Warmtepomp Dinxperlo

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Dinxperlo? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een zuinige en ecologische benadering om uw woning en tapwater te verwarmen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 30% – 55% en het bespaart flink geld, tot wel €210,00, ieder jaar weer. Stap je dit jaar nog over op zo’n duurzame installatie? Dan kan je het aanschaffen met een interessante subsidie. Werkt het ook in mijn woning? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door allerlei elementen. Op onze website vind je verdere details over een warmtepomp kopen in Dinxperlo.
warmtepomp-installateur-7091

 • Een gasloze woning in handbereik
 • Aangenaam leefcomfort
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Veilige en regelbare warmte
 • Forse besparing mogelijk

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7091
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Dinxperlo

Het plaatsen van de warmtepomp is een hele klus. Er is keuze uit verscheidene oplossingen. De vraag is; wat is de beste? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Dinxperlo heeft altijd goede ideeën (soms met eigen winkel of showroom). De aanbieder of loodgieter analyseert het verblijf en voorziet je van verdere info. De isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn cruciaal. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor vraagstukken als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Is een hybride oplossing met CV-ketel mogelijk?
 • Wat is de investering, en wanneer heb ik het terugverdiend?

Ontvang offertes van verschillende installatiebedrijven
Zoek jij een erkende en goedkope warmtepomp in Dinxperlo? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Geholpen door onze website ontdek jij in enkele stappen installateurs in je postcodegebied. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee bespaar je enorm. Dit werkt als volgt.

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (7091).
 2. Geef een beschrijving van je huis. Zoals categorie huis, de manier van isoleren, en energieverbruik.
 3. Geef uw voorkeuren door. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Verzend de aanvraag. Na een paar dagen volgt er een offerte op maat.

Wat voor type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is in staat jouw woning te verwarmen zonder gas. Het systeem maakt slim gebruik van energie uit lucht, bodem of grondwater wat gebruikt wordt middels de warmtewisselaar voor de verwarming in de woning. Hieronder behandelen we twee type warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (all electric): Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Werkt samen met de gasketel in een netwerk (combinatie). De gasketel werkt alleen op momenten dat er extra warmte noodzakelijk is.

Niet elk systeem past bij jouw woning en situatie. Dat probleem ontstaat vaak door de isolatie van je woning. In de paragraaf hierna lees jij veelzijdige adviezen omtrent populaire warmtepompen en wat in lijn is met jouw soort woning. De lokale verwarmingsinstallateur in Dinxperlo heeft hier ook meer informatie over.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric oplossing is gas niet langer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: radiatoren / vloerverwarming aansturen en water water leveren met het milieu vooropgesteld. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 30% – 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €4.200 en €17.100. We noemen hieronder 4 verschillende type modellen. Het onderscheid is waar de energie vandaan komt. Elk systeem heeft weer individuele kenmerken, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type maakt slim gebruik van energie uit grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie benut energie uit de buitenlucht om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem haalt energie uit de omgevingslucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt samen met jouw reguliere CV-ketel. Een betaalbare oplossing om direct te bezuinigen op energiekosten waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat tot wel 50% minder gas verbruiken. Doorgaans spreken we dan over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een recente HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.850 en €6.975 bij een verwarmingsmonteur uit Dinxperlo (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-dinxperlo

Wat zijn de kosten van een warmtepomp (september 2023), en wat levert het op?

Zo’n warmtepomp is initieel een prijzige installatie. Echter, je krijgt te maken met een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Door gebruik te maken van lucratieve subsidies behaal je een aantrekkelijke terugverdientijd. Een volledig elektrisch model is al op de markt vanaf €6900. Een hybride systeem laat je al plaatsen voor €2700. De totaalprijs wordt vastgesteld door diverse facetten als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €26900Geen geluid, dure installatie
Water-water€16200 – €23600Altijd constante temp.
Lucht-lucht€3600 – €6100Redelijk betaalbaar
Lucht-water€4600 – €7175Laagdrempelig, vraagt veel stroom
Hybride€2925 – €5350Interessante prijzen

Hoe interessant is het rendement?
Een huis met CV-ketel in Dinxperlo gebruikt ongeveer 1500 m3 gas per jaar. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een aanbieder van gas en stroom als Essent of Powerpeers. Dit verbruikt wel veel stroom. De uiteindelijke besparing varieert van €280 tot €400. Bij hybride producten blijf je altijd iets aan gas consumeren. Al met al bespaar je nog steeds, om en nabij de €130 op jaarbasis. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd op basis van een perfect geïsoleerd huis:

Type systeemEnergieverbruikEnergiekostenBesparing
HR-ketel1125m3€669
Buitenlucht2425kWh€448€221
Bodemwarmte1650kWh€314€355
Hybride1450 kWh + 575 M3€482€187

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. lucht van buiten of warmte in de aarde. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af aan afgiftesysteem in de woning. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor warm water.

Is een warmtepomp interessant voor mijn woning in Dinxperlo?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: het betreft een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), in het huis zitten vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Op het moment dat je kiest voor een hybride type is het van belang dat je geen verouderde ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem en werkt uitstekend met mechanische ventilatie. Het systeem maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Dit beperkt het verbruik van energie en daardoor gaat de energierekening omlaag. Hij wordt aangesloten op jouw bestaande gasgestookte HR-ketel, en is dus meteen het alternatief voor de standaard ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Hoe kan ik aanspraak maken op de duurzaamheidslening in de gemeente Aalten?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar moet je op de kosten letten? Dan hebben we de erkende groene lening in de regio Aalten. Het is een speciaal soort lening met aanlokkelijke rente, voor huishoudens die milieuvriendelijke investeringen willen doen. De voorwaarden vind je op www.aalten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: de huur of lease van zo’n installatie.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is een vrij grote investering. Vergeet niet, gewoonlijk is er de ISDE-subsidie Dinxperlo. Hoeveel je hiervoor krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de geplaatste artikelen. De subsidies beginnen bij circa €800 tot plusminus €1950. Informeren naar de hoogte van de subsidie in september 2023 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Dinxperlo (aardgasvrij)? De ISDE apparatenlijst in te vinden op RVO.nl. Er zijn een aantal richtlijnen: het betreft een nieuwe installatie, het is operationeel en binnen 6 maanden na installatie moet de aanvraag binnen zijn.

 • Bij een hybride warmtepomp (5 – 6 kW) vergeven ze pakweg €1400 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht ontvang je grofweg €1650.
 • Bij de grotere bodembron installaties starten de bedragen vanaf zo’n €2200.
 • Voor een systeem dat weinig stroom verbruikt wordt het nog iets lucratiever (€225, bij het A++ label).
# MerkModelPowerSubsidie
DaikinSERHQ020AAW1 + SEHVX20AAW17 KW€2850,-
RothAuraModul FR 8 kW E6 KW€1900,-
CTCEcoAir 614M + CTC EcoZenith i350F8 KW€2100,-

Zo realiseer je een energieneutrale woning

Verwarming en warm water zonder gas? Investeer jij in een energieneutrale woning? Dan dalen jouw maandelijkse energielasten fors, reduceer je de uitstoot van CO2 en behaal je een aangenaam wooncomfort. Hoe werkt dit? Verderop doorloop je een waardevol stappenplan van de warmteservice Dinxperlo aardgasvrij voor een woning met 0 op de meter.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Isoleren

  De woning grondig isoleren. Hiermee vermijd je dat de warmte naar buiten gaat. Grondige isolatie is het startpunt voor een woning met 0 op de meter. Populaire vormen zijn driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval dat de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het van belang dat er genoeg frisse en schone lucht het huis binnenkomt. Innovatief ventileren resulteert in een optimaal binnenklimaat zonder dat je veel warmte verliest. In de praktijk gaat het vaak om een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Duurzaam verwarmen

  Zo’n 75% van het energiegebruik komt voort uit de verwarming en het aanmaken van warm water. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel is een goede stap voorwaarts. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar is er tegenwoordig veel meer keuze, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of infraroodpanelen verbruiken geen gas, maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De stroom die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!