Warmtepomp Starnmeer

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een warmtepomp in Starnmeer? Een warmtepomp is een vervanger van de CV-ketel. Het apparaat benut de warmte uit bodem, de buitenlucht of grondwater. Het gaat om een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen. De CO-2 uitstoot kunt u verminderen met 30% – 55% en je bespaart al snel €325,00, elk jaar opnieuw. Kies je uiterlijk eind 2020 voor een warmtepomp? Goed nieuws, want dan heb je recht op een subsidie oplopend tot €2.100. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dit hangt af van diverse aspecten. Als je iets verders scrollt vind je concrete informatie over een warmtepomp kopen in Starnmeer.
warmtepomp-installateur-1488

 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Toekomstbestendig
 • Weinig onderhoud
 • Speciale subsidieregeling

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1488
Netnummer075 (+3175)
Gas-verbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energiekosten€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bezoek een warmtepomp installateur in Starnmeer

Het plaatsen van de warmtepomp doe je niet zomaar even. Er zijn tientallen versies. Maar wat is voor mij geschikt? Hiervoor zijn er gelukkig experts. Een warmtepomp installatiebedrijf in Starnmeer kan je van goed advies voorzien (soms in winkel of showroom). De expert of loodgieter analyseert jouw huis en voorziet je van verdere info. Wat er aan isolatie gedaan is en de omvang van de woning zijn hierin doorslaggevend. Een leverancier van verwarmingsapparatuur heeft wel oplossingen voor dilemma’s als:

 • Is mijn huis wel geschikt?
 • Is een warmtepomp echt zo’n goede oplossing?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe zit het met de prijs, en wat levert het op?

Vind een lokaal installatiebedrijf en vraag offerte op
Geïnteresseerd in een goede en goedkope warmtepomp in Starnmeer? Het vergelijken van lokale installatiebedrijven kan zorgen voor een goede deal. Door middel van de warmtepomp-vergelijker vind je snel leveranciers en installateurs uit de buurt. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Daarmee kan je flink geld besparen. Hieronder vind je ons stappenplan.

 1. Vul persoons- en adresgegevens in (1488).
 2. Specificeer de woning. Denk aan categorie huis, mate van isolatie, en elektriciteits + gasverbruik.
 3. Wat zijn je voorkeuren? Wat zijn financiële eisen? Ga je voor hybride of full-electric?
 4. Dien het formulier in. Binnen een paar dagen krijg je de offerte per mail.

Welke soort warmtepomp is geschikt?

Een warmtepomp kan je huis verwarmen zonder gas. De installatie haalt energie uit bijv. uit de aarde of (ventilatie)lucht en kan dit overbrengen met een warmtewisselaar op het verwarmingssysteem in je huis. We onderscheiden 2 soorten warmtepompen:

 1. Full-electric (volledig elektrische warmtepomp): 100% vervanger voor de CV-ketel.
 2. Een hybride warmtepomp: Maak gebruik van zowel de gasketel als een elektrische oplossing. De CV-ketel springt alleen bij zodra het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elk systeem is perse interessant voor jou. Dat probleem ontstaat vaak door bouwjaar en isolatie. Hieronder lees jij handige toelichtingen m.b.t. actuele warmtepompen en wat matcht met jouw ideaalplaatje. Jouw eigen verwarmingsinstallateur in Starnmeer kan jou de verschillen goed uitleggen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een stand alone installatie heb je geen gas meer nodig. Hij vervangt jouw huidige CV-ketel: jullie huis verwarmen en heet water uit de kraan op een bewuste manier. Daarmee vermindert u de CO2 uitstoot tot wel 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €265,00 op jaarbasis. De basis van dit systeem is elektriciteit. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.000 en €24.900. We werken op dit moment met vier verschillende type installaties. Het echte verschil valt samen met de bron. Elke installatie heeft weer individuele pluspunten, prijs en garanties.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water systeem gebruikt de warmte uit grondwater voor warm tapwater en centrale verwarming.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water oplossing profiteert van energie uit de aarde om radiatoren/vloerverwarming aan te sturen.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water variant profiteert van warmte uit de omgevingslucht om de centrale verwarming te regelen.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht installatie gebruikt de energie uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp wordt aangesloten op jouw normale gasgestookte HR-ketel. Een betaalbare manier om maandelijkse lasten te verminderen waarmee je de CO2 uitstoot tot wel 40% minimaliseert. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Gemiddeld gaat het om een combinatie van een luchtwarmtepomp en een zuinige HR-ketel. Qua budget moet je rekenen op prijzen tussen €2.025 en €5.200 bij een verwarmingsmonteur uit Starnmeer (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-starnmeer

Wat zijn de geschatte kosten van een warmtepomp in juli 2024?

Een warmtepomp is primair best wel prijzig. Gelukkig, het betekent een fors lagere energierekening. Via ISDE subsidie geniet jij van een interessante terugverdientijd. 0kan je laten installeren voor €6000. Een hybride oplossing laat je al plaatsen voor €2800. De uiteindelijke investering wordt gebudgetteerd middels velerlei onderdelen zoals de gewenste installatie, verbruik van gas & stroom en isolatiewaardes.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€10700 – €25300Geen geluid, dure installatie
Water-water€13100 – €21300Op basis van grondwater
Lucht-lucht€5100 – €6925Niet de duurste oplossing
Lucht-water€4450 – €6175Gemakkelijk plaatsen, vraagt veel stroom
Hybride€2625 – €5150Voor praktische elke woning

Wat is het gemiddelde rendement?
Een woning met CV-ketel in Starnmeer gebruikt ong. 1170 m3 gas p/jaar. Via een all-electric warmtepomp bespaar je fors op de jaarlijkse kosten bij een leverancier als Budget Energie of Pure Energie. Het jaarlijkse stroomgebruik zal toenemen. De energiebesparing schommelt tussen €250 tot €325. Bij hybride modellen gaat het gasverbruik niet naar 0. De gemiddelde besparing is iets minder, zo’n €145 op jaarbasis. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd op basis van een stevig geïsoleerde woning:

Soort systeem EnergieverbruikEnergieprijsBesparing
HR-ketel1200m3€710
Buitenlucht2750kWh€462€249
Bodemwarmte1900kWh€320€391
Hybride1475 kWh + 375 M3€497€213

Veelgestelde vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp benut de warmte uit een bron als lucht of warmte in de aarde. Een warmtewisselaar draagt warmte (via het koudemiddel) over aan het verwarmingssysteem in je huis. De energie wordt ook gebruikt voor het voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Starnmeer?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. Er gelden een stuk of wat mitsen en maren: een goed geïsoleerde woning (bestaande woning van na 1980), je beschikt over speciale lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Als het gaat om een hybride opstelling moet je een relatief nieuwe HR-ketel hebben.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem toe te passen in de meeste woningen met mechanische ventilatie. Deze maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel. Een goede manier om je verbruik te laten dalen en hierdoor zal je energierekening lager worden. Een dergelijk systeem is een aanvulling op jouw normale gasgestookte HR-ketel, en komt dus in plaats van de eenzijdige ventilatiebox. Dit kan ook geïmplementeerd worden in een flat of appartement.

Hoe werkt de duurzaamheidslening in de gemeente Alkmaar?

Lagere energiekosten en CO2 uitstoot reduceren? Maar kan je op dit moment geen grote investering doen? In zo’n geval is er een optie voor de interessante groene lening bij de gemeenten Alkmaar. Dit is een kortlopende lening met een lage rente, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. De voorwaarden vind je op www.alkmaar.nl. Daarnaast kan men ook kiezen voor de huur of lease van zo’n installatie.


Zit er subsidie op deze systemen?

Een warmtepomp is beslist niet goedkoop. Maar, veelal heb je recht op de ISDE-subsidie Starnmeer. Hoeveel je krijgt wordt gecalculeerd aan de hand van model en vermogen van het artikel. De subsidies beginnen bij circa €950 tot gemiddeld €3350. Nieuwsgierig hoeveel subsidie je in juli 2024 krijgt voor de hybride of volledig elektrische warmtepomp voor verwarming Starnmeer (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal zaken: het gaat om een nieuw gekocht systeem, het is volledig geïnstalleerd en binnen 180 dagen na de montage moet de aanvraag officieel zijn ingediend.

 • Met een hybride (lucht) warmtepomp (4 – 5 kW) vergoeden ze plusminus €1475 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water variant) heb je recht op circa €1700.
 • Voor een systeem met bodembron begint het subsidiebedrag bij circa €2400.
 • Voor een zuinige pomp krijg je iets meer terug (€275, als er sprake is van een A++ label).
# MerkVariantVermogenSubsidie
AermecNRL0330HE50 KW€6150,-
iDMTERRA SW 14; 81033718 KW€3600,-
Western AirconditioningFUSIO WW DUO HT 28e36 KW€5400,-

Hoe wordt een woning energieneutraal?

Geen gas meer verbruiken? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan heb je heel lage energiekosten, daalt de CO2 uitstoot met de helft en realiseer je een comfortabel binnenklimaat. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierbij tref je een handig stappenplan van de warmteservice Starnmeer aardgasvrij om zelf jouw “0 op de meter” woning te bewerkstelligen.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Huis isoleren

  Energieneutraal bouwen begint met isoleren. Op die manier verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Degelijke isolatie is de basis van een duurzaam huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Zodra goede isolatie aanwezig is, is het van wezenlijk belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie leidt tot een prettig klimaat in huis zonder verspilling van warmte. Wat veel toegepast wordt is een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. Vervangen van gasinstallatie

  Bijna 80% van onze gas- en stroomconsumptie kunnen we herleiden tot verwarmen en warm water om te koken en douchen. Een innovatief en zuinig alternatief voor de HR-ketel op basis van gas is dan ook zeker aan te raden. Je kunt natuurlijk denken aan de warmtepomp, meer er zijn meer mogelijkheden zoals de zonneboiler, infraroodpanelen of een biomassaketel.

 4. Stroom opwekken met zonnepanelen

  Installaties zoals een warmtepomp of biomassaketel gebruiken geen (of nauwelijks) gas, maar werken op basis van stroom. Dit stukje stroom kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Zuid, Oudorp, Overdie, Est, Huiswaard, De Mare, Daalmeer/Koedijk, Centrum, Schermer, Graft-De Rijp.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!