Warmtepomp Zeewolde

WARMTEPOMP VERGELIJKEN

Meer weten over een warmtepomp in Zeewolde? Een warmtepomp kan een cv-ketel vervangen. De installatie maakt slim gebruik van warmte uit bijvoorbeeld de bodem of buitenlucht. Het betreft een zuinige en ecologische manier om je huis te verwarmen. Hiermee realiseert u een CO-2 reductie van 40% – 60% en je profiteert van een besparing tot wel €295,00, elk jaar opnieuw. Kies je dit jaar voor een warmtepomp? Wacht niet te lang, want dan krijg je een hoge subsidie. Past het ook bij mijn type huis? En welk soort systeem moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door een aantal factoren. In het volgende kopje lees jij meer info over een warmtepomp kopen in Zeewolde.
warmtepomp-installateur-3891

 • Uitstoot CO-2 daalt tot 50%
 • Verhoogd comfort in de zomer
 • Geen last van stijgende gasprijzen
 • Gemakkelijke installatie
 • Snelle terugverdientijd

ProvincieFlevoland
GemeenteZeewolde
Postcode-regio3891
Netnummer036 (+3136)
Gasgebruik M3990 M3
Stroom-gebruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energiekosten€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een warmtepomp inclusief installatie u gaat kosten?


Bekijk een warmtepomp installateur in Zeewolde

Het inregelen van een warmtepomp is een complex proces. We hebben te maken met tientallen onderdelen. Wat is nu goed voor mij? Er zijn gelukkig allerlei specialisten op dit gebied. Een warmtepomp installatiebedrijf in Zeewolde biedt hiervoor ondersteuning (evt. in winkel of showroom). De specialist of loodgieter bekijkt jouw woning en biedt advies op maat. De mate van isolatie en maandelijks energieverbruik zijn relevant. Een leverancier van verwarmingsapparatuur kan je helpen met issues zoals:

 • Past het ook bij mijn type huis?
 • Waarom zouden we kiezen voor een warmtepomp?
 • Kan mijn bestaande gasketel wel blijven?
 • Hoe duur is het, en wat levert het op?

Offertes van installatiebedrijven vergelijken
Interesse in een betrouwbare en goedkope warmtepomp in Zeewolde? Het vergelijken van plaatselijke installatiebedrijven kan een uitkomst bieden. Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek je snel en eenvoudig (verwarmings)installateurs die werken in jouw postcodegebied. Je kunt eenvoudig meerdere offertes vergelijken. Zodoende kan je fors bezuinigen op de investering. Hoe werkt dit?

 1. Invullen van persoonsgegevens en de adresgegevens (3891).
 2. Hoe ziet je huis eruit? Denk aan type woning, de manier van isoleren, en hoeveel kWh en M3 je verbruikt.
 3. Geef uw voorkeuren door. Naar welke tarieven kijk je? Wil je hybride of volledig elektrisch?
 4. Verstuur het formulier. In 4-5 dagen volgen de betreffende offertes.

Welk type warmtepomp past bij mij?

Een warmtepomp is een slimme manier om zonder gas te verwarmen. Dit innovatieve systeem benut de warmte uit de bodem of buitenlucht en de warmtewisselaar maakt dat dit gebruikt kan worden door het verwarmingssysteem in je huis. Er bestaan twee type warmtepompen:

 1. All-electric (volledig elektrische warmtepomp): Een gasgestookte ketel is dan niet langer nodig.
 2. De hybride warmtepomp: Maakt een combinatie met de standaard gasgestookte ketel. Je CV-ketel start met werken wanneer als het echt koud is, en de warmtepomp het niet alleen kan.

Niet elk soort installatie kan je zomaar laten plaatsen. Een belangrijk aspect is leeftijd woning, isolatiewaarden. Op deze website lees je omvangrijke aanbevelingen inzake de diverse warmtepompen en wat schikt naar jouw ideaalplaatje. De lokale verwarmingsinstallateur in Zeewolde kan je hier ook bij helpen.

Volledig elektrische warmtepomp
Met een full-electric installatie kan je het helemaal af zonder gas. Je hebt een 100% vervanger voor de gasgestookte ketel: een warme woning en water water leveren op een duurzame manier. Zodoende slinkt de CO2-uitstoot met wel 60% en de besparing op de energienota loopt op tot €350,00 op jaarbasis. Het systeem werkt op stroom. De prijs ligt tussen de €6.300 en €22.700. We differentiëren 4 verschillende type modellen. Het voornaamste verschil is de energiebron. Elk type installatie heeft zijn eigen plus- en minpunten, prijzen en voorwaarden.

 1. Water-water warmtepomp: Een water-water pomp gebruikt de warmte uit grondwater voor een milieuvriendelijk verwarmde woning.
 2. Grond-water warmtepomp: Een grond-water installatie neemt de warmte uit de aarde om een warm huis te faciliteren.
 3. Lucht-water warmtepomp: Een lucht-water installatie maakt slim gebruik van energie uit de lucht van buiten om een warm huis te faciliteren.
 4. Lucht-lucht warmtepomp: Een lucht-lucht systeem haalt warmte uit de binnenlucht en realiseert zo warme luchtstromen (mechanische ventilatie).

Hybride warmtepomp
Een hybride variant werkt samen met jouw reguliere gasgestookte CV-ketel. Een voordelige oplossing om te besparen op energiekosten die ook nog eens milieuvriendelijk is. Je gaat de helft minder gas gebruiken. Vaak beslaat dit zo’n combinatie van een luchtwarmtepomp en een bijdetijdse HR-ketel. De kosten van zo’n systeem bedraagt tussen de €2.300 en €5.425 bij een verwarmingsmonteur uit Zeewolde (zonder onderhoud).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor een warmtepomp aanvragen?


zonnepanelen-kopen-zeewolde

Wat zijn de gemiddelde kosten van een warmtepomp in mei 2024?

Zo’n warmtepomp is eerst even een forse investering. Gelukkig, het resulteert in een fors lagere energierekening. Door middel van een zeer aantrekkelijke subsidie behaal jij een snelle terugverdientijd. Een full-electric oplossing laat je al plaatsen voor €5900. De hybride warmtepomp kan je aanschaffen vanaf €2600. De eindfactuur wordt gebudgetteerd middels verschillende onderdelen zoals type systeem, warmtevraag en mate van isolatie.

Type warmtepompGemiddelde prijsOpmerking
Grond-water€13700 – €25300Zeer efficiënt, hoge investering
Water-water€17300 – €23400Altijd constante temp.
Lucht-lucht€4400 – €6350Vaak in hybride opstelling
Lucht-water€4650 – €6800Hoge subsidie, buitenunit maakt geluid
Hybride€2275 – €5800Goed voor EPC waarde

Wat is het gemiddelde rendement?
Een familie met CV-ketel in Zeewolde gebruikt pakweg 990 m3 gas p/jaar. Door middel van een all-electric warmtepomp bespaar je dus aanzienlijk op de maandelijkse rekening van een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie. Je stroomverbruik neemt wel toe. De totale besparing varieert van €245 tot €310. Bij hybride modellen gebruik je deels stroom in plaats van gas. Maar de potentiële besparing is nog erg aantrekkelijk, rond de €125 per jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd op basis van een normaal geïsoleerd huis:

Soort systeem EnergievraagKostenBesparing
HR-ketel1150m3€669
Buitenlucht2550kWh€442€227
Bodemwarmte1975kWh€308€361
Hybride1550 kWh + 400 M3€475€194

Populaire vragen (FAQ)over het kopen van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp neemt warmte uit verscheidene bronnen als o.a. omgevingslucht of uit de grond. De geïntegreerde warmtewisselaar geeft de warmte af (verwarmde vloeistof) de verwarming of het voorraadvat met warm water. Deze energie is tevens geschikt voor een voorraadvat voor heet tapwater.

Werkt een warmtepomp ook in mijn woning in Zeewolde?

Niet alle huizen zijn zuinig te verwarmen met een warmtepomp. Er wordt gewerkt met verschillende vereisten: een hoge isolatiewaarde (bestaande woning van na 1980), er wordt gewerkt met laag temperatuur verwarming (LTV/vloerverwarming) en een buffervat kan bij de ketel gezet worden. Bij een keuze voor een hybride opstelling is het gewenst dat je over een moderne HR-ketel beschikt.

Is de ventilatiewarmtepomp iets voor mij?

Een ventilatiewarmtepomp is een speciaal apparaat voor huizen met mechanische ventilatie. Dit product benut slim de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming. De energieconsumptie zal verminderen en kan je de energienota flink reduceren. Het systeem sluit je aan op jouw moderne gasgestookte HR-ketel, en vervangt de huidige ventilatiebox. Rendeert goed in flats/appartementen.

Wat is een duurzaamheidslening en hoe zit het in de gemeente Zeewolde?

Jouw huis op een duurzame manier verwarmen? Maar heb je weinig financiële middelen? Dan is er een optie voor de interessante groene lening bij gemeente Zeewolde. Het is een tijdelijke lening met beperkte rente, perfect voor iedereen die wil besparen op de energiekosten. Bekijk ook www.zeewolde.nl. Tevens een goede mogelijkheid: huren of leasen van een systeem.


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Een warmtepomp is een prijzige installatie. Echter, in algemene zin kan je profiteren van de ISDE-subsidie Zeewolde. Hoeveel je krijgt hangt sterk af van zaken als het max. vermogen en energielabel van de aangeschafte spullen. De subsidies starten vanaf €600 tot doorgaans €2300. Onderzoek doen naar de maximale subsidie in mei 2024 voor een volledig elektrische – of hybride warmtepomp voor verwarming Zeewolde (aardgasvrij)? Op RVO.nl vind je de actuele ISDE apparatenlijst. Er gelden een aantal eisen: het is een nieuw type (geen 2e hands model), het systeem is operationeel en je vraagt de subsidie max. 6 maanden na installatie aan.

 • Bij specifiek een hybride warmtepomp (5,5 kW) krijg je circa €1300 subsidie.
 • Voor all-electric warmtepompen met als bron de buitenlucht moet je rekenen op ongeveer €1925.
 • Bij systemen met een bodembron begint het subsidiebedrag bij pakweg €2300.
 • Kies je voor een extra duurzame installatie, dan krijg je iets meer terug (€125, met name A++ labels).
# MerkVariantKrachtSubsidie
HidrosLHA.1002.LS63 KW€7450,-
MDVMGC-V12W/D2RN111 KW€2250,-
ThermiaMega M compact36 KW€5400,-

Stappenplan voor energieneutrale huizen

Helemaal van het gas af? Aan de slag met een energieneutrale woning? Dan houd je elke maand flink geld over, stoot je significant minder CO2 uit en krijg je een prettig klimaat in huis. Hoe werkt dit? Verderop is er een bruikbaar stappenplan van de warmteservice Zeewolde aardgasvrij die ondersteuning biedt bij het verwezenlijken van een 0 op de meter woning.

Benodigde tijd: 5 minuten

Een gasvrije woning realiseren

 1. Goed isoleren

  Zorg voor een optimale isolatie van jouw huis. Daarmee voorkom je dat de warmte je huis weer verlaat. Fatsoenlijke isolatie legt de basis voor een energiezuinig huis of bedrijfspand. In de praktijk gaat het vaak om driedubbelglas en isolatie van de zolder.

 2. Slim ventileren

  Zodra de isolatie gedaan is, is het van belang dat er voldoende frisse lucht in de woning is. Een juiste ventilatie resulteert in een aangename leefomgeving zonder verspilling van energie. Wat veel toegepast wordt is balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

 3. Op een duurzame manier verwarmen

  Om en nabij de 75% van de energie die we gebruiken heeft te maken met de centrale verwarming en het aanmaken van warm water. Een verantwoord alternatief voor de gasgestookte ketel kan wat dat betreft uitkomst bieden. De warmtepomp is natuurlijk een belangrijk voorbeeld, maar er zijn allerlei opties, denk aan een zonneboiler, infraroodpanelen of pelletkachel.

 4. Aan de slag met zonnepanelen

  Systemen zoals infraroodpanelen of een warmtepomp werken (grotendeels) zonder gas maar je gaat wel meer stroom gebruiken. De elektra die het gebruikt kan je schoon & duurzaam genereren met zonnepanelen. Zo realiseer je echt een volledig duurzame woning in Jouw regio.


Een warmtepomp laten plaatsen?

Stel direct uw duurzame verwarmingsinstallatie samen!