Warmtepomp Oost-Graftdijk

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Wil je meer weten over een warmtepomp in Oost-Graftdijk? De CV-ketel kan je inwisselen voor zo’n slimme warmtepomp. Dit systeem neemt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het is een efficiënte en duurzame manier om een huis te verwarmen en warm tapwater te verkrijgen. De uitstoot van CO-2 kan worden teruggedrongen met 35% – 55% en je profiteert van een besparing tot wel €205,00, elk jaar opnieuw. Doe je nu deze investering? Goed nieuws, want dan kan je een aankoop doen met een interessante subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Dit is afhankelijk van een aantal randvoorwaarden. Verderop vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Oost-Graftdijk.
warmtepomp-installateur-1487

 • Minder CO-2 uitstoot
 • Kan het huis ook koelen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier
 • Eenvoudig te programmeren
 • Elk jaar flink besparen op energiekosten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
Netnummer075 (+3175)
Gas-gebruik M31170 M3
Stroom-verbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Oost-Graftdijk

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Het aanbod omslaat allerlei systemen. Wat is nu goed voor mij? Je wilt natuurlijk goed geadviseerd worden. Een warmtepomp installatiebedrijf in Oost-Graftdijk kan je situatie analyseren (soms zelfs met eigen showroom of winkel). De monteur of loodgieter analyseert uitvoerig de woning / bedrijfspand en biedt advies op maat. De manier van isoleren en de omvang van de woning zijn belangrijke zaken. Een leverancier van verwarmingsapparatuur weet wel raad met issues zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Biedt alleen een warmtepomp alles wat ik nodig heb?
 • Kan ik mijn bestaande CV-ketel blijven gebruiken?
 • Hoe hoog bedraagt de investering, en na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Wil jij een efficiënte en goedkope warmtepomp in Oost-Graftdijk? Het vergelijken van erkende installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Dankzij deze website tref je eenvoudig erkende installateurs die werkzaam zijn bij jou in de regio. Verschillende aanbieders sturen een offerte. Hiermee kan je flink geld besparen. Hoe werkt dit?

 1. Voer jouw contactgegevens en postcode + huisnummer in (1487).
 2. Maak jouw woning meer concreet. Zoals categorie woning, isolatiewaarden, en energieverbruik.
 3. Wat zijn de specifieke wensen? Wat mag het project kosten? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verzend het formulier. In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes.

Welke soorten warmtepompen bestaan er?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De pomp profiteert van energie uit buitenlucht, grondwater of de bodem wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op het water in leidingen/radiator of buizen van vloerverwarming. Er zijn twee soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (full electric): Vervangt de gasaansluiting in je huis helemaal.
 2. Een hybride warmtepomp: Combineert innovatie met een gas-ketel in één installatie. Je HR-ketel zal aanspringen als de warmtevraag erg groot is.

Niet elk apparaat is interessant voor jouw huis. Dat komt vooral door wat er aan isolatie gedaan is. Hierna doorzoek je handige informatie met betrekking tot de diverse warmtepompen en wat conformeert aan jouw verwachtingen. De lokale verwarmingsinstallateur in Oost-Graftdijk kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie ben je vrij van aardgas. De gasketel kan helemaal uit je woning: een warm huis en warm water in de badkamer en keuken met oog voor het milieu. De CO2 uitstoot gaat fors omlaag, met wel 60% en de besparing loopt op tot €195,00, elk jaar opnieuw. Dit werkt volledig op stroom. De kostprijs schommelt tussen de €5.200 en €13.700. We spreken over vier verschillende soorten modellen. Het cruciaalste verschil is waar de energie vandaan komt. Elke leverancier heeft zijn eigen voor- en nadelen, kosten en onderhoud.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water type profiteert van warmte van het grondwater om het huis lekker warm te stoken.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aardbodem voor warm tapwater en centrale verwarming.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water systeem gebruikt de warmte uit de omgevingslucht voor warm tapwater en centrale verwarming.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Het lucht-lucht systeem onttrekt energie uit de lucht van buiten en geeft dit af aan de lucht in de woning (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte CV-ketel. Een laagdrempelige manier om maandelijkse lasten te verminderen en de CO-2 uitstoot te beperken. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. In de praktijk gaat dit vaak over de combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De kostprijs schommelt tussen de €2.575 en €4.650 bij een verwarmingsmonteur uit Oost-Graftdijk (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-oost-graftdijk

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in april 2024?

Zo’n warmtepomp is primair een prijzige installatie. Dat is niet voor niets, het leidt tot een significant lagere energierekening. Middels ISDE subsidie haal jij een korte terugverdientijd. Een full-electric oplossing is beschikbaar vanaf €6900. Het hybride systeem is beschikbaar vanaf €2400. De eindfactuur is afhankelijk van specifieke variabelen zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10200 – €23900Hoge besparing, relatief duur
Water-water€15000 – €22100Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3700 – €6700CV-ketel blijft vaak nodig
Lucht-water€3700 – €6575goede performance, veel elektriciteit nodig
Hybride€2025 – €6500Voor praktische elke woning

Wat levert het op (rendement)?
Een huis met CV-ketel in Oost-Graftdijk consumeert om en nabij 1170 m3 gas per jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de kosten bij een maatschappij als Delta of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De potentiële besparing varieert van €255 tot €380. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €165 op jaarbasis. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd met data van een hoge isolatiewaarde:

Soort installatieEnergiebehoeftePrijzenBesparing
HR-ketel1025m3€709
Buitenlucht2475kWh€496€213
Bodemwarmte1800kWh€355€355
Hybride1575 kWh + 425 M3€532€177

Recente vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp profiteert van warmte uit velerlei bronnen zoals bijv. ventilatielucht of warmte in de aarde. De geïntegreerde warmtewisselaar draagt warmte over aan de verwarmingsinstallatie van de woning. Deze hitte kan ook aan een voorraadvat worden afgegeven voor warm water.

Is de warmtepomp geschikt voor mijn woning in Oost-Graftdijk?

Niet alle woningen hebben baat bij een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende voorwaarden: het huis moet goed geïsoleerd zijn (of bereid tot verbouwen), je hebt vloerverwarming of laagtemperatuur radiatoren en er is plek voor een buffervat. Wanneer je kiest voor een hybride variant dien je ook een vrij nieuwe HR-ketel te hebben.

Wat is een ventilatiewarmtepomp en hoe werkt het?

Een ventilatiewarmtepomp is een handig systeem voor huizen met mechanische ventilatie. Het systeem maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. Dit beperkt het verbruik van energie en reken je af met de hoge energierekening. Hij sluit je aan op jouw normale HR-ketel, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Prima oplossing voor kleine huizen (flats en appartementen).

Kan ik gebruik maken van de duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Wil jij ook goedkoper en efficiënter verwarmen? Maar is het gewoon te duur? Wacht niet te lang, want dan is er een speciale groene lening bij gemeente Alkmaar. Het betreft een unieke lening met beperkte rente, voor iedereen die zijn woning wil verduurzamen. Bezoek ook www.alkmaar.nl. Wat ook een oplossing kan zijn: de huur of lease van zo’n installatie.


Hoe zit het met de subsidie?

Een warmtepomp is best wel prijzig. Goed om te weten, in de regel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie Oost-Graftdijk. Hoeveel je hiervoor krijgt wordt berekend a.d.h.v. het type en het vermogen van de installatie. De subsidiebedragen schommelen tussen €700 tot wel €3800. Benieuwd naar de huidige subsidie in april 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Oost-Graftdijk (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er gelden een aantal zaken: het systeem is nieuw gekocht, het is volledig geïnstalleerd en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Bij een hybride warmtepomp (4 kW) ontvang je grofweg €1275 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op ong. €1775.
 • Bij systemen met een bodembron beginnen de bedragen bij zo’n €2250.
 • Voor een energiezuinig apparaat ligt het bedrag nog weer wat hoger (€175, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantKrachtSubsidie
AermecNRL0300HE45 KW€5650,-
iDMTERRA SW 11; 81033513 KW€3100,-
Western AirconditioningFUSIO WW DUO HT 22e28 KW€4600,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Zonder gas verwarmen? In het geval van een energieneutrale woning bespaar je flink op de energierekening, gaat de CO2-uitstoot fors omlaag en geniet je van een gezond wooncomfort. Hoe bereik ik dit? Op warmtepomprevolutie.nl vind je een nuttig stappenplan van de warmteservice Oost-Graftdijk aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Stap 1 is altijd een goede isolatie van de schil. Hiermee voorkom je dat gewonnen warmte verloren gaat. Fatsoenlijke isolatie is een goede uitgangspositie voor een duurzaam huis. Voorbeelden zijn triple glas en isolatie van de zolder.

 2. Ventileren

  Op het moment dat de isolatie gedaan is, is het van wezenlijk belang dat er schone en frisse lucht in huis is. Continu ventileren betekent een optimale leefomgeving zonder verspilling van warmte. Je kunt denken aan balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. CV-ketel vervangen

  Veruit het belangrijkste deel van ons energieverbruik kunnen we terugbrengen naar de verwarming en het genereren van warm tapwater. Een duurzaam alternatief voor de gasgestookte ketel is daarom aan te raden. Je denkt dan al gauw aan de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan een zonneboiler, pelletkachel of infraroodpanelen.

 4. Duurzame stroom met zonnepanelen

  Systemen zoals een warmtepomp of pelletkachel verbruiken geen of amper gas, maar worden gevoed door stroom. Dit stukje elektra kan je helemaal zelf opwekken via zonnepanelen. Transformeer jouw dak in een duurzame bron van energie in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!