Warmtepomp Putten

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Alles weten over een warmtepomp in Putten? Met een warmtepomp kan de CV-ketel de deur uit. Een dergelijk systeem haalt energie uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Feitelijk dus een efficiënte en milieuvriendelijke wijze om uw huis op een aangename manier te verwarmen. Zodoende slinkt de CO-2-uitstoot met wel 30% – 55% en de besparing loopt op tot €345,00 per jaar. Ga je dit jaar nog over tot aankoop? Dan ontvang je een flinke subsidie. Kan een warmtepomp in mijn huis? En welke installatie is geschikt voor mij? Het antwoord hangt af van een aantal verschillende elementen. Op deze pagina tref je meer info over een warmtepomp kopen in Putten.
warmtepomp-installateur-3880

 • Milieubewuste keuze
 • In de zomer een koelende functie
 • Ruim aanbod in de regio
 • Eenvoudig te programmeren
 • Hoog rendement

ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcodegebied3880
Netnummer0341 (+31341)
Gas-verbruik M31620 M3
Stroom-gebruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energiekosten€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Vind een warmtepomp installateur in Putten

Een warmtepomp laten installeren is een complex proces. Je vindt velerlei versies. Wat is nu goed voor mij? Grondig advies is meer dan welkom. Een warmtepomp installatiebedrijf in Putten kan een uitgebreide analyse maken (in sommige gevallen in winkel of showroom). De monteur of loodgieter checkt grondig jouw woning en maakt een indicatie van de wensen. Hoe je woning geïsoleerd is, en het jaarlijkse energiegebruik zijn van belang. Een leverancier van verwarmingsapparatuur biedt hulp met vragen zoals:

 • Is mijn woning geschikt?
 • Is er geen alternatief voor de warmtepomp?
 • Moet mijn huidige HR-ketel de deur uit?
 • Hoe duur is het, en wat is de terugverdientijd?

Meerdere offertes opvragen bij erkende installatiebedrijven
Wil jij een erkende en goedkope warmtepomp in Putten? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven is een relevante bezigheid. Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je vandaag nog de beste installateurs uit de regio. Neem de tijd om de offertes te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je fors. We leggen graag uit hoe dit werkt.

 1. Geef je contactgegevens en adresgegevens op (3880).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Feiten zoals soort woning, de staat van isolatie, en jouw gemiddelde energieverbruik.
 3. Beschrijf wat je wilt laten installeren. Wat mag het project kosten? Zijn er nog andere duurzame systemen aanwezig?
 4. Klik op verzenden. In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. De installatie profiteert van energie uit bijv. de grond of uit de lucht wat door een warmtewisselaar kan worden overgebracht op de verwarming of het voorraadvat met warm water. We definiëren 2 soorten warmtepompen:

 1. Een volledig elektrische warmtepomp (stand alone): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Draait samen met een gasketel in een gecombineerd systeem. Je HR-ketel zal aanspringen in het geval dat het heel koud is of voor warm kraanwater.

Niet elke soort warmtepomp kan je zomaar laten plaatsen. Dit hangt af van aspecten als bouwjaar en isolatie. Verderop doorzoek je veelzijdige raadgeving inzake de type warmtepompenen wat in lijn is met jouw situatie. De lokale verwarmingsinstallateur in Putten kan jou hierover ook meer vertellen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een all-electric systeem kan je helemaal van het aardgas af. Jouw gasgestookte CV-ketel kan de deur uit: jullie huis verwarmen en warm water uit de kraan op een bewuste manier. Hiermee realiseert u een CO2 reductie van 50% en de besparing op de energienota loopt op tot €315,00, elk jaar opnieuw. Natuurlijk een volledig elektrisch product. De prijzen voor een volledige installatie liggen tussen de €3.300 en €24.400. Er bestaan in Nederland vier verschillende type systemen. Het doorslaggevende verschil is de energietoevoer. Elke pomp wordt gekenmerkt door kenmerken en prijskaartje.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water variant maakt slim gebruik van warmte uit grondwater om het CV-water op te warmen.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie profiteert van warmte uit de aardbodem om je huis van warmte te voorzien.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie profiteert van energie uit de lucht van buiten om je huis van warmte te voorzien.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht pomp gebruikt de warmte uit de omgevingslucht en blaast dit weer de woning in (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
De zogenaamde hybride pomp sluit je aan op jouw normale gasgestookte CV-ketel. Een goede oplossing om de energiekosten terug te dringen waarop je ook nog een leuke subsidie ontvangt. Gemiddeld genomen gaat het gasverbruik door de helft. Doorgaans gaat dit vaak over zo’n mix van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse CV-ketel. De onkostenvergoeding hiervoor ligt tussen de €2.550 en €7.075 bij een verwarmingsmonteur uit Putten (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-putten

Wat zijn de actuele kosten van een warmtepomp in juni 2024?

Zo’n warmtepomp is initieel een forse investering. Dat is niet voor niets, het resulteert in veel lagere gaskosten. Aan de hand van interessante subsidies krijg jij een korte terugverdientijd. Een volledig elektrische oplossing is er vanaf €6100. Een hybride systeem is al op de markt vanaf €2900. De uiteindelijke investering hangt af van verscheidene facetten zoals soort installatie, de isolatie en stroom + gas verbruik.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13900 – €23200Hoge besparing, erg duur
Water-water€16000 – €24300Relatief klein systeem
Lucht-lucht€3700 – €6525Zeer betaalbaar
Lucht-water€5350 – €6450Krachtige oplossing, buitenunit in zicht
Hybride€2150 – €6850Voor veel woningen interessant

Wat is het gemiddelde rendement?
Een huishouden met CV-ketel in Putten gebruikt pakweg 1620 m3 gas op jaarbasis. Middels een all-electric warmtepomp bespaar je enorm op de maandelijkse rekening van een maatschappij als Delta of Oxxio. Je maandelijkse vraag naar elektriciteit stijgt wel. De uiteindelijke besparing vinden we terug tussen de €250 tot €350. Bij hybride oplossingen blijf je wel iets gas gebruiken. De gemiddelde besparing is iets minder, gemiddeld €200 per jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd met als basis een stevig geïsoleerde woning:

Soort installatieEnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1150m3€728
Buitenlucht2475kWh€473€255
Bodemwarmte1900kWh€328€400
Hybride1475 kWh + 475 M3€510€218

Vragen (FAQ)met betrekking tot een warmtepomp kopen

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit een bron als ventilatielucht of uit de bodem. De interne warmtewisselaar geeft de warmte af aan de vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. De warmte is in potentie ook toepasbaar op een voorraadvat voor aangenaam warm water.

Is een warmtepomp verstandig voor mijn woning in Putten?

Niet alle type woningen zijn geschikt voor een warmtepomp. We hanteren verschillende mitsen en maren: een goed geïsoleerd huis (woningen na 1991 zijn vaak geschikt), er wordt gewerkt met radiatoren (LTV) of vloerverwarming en er is plek voor een buffervat. In het geval van een hybride variant is het handig wanneer je een redelijk nieuwe ketel hebt.

Waarom kiezen voor een ventilatiewarmtepomp?

Een ventilatiewarmtepomp is een klein systeem en is de vervanger van de mechanische ventilatie. Dit wint warmte terug uit ventilatielucht om je huis te verwarmen. De energieconsumptie zal verminderen en daalt je energierekening. Dit systeem is actief naast jouw moderne HR-ketel op gas, en is een vervanger voor de normale ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Kan ik een duurzaamheidslening krijgen in de gemeente Putten?

Besparen op de energierekening met respect voor het milieu? Maar heb je onvoldoende budget? In dat geval kan jij gebruik maken van de milieu georiënteerde groene lening in de regio Putten. Dit is een kortlopende lening met lagere rentes, speciaal voor woningeigenaren in de gemeente. Ga ook naar www.putten.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een grote investering. Goed nieuws, vaak is er de ISDE-subsidie Putten. De hoogte van de tegemoetkoming hangt samen met de energiezuinigheid en het vermogen van de geplaatste artikelen. De subsidies variëren van €775 tot gemiddeld €2300. Informeren naar de hoogte van de subsidie in juni 2024 voor een hybride of juist volledig elektrische warmtepomp voor voor verwarming Putten (aardgasvrij)? Bekijk dan de ISDE-apparatenlijst op RVO.nl. Er zijn een aantal regels: je hebt een nieuw model gekocht, het is operationeel en je moet de aanvraag uiterlijk 6 maanden na plaatsing indienen.

 • Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht (4 kW) moet je rekenen op ongeveer €1225 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen (lucht-water) krijg je pakweg €1700.
 • Bij systemen met een bodembron mag jij rekenen op minimaal pakweg €2450.
 • Bij een speciaal duurzaam energiesysteem profiteer je van een hoger bedrag (€225, als er sprake is van een A++ label).
# MerkModelVermogenSubsidie
Hotjet10ONE28 KW€1950,-
MideaSWAN 1900 KW€1250,-
ToshibaHWS-P1105HR + HWS-P1105XWHM911 KW€2400,-

Hoe maak ik mijn huis energieneutraal?

Verwarming en warm water zonder gas? Kies jij voor een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, ben je een stuk energiezuiniger en profiteer je van een prettig binnenklimaat. Maar hoe realiseer ik dit? Hierna kan je aan de slag met een waardevol stappenplan van de warmteservice Putten aardgasvrij om een woning met 0 op de meter te realiseren.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. De basis: isolatie

  Zorg dat je woning goed geïsoleerd is. Op die manier mag je ervan uitgaan dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Grondige isolatie is de basis van een energieneutraal huis. Populaire vormen zijn isolatie van de spouwmuur en kruipruimte isolatie.

 2. Ventileren voor frisse lucht

  Als de woning de juiste isolatiewaarden heeft, is het essentieel dat frisse lucht wordt aangevoerd en vervuilde lucht wordt afgevoerd. Continu ventileren draait uit op een optimaal wooncomfort zonder dat je veel warmte verliest. Je kunt denken aan een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

 3. De gasketel de deur uit

  Meer dan 65% van de energie die we gebruiken komt voort uit verwarmen en heet water uit de kraan. Een efficiënt alternatief voor de HR-ketel op basis van gas kan wat dat betreft uitkomst bieden. Op deze pagina bespreken we uitgebreid de warmtepomp, maar er is meer keuze, denk aan infraroodpanelen, een pelletkachel of zonneboiler.

 4. Haal de zon in huis met zonnepanelen

  Oplossingen zoals een warmtepomp of pelletkachel hebben geen gas nodig, maar hebben wel flink wat stroom nodig. De elektra die hiervoor nodig is kan je met zonnepanelen op een duurzame manier opwekken. Zodoende werk je toe naar een energieneutraal huis in Putten, Bosgebied en Krachtighuizen.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!