Warmtepomp Bredevoort

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Op zoek naar een warmtepomp in Bredevoort? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. De installatie haalt warmte uit buitenlucht, grondwater of de bodem. Het is een economische en duurzame aanpak om je huis te verwarmen. De CO-2 uitstoot daalt met 60% en je bespaart al snel €315,00 op jaarbasis. Direct aan de slag met een duurzame warmtepomp? In dat geval krijg je een hoge subsidie. Is mijn huis wel geschikt? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Het antwoord hangt af van een aantal factoren. Op onze website tref je uitgebreide informatie over een warmtepomp kopen in Bredevoort.
warmtepomp-installateur-7126

 • Duurzame warmte
 • Aangenaam leefcomfort
 • Geen last van stijgende stroomprijzen
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode-regio7126
Netnummer0543 (+31543)
Gasgebruik M31500 M3
Stroom-verbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energiekosten€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Bredevoort

Een installatie van een warmtepomp doe je niet zomaar even. Je kan kiezen uit tal van versies. Maar wat is voor mij geschikt? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Bredevoort kan jullie van vakkundige info voorzien (soms in showroom of winkel). De specialist of loodgieter checkt grondig jouw huis en maakt een indicatie van de wensen. Leeftijd woning, isolatiewaarden en de omvang van de woning zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met punten zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Wat is de investering, en wat is het rendement?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Zoek jij een professionele goedkope warmtepomp in Bredevoort? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is dan zeker aan te raden. Aan de hand van onze tool bekijk jij in een zeer korte periode de beste installateurs uit de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Door te vergelijken worden de kosten een stuk lager. Ga direct aan de slag met het stappenplan.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (7126).
 2. Beschrijf de staat van de woning. Onder andere categorie woning, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat heb je precies in gedachten? En hoe dit het met de kosten? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Rond het formulier af. In circa 5 werkdagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welke soorten warmtepompen worden onderscheiden?

Een warmtepomp verwarmt je huis zonder gas. De warmtepomp maakt slim gebruik van warmte uit bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar brengt dit over op het verwarmingssysteem in je huis. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Vervangt jouw CV-ketel volledig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk systeem is interessant voor jouw huis. Dit heeft te maken met de isolatiewaarden. Op deze pagina check jij uitgebreide toelichtingen ten aanzien van de diverse warmtepompen en wat past bij jouw wensen. De erkende verwarmingsinstallateur in Bredevoort kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric oplossing heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: vloerverwarming aansturen en warm water om te douchen en wassen met een focus op duurzaamheid. De CO2 uitstoot daalt met circa 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00, elk jaar opnieuw. De installatie draait 100% op elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €5.900 en €12.000. We onderscheiden grofweg 4 verschillende soorten systemen. Het echte verschil valt samen met de bron. Elk apparaat heeft weer individuele gebruikstoepassing en kosten.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water oplossing haalt energie uit het grondwater voor een goed verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water pomp profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water oplossing maakt slim gebruik van warmte uit de lucht van buiten om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht type benut warmte uit de binnenlucht en kan een huis eenvoudig verwarmen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De hybride warmtepomp sluit je aan op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen waarbij je ook nog eens om het milieu denkt. Het gasverbruik wordt gehalveerd. Doorgaans hebben we het over de mix van een luchtwarmtepomp en een nieuwere HR-ketel. Hiervoor betaal je tussen de €2.425 en €5.350 bij een verwarmingsmonteur uit Bredevoort (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-bredevoort

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in september 2023?

Een warmtepomp is in het begin een vrij grote investering. Dat is niet voor niets, je krijgt te maken met veel lagere gaskosten. Geholpen door aantrekkelijk subsidies behaal jij een beperkte terugverdientijd. Een full-electric systeem laat je al plaatsen voor €5700. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2000. De factuur kan men berekenen met diverse variabelen als soort systeem en de woningisolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10300 – €23700Zeer efficiënt, prijzig
Water-water€14900 – €25000Op basis van 2 putten
Lucht-lucht€4650 – €6225Niet de duurste oplossing
Lucht-water€5050 – €6925Gemakkelijk plaatsen, veel elektriciteit nodig
Hybride€2950 – €6450Snelle terugverdientijd

Wat is het gemiddelde rendement?
Een gemiddeld huis met CV-ketel in Bredevoort gebruikt ongeveer 1500 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je flink op de energierekening van een aanbieder van gas en stroom als Energiedirect of Oxxio. Je verbruikt wel meer stroom. De uiteindelijke besparing fluctueert tussen de €260 tot €310. Bij een hybride installatie gaat het gasverbruik niet naar 0. De besparing is nog steeds erg interessant, zo’n €150 per 12 maanden. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1100m3€680
Buitenlucht2500kWh€449€231
Bodemwarmte1800kWh€313€367
Hybride1475 kWh + 400 M3€483€197

Populaire vragen (FAQ)m.b.t. een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt warmte uit een natuurlijke bron als lucht of uit de bodem. De aanwezige warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) het afgifte systeem (bijv. vloerverwarming). Deze energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Bredevoort?

Niet alle soorten woningen komen in aanmerking voor een warmtepomp. We onderscheiden enkele eisen: isolatie moet goed voor elkaar zijn (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), in het huis zitten radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Wanneer je gaat voor een hybride type is ook een moderne HR-ketel nodig.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. De pomp wordt aangesloten op jouw “ouderwetse” gasketel, en vervangt op die manier de normale ventilatiebox. Tevens toe te passen in appartementen en flats.

Hoe maak ik gebruik van de duurzaamheidslening in de gemeente Aalten?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je geen financiële ruimte? Dan is er een optie voor de duurzame groene lening in de gemeente Aalten. Kort gezegd een unieke lening met een scherpe rente, geschikt voor mensen die duurzaam willen investeren in hun huis. Voor meer info zie www.aalten.nl. Je kunt ook kiezen voor het huren of leasen van een duurzame verwarmingsbron.


Heb ik recht op subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Maar, doorgaans kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Bredevoort. De omvang van de subsidie komt tot stand door de energieprestatie en vermogen van het systeem. De subsidies variëren van €925 tot maar liefst €3000. Interesse naar de subsidie in september 2023 die geldt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Bredevoort (aardgasvrij)? De bijgewerkte ISDE apparatenlijst staat op RVO.nl. Wel zijn er een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het is volledig geïnstalleerd en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij een hybride warmtepomp (4,5 kW) krijg je pakweg €1250 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht vergeven ze circa €1900.
 • Bij de bodembron installaties kan je uitgaan van minimaal zo’n €2150.
 • Voor een energiezuinig systeem krijg je iets extra (€125, bij een A++ label).
# MerkModelKrachtSubsidie
DaikinERLQ006(**)V + EHSXB08P50(**)5 KW€1800,-
RothThermoTerra BF 6 kW PC6 KW€2800,-
CTCEcoPart 435 + CTC Basic38 KW€5600,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Een einde maken aan jouw gasverbruik? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan heb je nauwelijks energiekosten, stoot je minder CO-2 uiten behaal je een aangenaam binnenklimaat. Hoe krijg ik dat voor elkaar? Onderstaand doorloop je een praktisch stappenplan van de warmteservice Bredevoort aardgasvrij die jou helpt met een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Belangrijk, want zo vermijd je dat de warmte weer kan ontsnappen. Fatsoenlijke isolatie is eigenlijk het uitgangspunt van een gasvrije of zelfs energieneutrale woning. Vaak gaat het om isolatie van de vloer en buitengevelisolatie.

 2. Slim ventileren

  Wanneer de eerste fase van het isoleren is afgerond, is het van wezenlijk belang dat de woning constant geventileerd wordt. Continu ventileren leidt tot een aangenaam klimaat in huis zonder dat er veel energie verloren gaat. Wat veel toegepast wordt is een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Zo’n 75% van ons energieverbruik wordt teweeggebracht door onze verwarming en warm tapwater. Een modern en verantwoord alternatief voor de gasgestookte CV-ketel kan veel uitstoot en geld besparen. Voorbeelden zijn de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de pelletkachel, infraroodpanelen of een zonneboiler.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Apparaten zoals een warmtepomp of biomassaketel verbruiken geen gas, maar wel elektriciteit. De stroom die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Een nul-op-de-meterwoning wordt zo werkelijkheid in Buitengebied Aalten, Bredevoort, Aalten Kern, Dinxperlo.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!