nog eens hartstikke duurzaam is. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Vaak beslaat dit de combi van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. De eenmalige investering ligt tussen de €2.100 en €7.200 bij een verwarmingsmonteur uit De Heurne (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-de-heurne

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in september 2023?

De warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Gelukkig, het resulteert in lagere maandlasten door een lagere energienota. Aan de hand van interessante subsidies realiseer je een snelle terugverdientijd. Een full-electric variant is beschikbaar vanaf €5500. De zogenaamde hybride pomp is al op de markt vanaf €3200. Het prijskaartje wordt bepaald aan de hand van verscheidene onderwerpen als isolatie status, energieverbruiken en gekozen installatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13800 – €26200Zeer efficiënt, relatief duur
Water-water€13700 – €20900Werkt het hele jaar
Lucht-lucht€4900 – €6975Relatief voordelig
Lucht-water€4650 – €6100Kan ook koelen, veel stroomverbruik
Hybride€2000 – €5750Combinatiesysteem

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddelde woning met CV-ketel in De Heurne consumeert plusminus 1500 m3 gas per jaar. Door gebruik te maken van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de nota van een energie aanbieder als Engie of Powerpeers. Je verbruikt wel meer stroom. De potentiële besparing schommelt tussen €245 tot €335. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, ongeveer €135 per 12 maanden. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een uitstekend geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergiebehoefteEnergieprijsBesparingen
HR-ketel1150m3€670
Buitenlucht2500kWh€456€214
Bodemwarmte1800kWh€322€348
Hybride1325 kWh + 375 M3€489€181

Vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit een natuurlijke bron als lucht of bodem. De interne warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan de verwarming of het voorraadvat met warm water. De energie kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Kan een warmtepomp ook in mijn woning in De Heurne?

Niet alle huizen renderen met een warmtepomp. We onderscheiden verschillende vereisten: een goed geïsoleerde woning (oude woning moeten eerst verbouwd worden), de woning wordt verwarmd met vloerverwarming, wandverwarming of een andere lage temperatuur verwarming en je hebt voldoende ruimte (buffervat). Als het gaat om een hybride opstelling is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Is een ventilatiewarmtepomp interessant?

Een ventilatiewarmtepomp is een handige oplossing voor huizen met mechanische ventilatie. Dit model profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en daardoor gaat de energierekening omlaag. Het apparaat wordt aangesloten op jouw reguliere CV-ketel op gas, en vervangt de eenzijdige ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Is er een duurzaamheidslening in de gemeente Aalten?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar kijk je specifiek naar lage prijzen? Wacht niet te lang, want dan kan jij gebruik maken van de aantrekkelijke groene lening via de gemeente Aalten. Dit is een interessante lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Ga ook naar www.aalten.nl. Een andere optie is het huren / leasen van een dergelijk systeem.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een flinke kostenpost. Maar, dikwijls is er de ISDE-subsidie De Heurne. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt samen met het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €925 en kunnen oplopen tot €3400. Benieuwd naar de september 2023 subsidie voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming De Heurne (aardgasvrij)? Neem dan de ISDE apparatenlijst door op RVO.nl. Wel moet je voldoen aan een aantal randvoorwaarden: je hebt een nieuw model gekocht, hij is in werking en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5,5 kW) ontvang je grofweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je ongeveer €1625.
 • In het geval je kiest voor een bodembron product starten de bedragen vanaf grofweg €2400.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem krijg je iets meer terug (€275, bij het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
DaikinERLQ011(**)W1 + EHBH11((**)3V9 KW€2200,-
RothAuraModul FR 12 kW E9 KW€2200,-
CTCEcoAir 622M + CTC EcoZenith i350F9 KW€2200,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je een minimale energierekening, slinkt de CO2 uitstoot van jouw woning en geniet je van een comfortabel leefklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Bijgaand is er een omvangrijk stappenplan van de warmteservice De Heurne aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo verhinder je dat de warmte in de woning je huis weer verlaat. Gedegen isolatie legt de basis voor een woning met 0 op de meter. Wat veel toegepast wordt is isolatie van de vloer en isolatie van buitengevel.

 2. Genoeg ventileren

  Zodra de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Voldoende ventileren draait uit op een optimaal klimaat in huis zonder verlies van warmte. Je kunt denken aan een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Om en nabij de 75% van onze gas- en stroomconsumptie komt voort uit de centrale verwarming en warm water om te koken en douchen. Een modern en verantwoord alternatief voor de gas HR-ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp ligt voor de hand, maar er is nog veel meer te kiezen, denk aan de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  CV-ketel vervangers zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen of amper gas, maar werken met elektriciteit. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!