Warmtepomp Oldekerk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van een warmtepomp in Oldekerk? Het gaat om een geschikt alternatief voor de gasgestookte HR-ketel. De installatie gebruikt warmte uit de bodem, de buitenlucht of grondwater. Het betreft een economische en verantwoorde manier uw huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 55% en de besparing op de energienota loopt op tot €340,00 op jaarbasis. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? In dat geval krijg je een flinke subsidie. Is het een slimme keuze voor mijn woning? En wat is in mijn situatie het beste systeem? Dat wordt bepaald door diverse zaken. In het volgende kopje check je praktische info over een warmtepomp kopen in Oldekerk.
warmtepomp-installateur-9821

 • tot 50% minder CO-2 uitstoot
 • Verschillende functies (koelen / verwarmen)
 • Groot aanbod lokale installateurs
 • Interessante salderingsregeling
 • Bespaar wel €350 per jaar

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9821
Netnummer0594 (+31594)
Gas-verbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oldekerk

Het laten installeren van een warmtepomp is een moeilijke handeling. We hebben te maken met velerlei onderdelen. Echter, wat biedt uitkomst voor mij? Je wilt dan in contact komen met een vakman. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oldekerk kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De installateur of loodgieter onderzoekt de woning en brengt een warmteplan in kaart. De staat van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met onduidelijkheden als:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat is het rendement?

Een prijsopgave doen bij installatiebedrijven
Wil jij een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Oldekerk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze pagina vergelijk je snel erkende installateurs uit de omgeving. Zet alle offertes op een rijtje. Zo kan een warmtepomp al veel goedkoper worden. Dit werkt als volgt.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (9821).
 2. Specificeer de woning. Zoals categorie huis, aangebrachte isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat is het budget? Wilt u helemaal van het gas af?
 4. Verstuur het formulier. Binnen 4-5 dagen krijg je de persoonlijke offertes.

Welk type warmtepomp past in mijn woning?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. Het systeem neemt energie uit buitenlucht, aarde of bijvoorbeeld ventilatielucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het CV-water. We onderscheiden twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): De traditionele CV-ketel is overbodig.
 2. De hybride warmtepomp: Combineert een (bestaande) HR-combiketel met een warmtepomp. De CV-ketel gaat alleen aan op het moment dat het buiten erg koud is, of voor warm tapwater.

Niet elk type warmtepomp is perse interessant voor jou. Dit heeft te maken met de mate waarin jouw huis geïsoleerd is. Verderop doorzoek jij handige raadgeving die gaan over de diverse warmtepompen en wat overeenstemt met jouw verwachtingen. De erkende verwarmingsinstallateur in Oldekerk kan daarbij ook assisteren.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric systeem ben je vrij van aardgas. De ouderwetse gasketel is dan niet meer nodig: jullie huis verwarmen en warm water in de badkamer en keuken op een duurzame manier. De CO2 uitstoot wordt teruggedrongen met 60% en je bespaart al snel €295,00, elk jaar opnieuw. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €3.000 en €13.700. We noemen hieronder vier verschillende soorten systemen. Het voornaamste verschil zit hem in de bron. Elke merk heeft relevante pluspunten en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Het water-water systeem benut energie uit grondwater voor warm water in de woning (+ verwarming).
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing onttrekt energie uit de aardbodem om een huis van verwarming en warm tapwater te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Het lucht-water systeem benut warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht oplossing benut energie uit de omgevingslucht en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride oplossing werkt feitelijk samen met jouw reguliere HR-ketel op gas. Een betaalbare oplossing om een lagere energienota te realiseren met een CO2 reductie tot wel 40%. Het gasverbruik gaat al snel door de helft. Doorgaans spreken we dan over een mix van een luchtwarmtepomp en een moderne HR-ketel. De kosten daarvoor liggen tussen €2.050 en €4.950 bij een verwarmingsmonteur uit Oldekerk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oldekerk

Hoe hoog bedragen de kosten van een warmtepomp in maart 2024?

Een warmtepomp is aanvankelijk beslist niet goedkoop. Het betaalt zich wel uit, het draait uit op veel lagere gaskosten. Aan de hand van de hoge subsidie krijg jij een goede terugverdientijd. Een volledig elektrisch systeem is al op de markt vanaf €5800. Een hybride oplossing kan je laten installeren voor €2700. Het prijskaartje kan men berekenen met meerdere onderdelen als de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€11700 – €23100Passief koelen, prijzig
Water-water€14800 – €21900Weinig grondoppervlak nodig
Lucht-lucht€4050 – €6150Werkt samen met CV-ketel
Lucht-water€5050 – €6050Goedkoop, verbruikt veel stroom
Hybride€2775 – €5900Gemakkelijk te plaatsen

Is het rendement aantrekkelijk?
Een huis met CV-ketel in Oldekerk verbruikt om en nabij 1760 m3 gas p/jaar. Met een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de rekening van een leverancier als Greenchoice of Oxxio. Dit verbruikt wel veel stroom. De besparing per jaar ligt tussen de €250 tot €310. Bij hybride systemen blijf je altijd iets aan gas consumeren. De besparing ligt vaak wat lager, ga uit van €155 op jaarbasis. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd waarbij we uitgaan van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergiegebruikKostenBesparing
HR-ketel1000m3€705
Buitenlucht2300kWh€494€212
Bodemwarmte1850kWh€353€353
Hybride1400 kWh + 500 M3€529€176

Recente vragen (FAQ)aangaande een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de bodem. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af aan het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor warm water in keuken en badkamer.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Oldekerk?

Helaas, niet alle huizen hebben baat bij een warmtepomp. Standaard zijn er een aantaleisen: een isolatieschil om de woning (bestaande huizen van na 1985), je hebt speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en er is aanzienlijke ruimte (t.b.v. buffervat). Bij een keuze voor het hybride systeem is een zuinige CV-ketel belangrijk.

Hoe werkt een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is de voordeligste keuze en werkt slim samen met de mechanische ventilatie. Dit model is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw. Dit beperkt het verbruik van energie en hierdoor zal je energierekening lager worden. Het systeem werkt slim samen met jouw bestaande HR-ketel, en komt dus in plaats van de reguliere ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Grootegast?

Besparen op stookkosten en verantwoord verwarmen? Maar kan je het nu niet betalen? In dat geval is er de aantrekkelijke groene lening via jouw gemeente Grootegast. Het gaat om een interessante lening met lagere rentes, aan te vragen voor een ieder die de woning wil aanpakken. Check ook www.grootegast.nl. Je kunt ook kiezen voor het leasen of huren van een installatie.


Hoeveel subsidie krijg ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Maar, normaliter kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie Oldekerk. De hoogte van de tegemoetkoming heeft te maken met energielabel en vermogen van de aangeschafte spullen. De subsidies variëren van €725 tot doorgaans €2400. Interesse naar de huidige subsidie in maart 2024 voor volledig elektrische / hybride warmtepomp voor verwarming Oldekerk (aardgasvrij)? Via RVO.nl kun je doorklikken naar de ISDE apparatenlijst. Wel zijn er een aantal zaken: de installatie is nieuw, het is netjes aangesloten en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • In het geval van een hybride warmtepomp (4,5 kW) vergoeden ze plusminus €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) krijg je om en nabij €1675.
 • Voor een systeem met bodembron starten de bedragen vanaf plusminus €2500.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€100, kijk naar het A++ label).
# MerkTypeKrachtSubsidie
HidrosLZTi2015 KW€2800,-
Weishaupt / MonarchWWP W 65 ID69 KW€8700,-
HautecHCS-PN-75 (88SF0451SDPN5)21 KW€3900,-

Stappenplan voor een energieneutrale woning

De gasaansluiting de deur uit? Bij een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een gezond binnenklimaat. Hoe bereik ik zo’n aangenaam en zuinig huis? Bijgaand bieden we een actueel stappenplan van de warmteservice Oldekerk aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goede isolatie

  De meeste winst haal je met isoleren. Vergeet dit niet, want zo zorg je dat de warmte in huis binnenshuis blijft. Goede isolatie is de basis van een NOM (nul op de meter) woning. In de praktijk gaat het vaak om bodemisolatie en gevelisolatie.

 2. Voldoende ventileren

  Op het moment dat goede isolatie aanwezig is, is het belangrijk dat er schone en frisse lucht in huis is. Ventileren leidt tot een gezonde leefomgeving zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Alternatief voor de CV-ketel

  Bijna 80% van het energiegebruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het aanmaken van warm water. Een duurzaam alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is een goede keuze. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, meer er zijn meer mogelijkheden zoals een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Stroom genereren met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar hebben wel flink wat stroom nodig. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Dankzij deze panelen kan je echt een duurzaam huis realiseren in Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!